Κόσμος

Δεκέμβριο του 2020 θα ολοκληρωθεί ο Türksat 6A που θα «σκεπάζει» όλη την Ευρώπη

Τον Δεκέμβριο του 2020 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Türksat 6A, του πρώτου εγχώριου και εθνικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου της Τουρκίας.

Η κατασκευή του Türksat 6A ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 στο Κέντρο Ολοκλήρωσης και Δοκιμών Διαστημικών Συστημάτων (USET) που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας Α.Ε. (TUSAŞ).

Ο βοηθός γενικός διευθυντής της Türksat, Χασάν Χουσεΐν Ερτόκ, είπε ότι το Türksat 6A που είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Τουρκίας αναπτύσσεται με εθνικές δυνατότητες.

«Σημαντικό κομμάτι της σχεδίασης και της κατασκευής του δορυφόρου και οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερτόκ ο οποίος πρόσθεσε ότι τα έξοδα εκτόξευσης του δορυφόρου θα καλυφθούν από την Türksat.

Ο συντονιστής της Ομάδας Υποστήριξης Δημόσιων Ερευνών (KAMAG) του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK), Μουσταφά Άι, από την πλευρά του είπε ότι η εκτόξευση του δορυφόρου Türksat 6A στο διάστημα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του το 2020.

Ο υποδιευθυντής του Διαστημικού Ινστιτούτου του TÜBİTAK, Μεσούτ Γκιοκτέν, είπε ότι ο δορυφόρος θα σταθεροποιηθεί στην τροχιακή θέση 42 μοίρες ανατολικά.

Στις περιοχές κάλυψης των υπηρεσιών του δορυφόρου 4.250 κιλών εντάσσονται η Ευρώπη, η Τουρκία και η Ινδία, σημείωσε ο Γκιοκτέν ο οποίος υπογράμμισε ότι η Türksat θα ανοιχτεί σε νέες αγορές στον δορυφορικό τομέα μετά την αποπεράτωση του Türksat 6A.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...