Κοινωνία

Έψαχνε με ένα πλακάτ στους δρόμους να βρει νεφρό για τη γυναίκα του και… βρήκε

Ο Wayne Winters έκανε πολλά χιλιόμετρα στα δρομάκια και τους αυτοκινητόδρομους κωμόπολης της Γιούτα με μια μεγάλη πινακίδα που τη διάβαζες από μακριά.

Και το αίτημά του ήταν όμως εξίσου μεγάλο, καθώς η δική του επιγραφή δεν διαφήμιζε κάτι, αλλά ζητούσε κάτι. Ένα νεφρό, συγκεκριμένα!

Και δεν ήταν καν για τον ίδιο, παρά για τη σύζυγό του Deanne. Η οποία διαγνώστηκε με σοβαρή πάθηση στο νεφρό και η μεταμόσχευση ήταν η μόνη λύση.

Όπως είπε στο δίκτυο «Fox13», ο 74χρονος περιπλανιόταν στους δρόμους για βδομάδες και βδομάδες μέχρι να πάρει τελικά εκείνο το χαρμόσυνο τηλεφώνημα από το νοσοκομείο. Εκατοντάδες άνθρωποι, του είπαν, είχαν πεταχτεί στο νοσοκομείο για να δουν αν είναι συμβατοί, προσφέροντας εθελοντικά το νεφρό τους. Το μόσχευμα βρέθηκε ωστόσο από κάποιον που είχε μόλις πεθάνει.

Ο ίδιος παραμένει εντυπωσιασμένος από την καλοσύνη του κόσμου: «Συγκλονίστηκα, δεν ήξερα τι να σκεφτώ. Κάπου 700-800 μου τηλεφώνησαν, γέμισαν το τηλέφωνό μου. Κάθομαι εδώ και κοιτάω αυτό το γεμάτο τηλέφωνο».

Το ζευγάρι μετρά περισσότερα από 25 χρόνια γάμου και ο Wayne λέει πια περιχαρής: «Αν θα έχει άλλα πέντε καλά χρόνια, αυτό θα είναι υπέροχο, θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω».

Επειδή βρήκε όμως νεφρό για τη σύζυγό του, αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει τις καθημερινές του βόλτες με την πινακίδα: «Θα περάσω κι άλλες μέρες μου κυκλοφορώντας με την πινακίδα για να δω πόσους περισσότερους μπορώ να βρω. Σκεφτείτε το, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια επανάσταση νεφρών, κι αυτό θα είναι κάτι μεγάλο»…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ