Κοινωνία

Ένοχοι οι Βρετανοί στρατιωτικοί που ξυλοκόπησαν Χανιώτη – Ποινικά αλώβητοι, είχαν αποπλεύσει με τα πολεμικά τους

Ένοχοι ερήμην κρίθηκαν οι δύο Βρετανοί στρατιώτες, οι οποίοι ξυλοκόπησαν, τον Χανιώτη Παντελή Σαπουνάκη, στις 17 Νοεμβρίου.

Όπως αναφλερει το zarpanews, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, ωστόσο η συνήγορος υπεράσπισης των στρατιωτών, δεν συμμετείχε στη διαδικασία, καθώς στην εξουσιοδότηση, που είχε από τους Βρετανούς για να τους εκπροσωπήσει, δεν αναγραφόταν η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους.

Μάρτυρες στην υπόθεση ήταν το θύμα Παντελής Σαπουνάκης, η σύζυγος του και ο φίλος τους Αναστάσιος Μανουσάκης, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

Ο δικηγόρος, του θύματος έκανε λόγο για «μεθόδευση της όλης διαδικασίας, από την προανάκριση μέχρι τη διαδικασία, προκειμένου οι Βρετανοί να φύγουν ποινικά αλώβητοι».

Ο κ. Σαπουνάκης, τόνισε ότι μετά την επίθεση των Βρετανών, πρέπει να υποβληθεί σε εγχείριση καθώς φέρει κατάγματα στα ρινικά οστά και δεν έχει όσφρηση.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Φραγκιουδάκης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, εξέφρασε την συμπαράσταση του στον Παντελή Σαπουνάκη και στην οικογένεια του, ενώ ανέφερε ότι το δικαστήριο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Τέλος, πρόσθεσε ότι τα Χανιά είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.

Υπενθυμίζεται ότι με διάφορες νομικές προφάσεις, όπως ότι ο δικηγόρος τους βρισκόταν εκτός Ελλάδος, οι Βρετανοί είχαν καταφέρει να πετύχουν αναβολή της δίκης και να αφεθούν ελεύθεροι, με αποτέλεσμα να επιβιβαστούν στα πολεμικά που υπηρετούσαν και να αποπλεύσουν από νησί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ