Αρχείο

Δεν σταματάνε να μαζεύουν πτώματα -Στους 20 οι νεκροί από τις πλημμύρες της Μάνδρας -Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για ακραία φαινόμενα (βίντεο)


Εθνική τραγωδία! Ακόμη ένα άτομο νεκρό, στους 20 συνολικά οι νεκροί από τις πλημμύρες της Μάνδρας.

Τέσσερις ακόμα συνάνθρωποί μας εντοπίστηκαν νεκροί στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας το πρωί του Σαββάτου.

Οι τρεις από τους τέσσερις έχουν ήδη αναγνωρισθεί και πρόκειται για αγνοούμενους, που είχαν δηλωθεί επισήμως και τους οποίους αναζητούσαν όλες αυτές τις ημέρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πρόκειται για τον 38χρονο οδηγό φορτηγού Γιάννη Ρούμελη, τον 28χρονο επίσης οδηγό φορτηγού Πέτρο Κολέτση και τον 58χρονο κυνηγό Δημήτρη Δημητρόπουλο.

Προς το παρόν δεν έχει αναγνωρισθεί ο άτυχος άντρας που έχει εντοπιστεί νεκρός μέσα σε επιχείρηση κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας, καθώς δεν έχει γίνει δυνατή η ανάσυρσή του.

 


Τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων αγνοουμένων, και σύμφωνα με την πυροσβεστική βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής της Μάνδρας και της Νέας Περάμου μετρούν τις πληγές τους από τη θεομηνία με τεράστια προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

Η Πυροσβεστική έχει λάβει έως τώρα 984 κλήσεις για παροχές βοήθειας

Η Πυροσβεστική έχει λάβει, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, 984 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν απεγκλωβισμοί 96 ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ έχουν συγκροτηθεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβέστες από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται το ΚΕΕΛΠΝΟ για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες εξαιτίας της φυσικής καταστροφής στην Δυτική Αττική.

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Σήμερα Σάββατο

Το Ιόνιο, η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και κατά διαστήματα η υπόλοιπη χώρα (εκτός από τη Δυτική Μακεδονία και το βράδυ πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία)

Την Κυριακή

Μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και η Δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά (κυρίως η κεντρική) η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική, κατά διαστήματα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.

Τη Δευτέρα

Μέχρι το μεσημέρι η Ηπειρος, μέχρι το βράδυ η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από 700 μέτρα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου εξέδωσε έκτακτο δελτίο για την ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ στη σελίδα του στο Facebook για τις περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες:

Προσοχή!

Πρόσκαιρη αλλά σοβαρή επιδείνωση θα πρέπει να παρουσιάσει ο καιρός τις παρακάτω περιοχές τις επόμενες ώρες του Σαββάτου 18/11 έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 19/11

Όσον αφορά στην πιθανότητα εμφάνισης ισχυρών βροχών/καταιγίδων!

Στα Επτάνησα, στου Νομούς: Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας, Ευρυτανίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για πρόσκαιρα ισχυρές βροχές ή καταιγίδες που λόγω του κορεσμένου από το πολύ νερό έδαφος των τελευταίων ημερών δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και σε τοπικές αιφνίδιες πλημμύρες από απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων η ποταμών.

Όσον αφορά στην πιθανότητα εμφάνισης πολύ ισχυρών έως πρόσκαιρα και σφοδρών ανέμων!

Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής πολύ ισχυροί άνεμοι που θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν τα 8 και αγγίξουν πρόσκαιρα και τα 9-10 μποφόρ προβλέπεται να επηρεάσουν κυρίως τα Επτάνησα και κυρίως τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά, και την Ζάκυνθο, κατά τόπους την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...