Κόσμος

«Άρχισαν τα όργανα» για Μακρόν – Αποχωρούν 100 μέλη του LREM κατηγορώντας τον για έλλειψη δημοκρατίας

Μαζικές αποχωρήσεις φαίνεται πως άρχισαν στο κίνημα του Εμανουέλ Μακρόν, παραμονές του μεγάλου συνεδρίου που θα μετατρέψει το μετατρέψει σε κόμμα. Μάλιστα οι αποχωρούντες τον καταγγέλουν για έλλειψη δημοκρατίας και εκπροσώπησης της βάσης.

Αυτή είναι η πρώτη ανταρσία μελών του κινήματος «LREM» που αντιμετωπίζει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Εκατό μέλη του κινήματος ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν, καταγγέλλοντας την έλλειψη δημοκρατίας στο κόμμα και την έλλειψη εκπροσώπησης της αγωνιστικής βάσης, που συνέβαλε στην εκλογική νίκη του Ε. Μακρόν.

Αμφισβητούν επίσης τον τρόπο εκλογής του μελλοντικού προέδρου του κόμματος Κριστόφ Καστανέρ, που αποτελεί επιλογή του Μακρόν, και που υπήρξε ο μοναδικός υποψήφιος και που πρόκειται να αναλάβει την προεδρία του κόμματος το Σάββατο.

Τι προσάπτουν στον Μακρόν

Οι παραιτηθέντες που αποκαλούν εαυτούς «οι 100 δημοκράτες» έχουν υπογράψει ένα κείμενο, στοιχεία του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το γαλλικό ραδιόφωνο France Info, με το οποίο εκφράζουν μεταξύ άλλων, τη λύπη τους για το ότι :

– Το κίνημα LREM δεν κατόρθωσε να βασιστεί σε μια υπεύθυνη δεοντολογική προσέγγιση που να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές: την ελευθερία της συνείδησης και την έκφραση των ενεργών μελών του.

– Η Επιτροπή δεοντολογίας και πειραματισμού δεν υπάρχει, παρά μόνο στα χαρτιά.

– Έχει κάνει την επιλογή μιας κάθετης λειτουργίας και μιας διακυβέρνησης από τις ελίτ, περιφρονώντας τις ικανότητες και τη συλλογική νοημοσύνη, με αποτέλεσμα να έχει το κίνημα προοδευτικά, αποκοπεί από τις ζωντανές δυνάμεις του.

– Η προσεχής ενθρόνιση του Κριστόφ Καστανέρ που εξελέγη πριν την ώρα με ανάταση χειρός και χωρίς ανταγωνιστές, έχει εξαντλήσει τις ελπίδες στα μέλη που αναμένουν τη δημοκρατία, γράφουν οι παραιτηθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συλλογική παραίτηση έγινε την περασμένη Παρασκευή (10.11.2017) μέσω δικαστικού επιμελητή, ο οποίος θα καταθέσει στην έδρα του νέου κόμματος τις επιστολές παραίτησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...