Κοινωνία

Απεγκλωβισμοί κατοίκων στην κάμερα: Περίμεναν επί ώρες να σωθούν!


Στον απεγκλωβισμό τριών ηλικιωμένων γυναικών προχώρησε κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, που επιχειρεί στο πλευρό των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Τις συγκλονιστικές εικόνες μετέδωσε live το protothema.gr. Το βίντεο αποτυπώνει την προσπάθεια των διασωστών, που κατέβασαν με προσοχή από ένα κτίριο δύο ηλικιωμένες γυναίκες, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, το κλιμάκιο προχώρησε στον απεγκλωβισμό μιας τρίτης γυναίκας. Η προσέγγισή της ήταν δυσκολότερη, καθώς έπρεπε να καθαριστεί ο δρόμος

 Δείτε εικόνα: 
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F10155440259942199%2F&show_text=0&width=560Σήμερα το πρωί επικράτησε ξανά πανικός στη Μάνδρα, καθώς λίγο πριν τις 10 το πρωί άρχισε πάλι να βρέχει καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να πλημμυρίσει και πάλι η οδός Κοτοπούλη. Πρόκειται για τον δρόμο που χθες ήταν ένα λασπωμένο ποτάμι και εισέβαλε σε σπίτια και επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν μπόρεσε να βγει από το σπίτι της.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F10155440230862199%2F&show_text=0&width=560
«Ήμουν τρεις ώρες πάνω στο νεροχύτη»

Τις ώρες αγωνίες που βίωσε σπίτι της περιγράφει στην κάμερα μία από τις γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν. «Ήμουν από τις 6.30 μέχρι τις 9.30 πάνω στο νεροχύτη», λέει η γυναίκα, εξηγώντας πώς προσπαθούσε να σωθεί. Για τρεις ολόκληρες ώρες φώναζε τους γείτονες να τη βοηθήσουν, μέχρι που «ένα παλικάρι» την πήρε στο χέρι. Φανερά ταλαιπωρημένη, η γυναίκα θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της. «Τώρα δεν μπορούσαμε άλλο. Θέλω το σπίτι μου, θέλω τα παιδιά μου», λέει.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F10155440032897199%2F&show_text=0&width=560

Οι κλήσεις που έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική, από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων ξεπερνούν τις 660. Η Πυροσβεστική επίσης έχει προχωρήσει στον απεγκλωβισμό 88 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα. Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τα διασωστικά συνεργεία της έχουν ανασυρθεί έως αυτή την ώρα 12 νεκρά άτομα.

Οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τη συνδρομή πυροσβεστών από όλη την Αττική, καθώς και από όμορους νομούς. Συνολικά επχειρούν 117 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ έχουν σχηματιστεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Επίσης, σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ