Κοινωνία

Από αύριο ηλεκτρονικά εισιτήρια για μία διαδρομή στα εκδοτήρια των μέσων μεταφοράς

Από αύριο Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς τα εισιτήρια μονής διαδρομής (τα σημερινά εισιτήρια του 1,40 ευρώ δηλαδή).

Σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί από το αρμόδιο υπουργείο, για ένα διάστημα το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργεί παράλληλα με το συμβατικό χάρτινο εισιτήριο.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως το σύστημα ηλεκτρονικού κομίστρου για τα ΜΜΜ θα λειτουργήσει πλήρως έως τις 15 Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 180.000 προσωποποιημένες κάρτες. Εξήγησε ότι προσωποποιημένη κάρτα «πρέπει να βγάλουν μόνο όσοι επιδοτούνται για τη μετακίνησή τους ή που θέλουν να έχουν τη μηνιαία πιο φτηνή κάρτα ή που έχουν μια ειδική μεταχείριση, όπως όσοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο».

Στα εκδοτήρια έχουν συγκεντρωθεί ακόμη περίπου 10 χιλιάδες ανοικτοί φάκελοι για την έκδοση καρτών και γίνεται η επεξεργασία τους για να αποσταλούν οι κάρτες με το ταχυδρομείο.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η λαθρεπιβίβαση, αλλά τα κυκλώματα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών. «Η λαθρεπιβίβαση δεν είναι σε τόσο μεγάλο ποσοστό όσο διαφημίζεται. Αυτό που είναι σε μεγάλο ποσοστό είναι τα κυκλώματα και τα πλαστά εισιτήρια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ