Ρωσία

Έρευνα της εισαγγελίας για την εντυπωσιακή ξανθιά που θέλει να ρίξει από τον... θρόνο τον Β.Πούτιν! (Βίντεο)

Η Εισαγγελία της Μόσχας άρχισε να μελετάει λεπτομερώς τα όσα είχε δηλώσει η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για την προεδρία, Ξένια Σαμπτσάκ, για την Κριμαία, έπειτα από προσφυγή στην εισαγγελία του διευθυντή της ιστοσελίδας PolitRussia, Ρουσλάν Οστάσκο.

Αυτό συμπεραίνεται από την επιστολή που έστειλε η Γενική Εισαγγελία στην Εισαγγελία της Μόσχας, την οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα που έχει στο Facebook το προεκλογικό επιτελείο της Σαμπτσάκ.

Πριν από μερικές μέρες η ίδια η Σαμπτσάκ μιλώντας στον ραδιοσταθμό ‘Echo Moskvi’ (Ηχώ της Μόσχας) είχε δηλώσει ότι η εισαγγελία μελετάει τις δηλώσεις που είχε κάνει για την Κριμαία. Στην συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει τον Οκτώβριο η Σαμπτσάκ είχε πει ότι «από την άποψη του διεθνούς δικαίου, η Κριμαία είναι ουκρανική».

Η Γενική Εισαγγελία έστειλε την επιστολή της στην εισαγγελία της Μόσχας με την παράκληση να ελέγξει την προσφυγή του διευθυντή του διαδικτυακού περιοδικού PolitRussia, για το περιεχόμενο των δηλώσεων της Σαμπτσάκ όσον αφορά το πού ανήκει εδαφικά η Κριμαία στις 8 Νοεμβρίου.

Η διαδικτυακή ιστοσελίδα PolitRussia, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στην ίδια την ιστοσελίδα, δημιουργήθηκε από δύο μπλόγκερ το 2014 , ενώ το 2015 καταχωρήθηκε ως ΜΜΕ από την αρμόδια ρωσική Επιτροπή ελέγχου των ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών (Roskomnadzor).

«Με λένε Ξένια Σαμπτσάκ... Θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ρωσίας» αναφέρει στην ιστοσελίδα της sobchakprotivvseh.ru, στη οποία έχει αναρτήσει και σχετικό βίντεο.

Ταυτόχρονα στην ανοιχτή της επιστολή την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Vedomosti και στην οποία εξηγεί εκτενώς τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, η ηλικίας 35 ετών Σαμπτσάκ γράφει:
Είμαι υποψήφια εναντίον όλων.

Στην επιστολή της η Ξένια Σαμπτσάκ αναφέρει:

«Αρκετά σιώπησα. Εδώ και μερικούς μήνες το σκέφτομαι. Και όχι επειδή έτσι είναι οι γυναίκες , που όλα τα υπολογίζουν, αλλά επειδή είμαι έτσι εγώ και όλες τις ευκαιρίες τις αντιλαμβάνομαι σαν πρόκληση. Στα πέντε χρόνια που πέρασαν από τις διαμαρτυρίες του 2012, έχω διαμορφώσει πλήρως τις πολιτικές μου αντιλήψεις και είμαι έτοιμη να τις παρουσιάσω σε οποιοδήποτε, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο».

«Καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει να πει τις απόψεις του, να εκφράσει τις διαφωνίες του με την εξουσία, η οποία δεν θέλει να αλλάξει για ένα τέταρτο του αιώνα, την διαφωνία για την καταρρέουσα παιδεία και ιατρική περίθαλψη, την τερατώδη διαφθορά και προπαγάνδα που έχει ποτίσει ολόκληρη την κοινωνία, από το αγροτικό σχολείο έως το Κρεμλίνο, για την αυθαιρεσία των σωμάτων ασφαλείας, για τον πόλεμο και την διεθνή απομόνωση» προσθέτει.

https://www.youtube.com/watch?v=he68RC4f24k

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...