Κοινωνία

Βατραχάνθρωπος αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό για να ξυπνάμε καλά το πρωί

Το πρωινό ξύπνημα είναι μια διαδικασία που ταλαιπωρεί πολλούς, καθώς συχνά πυκνά μυαλό και σώμα απλά δεν συνεργάζονται!

Μόνο που τα πράγματα δεν πρέπει αναγκαστικά να ακολουθούν αυτό το μοτίβο. Αυτό μας λέει το πρώην «βατράχι» του αμερικανικού στρατού Jocko Willink.

Σε συνέντευξή του στο «Business Insider», όπου προωθεί το νέο του βιβλίο «Discipline Equals Freedom: Field Manual», ο πρώην διοικητής της επίλεκτης ομάδας Team 3 της μονάδας του Ναυτικού US Navy SEAL, η οποία τιμήθηκε με τα περισσότερα μετάλλια στον πόλεμο του Ιράκ, μας λέει πως η οδύσσεια να σηκωθείς από το κρεβάτι μπορεί να σαμποτάρει όλη τη μέρα μας.

«Μη σκέφτεστε το πρωί», λέει ο πρώην στρατιωτικός, «αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που κάνει ο κόσμος. Ξυπνάνε το πρωί και αρχίζουν να σκέφτονται». Ο Willink, που σηκώνεται στις 4:30 τα ξημερώματα κάθε μέρα, πετάγεται από το κρεβάτι, φορά τα ρούχα της γυμναστικής του που έχει ετοιμάσει από το βράδυ και ξεκινά κάπως αλλιώς τη μέρα του.

Από βραδύς έχει ετοιμάσει εξάλλου ό,τι υποχρέωση έχει την επομένη, ώστε να μη χρειάζεται να σκεφτεί τίποτα το πρωί…

Πηγαίνει λοιπόν κατευθείαν στο γυμναστήριο που έχει φτιάξει στο γκαράζ του, κι αυτό για να ξυπνήσει σώμα και πνεύμα με όσο πιο δραστικό τρόπο παίρνει. «Μη σκέφτεστε», επιμένει, «εκτελέστε απλώς το πλάνο. Το πλάνο είναι ότι χτυπάει το ξυπνητήρι, σηκώνεσαι αμέσως και αρχίζεις τη γυμναστική»…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ