Πολιτική

Αγρια κόντρα για τα βλήματα - ΝΔ: Ψεύτης ο Καμμένος -ΥΠΕΘΑ: Πάλι fake news

Διαστάσεις παίρνει το θέμα με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, με την κόντρα ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τη Νέα Δημοκρατία να φουντώνει.

Αφορμή για την όξυνση της αντιπαράθεσης αποτέλεσαν τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα οποία προήλθαν από αποκάλυψη εγγράφου που έκαναν τα «Νέα», ο μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος φέρεται να είχε πλήθος δραστηριοτήτων, καθώς είχε κάνει αίτημα στις 3 Ιανουαρίου του 2017 να επιτραπεί σε στρατιωτικούς του Κατάρ​ να επιθεωρήσουν οπτικά πυρομαχικά που ήθελαν να αγοράσουν, αίτημα που χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά επείγον.

Το αίτημα απευθυνόταν στον γενικό διευθυντή Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχο ε.α. Κυριάκο Κυριακίδη, ο οποίος υπέγραψε στη συνέχεια τη συμφωνία για την πώληση πολεμικού υλικού στους Σαουδάραβες. Το ίδιο υλικό, όμως, ο κ. Παπαδόπουλος το διεκδικούσε και για λογαριασμό της Ιορδανίας. Το σχετικό έγγραφο επ' αυτού, με ημερομηνία 11 Ιουλίου 2016, αποκάλυψε η ΝΔ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έβαλε και την Κένυα στο παζλ, ζητώντας εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο γιατί τα Ελληνική Αμυντικά Συστήματα κατέστησαν πληρεξούσιο τον Παπαδόπουλο για προώθηση εξοπλιστικών συστημάτων στην Κένυα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πώληση των πυρομαχικών στο Κατάρ δεν προχώρησε επειδή τα αιτούμενα πυρομαχικά δεν ήταν προς πώληση και επειδή ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρουσίασε ποτέ τα διαβατήρια των δύο αξιωματούχων του Κατάρ για τους οποίους είχε ζητήσει την άδεια.

Το χρονικό της κόντρας

Αρχικά, το Σάββατο (11/11) το πρωί η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση. «Τα νέα καταιγιστικά στοιχεία (σ.σ.: των "Νέων", για τον Παπαδόπουλο) που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων», ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση.

Και συνέχιζε: «Ο περιβόητος μεσάζοντας Βασ. Παπαδόπουλος με τον οποίο ο κ. Καμμένος έχει υπογράψει την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύεται πλέον ότι είναι ένας πολυδραστήριος έμπορος όπλων εμφανιζόμενος να εκπροσωπεί με αμφιβόλου αξιοπιστίας έγγραφα όχι μόνον τη Σαουδική Αραβία, αλλά και την Ιορδανία, και το Κατάρ.Το πιο σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι την δράση του εν λόγω μεσάζοντα την ήξερε ήδη από το Φεβρουάριο σύσσωμη η Στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος και να μην παρεμβάλλονται μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες».

Κατέληγε, δε, με μια αιχμή προς τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της Κυβέρνησής του».

H απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν άμεση. «Από τα μαλλιά της προσπαθεί να πιαστεί η Νέα Δημοκρατία μετατρέποντας το κόμμα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου συγκροτήματος για μία σύμβαση που ψήφισε η ίδια, μέχρι τώρα δεν έχει εκτελεστεί και είναι απόλυτα νόμιμη και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό», απάντησε στη ΝΔ.

«Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος από την Ελλάδα. Όποιος ενδιαφέρεται, να ρωτήσει εκείνον που τον όρισε. Η κ. Σπυράκη καθοδηγείται από τις αναμνήσεις της στο πλευρό του κ. Τσοχατζόπουλου» αναφερόταν επίσης στην ανακοίνωση.

Ανταπάντηση στην... ανταπάντηση

«Και μόνον το ύφος της ανακοίνωσης προδίδει τον πανικό του κ. Καμμένου», ανέφερε η ΝΔ στην ανταπάντησή της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Θυμίζουμε στο συστηματικό ψεύτη υπουργό Άμυνας ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε να υπάρξει μια απευθείας διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία χωρίς μεσάζοντες, όπως επιτάσσει ο νόμος. Κατά τα λοιπά, ελπίζουμε να μη στείλει ο κ. Καμμένος την Αστυνομία να συλλάβει και την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Άμεση ήταν η αντίδραση από το υπουργείο Άμυνας και σε αυτή την ανακοίνωση της ΝΔ: «Μετά τον εξευτελισμό των ανακοινώσεων για μήνυση που δεν υποβλήθηκε ποτέ, η Νέα Δημοκρατία των εξωγήινων του Υμηττού συνεχίζει τη στήριξη των fake news. Λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον παραλογισμό του... παραδείσου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ