Αθλητισμός

Γκέραρντ: Συγκλονιστικές στιγμές! Δάκρυσαν για τον «μεγάλο» Ολλανδό (εικόνες, βίντεο)


Πολλοί ήταν αυτοί που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα δάκρυα τους. Τα “παιδιά” του, οι παίκτες που ανέδειξε στον ΟΦΗ αλλά και οι αντίπαλοι που τον... παραδέχθηκαν, “λύγισαν” μπροστά στον Ευγένιο Γκέραρντ, στο φιλικό που διοργανώθηκε στο “Θ. Βαρδινογιάννης”. Το αφιέρωμα της ΠΑΕ στον “Μίστερ”.

Το σύνθημα “Έγκεν Γκέραρντ” ήχησε ξανά στο σχεδόν γεμάτο “Θ. Βαρδινογιάννης”. Με την εμφάνιση του -με το καροτσάκι- στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του ΟΦΗ, ο Ευγένιος Γκέραρντ έκανε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο να δακρύσουν.

Ο μακροβιότερος ξένος προπονητής σε πάγκο ελληνικής ομάδας (15 χρόνια) τιμήθηκε από την ΠΑΕ ΟΦΗ σε ένα φιλικό που έγινε στο γήπεδο των Κρητικών.

Η είσοδος του στον αγωνιστικό χώρο ήταν μια συγκλονιστική στιγμή. Από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες, αυτή του Ηλία Πουρσανίδη, που πλάνταξε στο κλάμα. Πολλοί ήταν μάλιστα αυτοί που πήγαν να του φιλήσουν το χέρι.

Στο φιλικό έδωσαν το παρών μεγάλα ονόματα του παρελθόντος του ΟΦΗ, όπως οι Μαχλάς, Νιόπλιας, Φρατζέσκος, Αναστασίου, Κολιτσιδάκης, Μαρινάκης, Τσουγκάνοβιτς ενώ με τους “Φίλους Γκέραρντ” αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων οι Τσιάρτας, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Κατσουράνης, Νικοπολίδης, Γκόγκιτς, Γκούμας, Μπασινάς, Τζόρτζεβιτς κ.α.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1174964875864008%2Fvideos%2F1995687137125107%2F&show_text=0&width=560

Ψαραντώνης και Σκουλάς, δύο θρύλοι της κρητικής μουσικής, έτοιμοι να δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα στη φιλική αναμέτρηση!
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1174964875864008%2Fvideos%2F1995735993786888%2F&show_text=0&width=560

Σύζυγος Γκέραρντ: “Η επιθυμία του να είναι εδώ, τον κράτησε!”

“Πολύ μεγάλη η συγκίνηση. Ήταν κάτι που ήθελα πολλά χρόνια να γίνει γιατί το αξίζει αυτός ο άνθρωπος, η αγάπη που του έχουν τα παιδιά είναι τεράστια, όλο αυτό είναι μοναδικό, το αξίζουν όλοι και όλοι οι άνθρωποι που τον αγαπούν και έχουν γεμίσει το γήπεδο. Περίμενε πολύ. Του έλεγα πάντα γι’ αυτή τη μέρα γιατί περάσαμε δύο εβδομάδες δύσκολες στο νοσοκομείο και αυτή η μέρα τον κράτησε» ανέφερε -εμφανώς συγκινημένη- η σύζυγος του Γκέραρντ, Κατερίνα, στην κάμερα της NOVA.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1174964875864008%2Fvideos%2F1995771420450012%2F&show_text=0&width=560

“»Μόνο και μόνο που είδαμε έναν άνθρωπο που έχει δώσει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι ακινητοποιημένος σε πιάνει η καρδιά σου. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε αυτό τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει χτίσει ένα μύθο, μια ομάδα που άφησε ιστορία στα γήπεδα, απέκλεισε ολόκληρη Ατλέτικο Μαδρίτης και αυτό τα λέει όλα»” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στην κάμερα της NOVA, πριν την έναρξη του φιλικού.

“Είμαστε οικογένεια και γι’ αυτό έγινε όλο αυτό το πράγμα. Έχουν έρθει από όλο τον κόσμο, ήρθαμε όλοι εδώ για να είμαστε όλοι μαζί γι’ αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που μας έδωσε τα πάντα. Τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα απ’ όσα βιώνουμε τώρα. Ήταν εκπληκτικές στιγμές για όλα τα παιδιά, το ματς με την Ατλέτικο, οι τόσο ξεχωριστοί παίκτες. Όλα τα παιχνίδια είναι μοναδικά” τόνισε ο Νίκος Μαχλάς.

Για την… ιστορία, οι φίλοι Γκέραρντ νίκησαν με 4-0, έχοντας για σκόρερ του Τζόρτζεβιτς (46′), Καραγκούνη (52′), Γιαννακόπουλο (63′) και Μάρκο (80′).

Να αναφέρουμε ακόμα πως τα έσοδα από το φιλικό που θα γίνει στο «Γεντί Κουλέ» θα διατεθούν από την οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ στο “Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ, Τάλως” και στην “Εθελοντική ομάδα Ηρακλείου, Give”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...