Κόσμος

Βορειοκορεάτες χάκερ υπέκλεψαν απόρρητα στρατιωτικά σχέδια της Ν.Κορέας

Η Σεούλ καταγγέλλει τη Βόρεια Κορέα για υποκλοπή απόρρητων εγγράφων, καθώς είναι «σχεδόν 100% σίγουρη» ότι χάκερ από τη Βόρεια Κορέα έχουν κλέψει σημαντικά σχέδια για τα πολεμικά τους πλοία και υποβρύχια.

Σύμφωνα με το Reuters, οι χάκερ εισέβαλαν στα αρχεία της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd τον περασμένο Απρίλιο, υποκλέπτοντας απόρρητα σχέδια.

Η Βόρεια Κορέα έχει συχνά εμπλακεί σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο τόσο στη Νότια Κορέα όσο και αλλού, αλλά η Πιονγκγιάνγκ είτε αγνοεί είτε αρνείται τις κατηγορίες για πειρατεία.

Ο πολιτικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κόμματος των φιλελευθέρων, Κιούνγκ Ντα-σου, ωστόσο ισχυρίζεται:

«Είμαστε σχεδόν 100% σίγουροι ότι χάκερ από τη Β. Κορέα βρίσκονταν πίσω από το χακάρισμα και την κλοπή των ευαίσθητων εγγράφων της εταιρείας» και προσθέτει:

«Η ναυπηγική βιομηχανία Daewoo έχει κατασκευάσει πολλά πολεμικά πλοία της Νότιας Κορέας, συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου κατηγορίας Aegis και υποβρυχίων. Κατά πάσα πιθανότητα, η Βόρεια Κορέα είχε αποκτήσει σχεδιαγράμματα γι 'αυτά».

Υπολογίζεται ότι πάνω από 40.000 έγγραφα έχουν κλαπεί διαδικτυακώς από τη Βόρεια Κορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό, οι Βορειοκορεάτες χάκερ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπέκλεψαν, επίσης, τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης, τα οποία είχαν καταστρώσει από κοινού οι ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα για περίπτωση πολέμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...