Πολιτική

Έρευνα για τα Paradise Papers και την Μαρέβα Μητσοτάκη από την Εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος!

Υπόπτους για τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής αναζητεί πλέον η οικονομική εισαγγελία στο πλαίσιο έρευνας για τα λεγόμενα Paradise Papers, την οποία διέταξε η επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων κυρία Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Τα Paradise Papers δημοσιεύθηκαν και στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν off shore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.

Ανάμεσα στους Έλληνες με παρουσία στα έγγραφα είναι και η σύζυγος του αρχηγού Νέας Δημοκρατίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Τώρα, στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε η επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers, θα ελεγχθούν σύμφωνα με πληροφορίες και κατά μόνας αλλά και συνδυαστικά με τις λοιπές λίστες που διαθέτουν οι οικονομικοί εισαγγελείς (Μπόγιαρνς, Ρηνανίας και άλλες).

Αρχικά η οικονομική εισαγγελία αναμένεται να παραλάβει στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος ώστε να τα αξιολογήσει προκειμένου να καταλήξει στον εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα φοροδιαφυγής ή νομιμοποίησης μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...