Κοινωνία

Ένας πραγματικός «Iron Man» μόλις έκανε παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης (βίντεο)

Ο Βρετανός εφευρέτης Richard Browning πραγματοποίησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ καθώς πέτυχε την υψηλότερη ταχύτητα με στολή jet που την έλεγχε με το σώμα του.

Αυτή η, φτιαγμένη από τον ίδιο, συσκευή πτήσης προσομοιάζει στη στολή που χρησιμοποιήθηκε από τον Tony Stark στο κόμικ ‘Iron Man’, η οποία επίσης χρησιμοποιεί μηχανές jet που βρίσκονται σε όλο το σώμα.

Το κατόρθωμα αυτό επιτευχθεί ως μέρος της Ημέρας Ρεκόρ Guinness, κατά την οποία διάφορα άτομα προσπαθούν να σπάσουν ρεκόρ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Browning έφτασε σε ταχύτητα 51.32 χιλιόμετρα την ώρα κατά την τρίτη του προσπάθεια, πετώντας πάνω από το Πάρκο Lagoona στο Reading, αλλά κατά την τέταρτη προσπάθεια δεν υπολόγισε σωστά μία στροφή και συνετρίβη.

Ο πρώην πεζοναύτης άρχισε να εργάζεται πάνω στη στολή jet από το 2016 και από τότε την τελειοποιεί.

Για το σύστημα έχει κατοχυρώσει πατέντα και για το λόγο αυτό τηρεί σιγή σε σχέση με τον πώς ακριβώς λειτουργεί, αλλά παρόλα αυτά γνωρίζουμε ότι ωθείται από 6 κινητήρες jet που βρίσκονται πάνω στη στολή, παρόμοιες με αυτές που μπορεί κανείς να συναντήσει σε αεροπλάνα μοντελισμού υψηλής ποιότητας.

https://youtu.be/yPZ3goRCdWQ

Οι δύο κινητήρες που βρίσκονται στην περιοχή της μέσης έχουν ως κύριο σκοπό την πρόωση, ενώ τέσσερις κινητήρες που είναι τοποθετημένοι στην περιοχή των καρπών επιτρέπουν σε αυτόν που φοράει τη στολή να επιλέγει κατεύθυνση, να αυξάνει ταχύτητα και να φρενάρει.

Το δημιούργημα του Browning δεν είναι απλά ένα χόμπι, αλλά ο εφευρέτης, μέσω της ίδρυσης της εταιρείας Gravity Industries, ελπίζει να καθιερώσει ένα νέο τρόπο προσωπικής πτήσης.

«Ο Δαίδαλος είναι απλά η αρχή μίας θεμελιακής τεχνολογίας, που έχει μεγάλη προοπτική στην αεροπλοΐα, με εμπορικές εφαρμογές αλλά και εφαρμογή στην αναψυχή», εξηγεί ο Browning.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα πρώτα τεστ, το σχέδιο έχει βελτιωθεί σημαντικά, με τα jet να γίνονται πιο μικρά σε όγκο και πιο εύκολα στο χειρισμό τους.

Οι στολές jet για πολλά χρόνια έχουν παραμείνει όνειρο που δεν έχει μέχρι τώρα πραγματικά πρακτική εφαρμογή. Ενώ βλέπουμε ανθρώπους να ίπτανται φορώντας στολές ρομπότ στις ταινίες, στην πραγματικότητα οι στολές jet είναι συχνά πολύ μεγάλες, ογκώδεις, επικίνδυνες και άβολες. Αυτή η νέα στολή όμως μοιάζει να είναι, όχι μόνο πιο πρακτική αλλά και με περισσότερες δυνατότητες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...