Κοινωνία

Έξω από το υπουργείο Παιδείας οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (βίντεο)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και ο πανελλήνιος σύνδεσμος βρεφονηπιαγωγών έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι.

Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στους δήμους της χωράς.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων να μην καταργηθούν τα τμήματα προσχολικής Αγωγής των ΤΕΙ ( σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα)  καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία, καθώς, όπως υποστηρίζουν «οι παιδαγωγοί που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και αντικείμενο σπουδών για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 6 ετών».

«Η προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση παιδιών 4 ετών δεν υφίσταται σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής κοινότητας -πλην του Λουξεμβούργο- όπου εκεί η υποχρεωτική εκπαίδευση παρέχεται σε χώρους που λειτουργούν όπως οι παιδικοί σταθμοί», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λιτσα Καλαϊτζή,  πρόεδρος του πανελλήνιου συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών».

Να σημειωθεί ότι στις 12 το μεσημέρι τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών με βασικά αιτήματα την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης.
https://www.youtube.com/embed/e4o3VBes-ho
https://www.youtube.com/embed/EwFx7oRv5-E

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ