Ελληνοτουρκικά

Για επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ τουρκικής και ελληνικής ακτοφυλακής κάνει λόγο τουρκική εφημερίδα

Ένταση προσπαθεί να δημιουργήσει σχετικά με τα Ίμια η τουρκική εφημερίδα Milliyet, λέγοντας πως δύο σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής απωθήθηκαν, όταν προσπάθησαν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες, από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής ξεκίνησαν από την Καλόλιμνο με σκοπό να πλησιάσουν τα Ίμια.

Η κίνηση αυτή των Ελλήνων έγινε αντιληπτή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, από τους άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής που έδρασαν αμέσως. Τα ελληνικά σκάφη, στα οποία δεν επιτράπηκε να δέσουν στα Ίμια, υποχώρησαν στην Ψέριμο και την Καλόλιμνο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα τουρκικά σκάφη έφτασαν στα 5-10 μέτρα από τα Ίμια. Έλληνες ψαράδες που επίσης προσπάθησαν να πλησιάσουν στην περιοχή επέστρεψαν στα λιμάνια τους, αναφέρει επίσης η τουρκική εφημερίδα.

Πηγές στην Ελληνική Ακτοφυλακή επί της ουσίας διέψευσαν το γεγονός, καθώς ανέφεραν πως τις τελευταίες ημέρες επικρατεί κακοκαιρία στην περιοχή των Ιμίων και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν σκάφη της εκεί για να γίνει ένα περιστατικό σαν αυτό. Είναι γεγονός πως στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική εφημερίδα οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές ενώ τόσο οι αναφορές της ελληνικής ακτοφυλακής και των μετεωρολογικών δορυφόρων δείχνουν το αντίθετο.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...