Κόσμος

Απίστευτο δημοσίευμα: «Τα λεφτά του Brexit θα δοθούν για WiFi σε ελληνικά ξενοδοχεία»

Θα ήταν ένα πολύ αστείο δημοσίευμα, εάν η Ελλάδα δεν είχε υποστεί τέτοια δυσφήμιση στο παρελθόν. Σίγουρα όμως οι συντάκτες της Daily Mail διαθέτουν άφθονη φαντασία, καθώς σε μία προσπάθεια να επηρεάσουν τη βρετανική κοινή γνώμη,  χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως αποδιοπομπαίο τράγο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, η οργή για το πολυδάπανο “διαζύγιο” Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης μεγαλώνει, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι με αυτά τα χρήματα “θα χρηματοδοτήσουν WiFi σε ελληνικά ξενοδοχεία”,  καθώς και την ανακαίνιση ενός σπιτιού του Ζαν Μονέ, αρχιτέκτονα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και “πατέρα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
“Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν νέα ερωτήματα σχετικά με το γιατί η Βρετανία συμφώνησε με τις απαιτήσεις της ΕΕ για δισεκατομμύρια λίρες στα ταμεία των Βρυξελλών τα επόμενα χρόνια”, υποστηρίζει η εφημερίδα, που επικαλούμενοι δηλώσεις βρετανών πολιτικών, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προδίδει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Τι θα κάνει η ΕΕ τη.... “διατροφή”

Σε καθαρά ευρωσκεπτικιστικό τόνο, ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναλύει πού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η “διατροφή”  που θα δώσουν οι Βρετανοί στην ΕΕ.

“Τα χρήματα θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα έργα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται σχέδια για την εγκατάσταση δωρεάν WiFi σε πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια και ελληνικά ξενοδοχεία, που κοστίζουν 110 εκατ. λίρες”, αναφέρει ο ευφάνταστος συντάκτης.

Επίσης, μια άλλη πιθανότητα είναι να ξοδευτούν σε δωρεάν σιδηροδρομικά εισιτήρια σε 18ρηδες που θα θελήσουν να ταξιδέψουν για να μάθουν τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ. Και βέβαια, για την ανακαίνιση της ιστορικής κατοικίας του Ζαν Μονέ στο Παρίσι.

Και βέβαια ο συντάκτης προειδοποιεί για τον... “θανάσιμο κίνδυνο” του να θελήσει η Κομισιόν να χρηματοδοτήσει προγράμματα κατά του Ευρωσκεπτικισμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές