Κόσμος

Αδιανόητη η πρόκληση των Γερμανών - Φοβούνται τους Έλληνες και τους βγάζουν εκτός Σένγκεν αλλά αφήνουν τους τζιχαντιστές να περνούν ελεύθεροι

Αδιανόητη πρόκληση από τη Γερμανία που επιμένει ότι έχει θέσει σε «καραντίνα» τους Έλληνες πολίτες στα γερμανικά αεροδρόμια λόγω της εφιαλτικής κατάστασης που επικρατεί στα ελληνικά νησιά και του πλημμελούς ελέγχου στα αεροδρόμια για παράτυπους και παράνομους μετανάστες και πιθανούς τρομοκράτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι Έλληνες να βρίσκονται εκτός Σένγκεν και να ταλαιπωρούνται αφάνταστα ως πολίτες «δεύτερης κατηγορίας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr, το Ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, αναγκάστηκε, όχι απλώς να επεκτείνει για έξι ακόμα μήνες τους συνοριακούς ελέγχους με την Ελλάδα, αλλά να θέσει σε εφαρμογή για πρώτη φορά ειδικά μέτρα, ώστε να αποτρέψει την είσοδο στην χώρα παράνομων και παράτυπων μεταναστών με πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας από την Ελλάδα.

Δείτε το έγγραφο (στα γερμανικά) στα γερμανικά αεροδρόμια

Η ελληνική πλευρά προσπάθησε, σε καθεστώς αμηχανίας, να υποβαθμίσει το γεγονός για να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για τον λόγο που ενώ γνώριζε ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου την επιβολή της «καραντίνας», εντούτοις δεν ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες για τους εξευτελιστικούς ελέγχους και την πολύωρη καθυστέρηση που υφίστανται στα γερμανικά αεροδρόμια.

Οι ελληνικές αρχές έκαναν λόγο για «σπέκουλα» και «μικροπολιτικά παιχνίδια» της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία - σύμφωνα μόνο με τις ελληνικές αρχές -  προσπαθεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα λόγω της πρωτοφανούς πολιτικής κρίσης που βιώνει η Ομοσπονδία.

Το Βερολίνο διαψεύδει φυσικά την Αθήνα και ανώτατες πηγές από την γερμανική πρωτεύουσα υπογραμμίζουν ότι ο μοναδικός λόγος της «καραντίνας» είναι ο φόβος εισόδου στην χώρα παράνομων μεταναστών και πιθανών τρομοκρατών, λόγω του χάους που επικρατεί στα νησιά.

Πλημμελής φύλαξη των εσωτερικών συνόρων της Σένγκεν. Εφιαλτικές καταστάσεις στα ελληνικά νησιά, όπου άνθρωποι που έχουν κριθεί ότι δεν δικαιούνται άσυλο, εντούτοις αγνοούνται (!). Τρομοκράτες οι οποίοι πέρασαν ως "πρόσφυγες" από ελληνικά νησιά και σκόρπισαν τον θάνατο στην Ε.Ε.  (όπως στο Μπατακλάν). Βιαστές και δολοφόνοι (η περίπτωση του Αφγανού με την 19χρονη κόρη του ανώτατου αξιωματούχου της Ε.Ε.), που αποφυλακίστηκαν με τις διατάξεις του "Νόμου Παρασκευόπουλου) ήταν οι μοναδικές αιτίες για την προσωρινή μας έξοδο από τον χώρο Σένγκεν.

«Μακάρι να μπορέσουμε να επανέλθομε σύντομα στην κανονικότητα. Να μην χρειάζονται έλεγχοι ταξιδιωτικών εγγράφων στα κράτη – μέλη του Σένγκεν. Αλλά αυτό είναι κάτι που απαιτεί προσπάθεια από όλες τις πλευρές», δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτατη πηγή από το Βερολίνο, την ώρα που η Βουλγαρία και η Ρουμανία ετοιμάζονται να γίνουν μέλη της Σένγκεν ίσως και το 2018, με την Κροατία να ακολουθεί αμέσως μετά...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ