Το άγνωστο επεισόδιο στην τελευταία επίσκεψη του Β.Πούτιν στο Άγιο Όρος – Η φρουρά του Ρώσου προέδρου «κατέβασε» από τη θαλαμηγό υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα

Δημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2017, 10:06 πμ | Ανανέωση: Νοεμβρίου 14, 2017 στις 12:09 μμ

Οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας βρίσκονται αυτή την περίοδο στο ναδίρ και φαίνεται πώς η κάτω βόλτα άρχισε όταν η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να κάνει στροφή προς τη Δύση και να παίζει το «παιχνίδι» των ΗΠΑ σε βάρος της Μόσχας και των συμφερόντων της στην περιοχή. Μέχρι στιγμής πάντως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ανταλλάγματα από αυτή την πολιτική, αντιθέτως χάνει από την ενίσχυση των ρωσοτουρκικών σχέσεων.  

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, στις 28 Μαΐου 2016, η ατμόσφαιρα ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα ήταν πολύ πιο θερμή από σήμερα. Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποβιβαζόταν στις Καρυές του Αγίου Aρους από την πολυτελή θαλαμηγό «Κύκνος 1» του Πολεμικού Ναυτικού για να συνεχίσει το δεύτερο και, όπως φάνηκε και τότε, πολιτικά σημαντικότερο γι’ αυτόν, σκέλος της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Εκείνο το πρωί σημειώθηκε ένα περιστατικό, το οποίο ενόχλησε έντονα την Αθήνα, αποσιωπήθηκε για λόγους διπλωματικούς. Στην Ουρανούπολη, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Ελλήνων αξιωματούχων, συνοδευομένων από τη φρουρά τους, επιχείρησε να επιβιβαστεί στη θαλαμηγό η οποία θα μετέφερε τον κ. Πούτιν στις Καρυές και στο Άγιον Όρος.

Εκεί βρίσκονταν ήδη οι πάνοπλοι άνδρες της φρουράς του Ρώσου προέδρου, κάνοντας σαφές ότι δεν μπορεί να επιβιβαστεί στο σκάφος οποιοσδήποτε πέρα από τον κ. Πούτιν και τη συνοδεία του. Μάλιστα, οι Ρώσοι επισήμαναν ότι δεν μπορούσε να επιτραπεί ούτε η επιβίβαση Ελλήνων ενόπλων αστυνομικών. Αρχικά δημιουργήθηκε ένταση, ωστόσο η αυστηρή στάση της ρωσικής φρουράς δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Το επεισόδιο δεν έλαβε διαστάσεις αποκλειστικά και μόνο λόγω της διακριτικότητας που έδειξε η ελληνική πλευρά. Ωστόσο, ήδη από το προηγούμενο βράδυ και τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε φανεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε ως μοναδικό στόχο να προειδοποιήσει τους Δυτικούς από μια πρωτεύουσα χώρας της Ε.Ε. για την αντιπυραυλική ασπίδα.


Το συγκεκριμένο κλίμα αναβίωσε πριν από λίγες ημέρες, αυτή τη φορά λόγω διαρροών από τη ρωσική πλευρά για τη μετάβαση στη Μόσχα του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και του υπουργού αναπληρωτή Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου. Οι δύο υπουργοί επρόκειτο να μεταβούν στη Μόσχα, όπου θα συνεδρίαζε η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας. Λίγο προτού αναχωρήσουν από την Αθήνα, έγινε γνωστό ότι στο τραπέζι της Επιτροπής θα κάθονταν και τέσσερις αποκαλούμενοι «βουλευτές» από την Κριμαία.

Η Αθήνα απάντησε ότι υπουργοί χώρας της Ε.Ε. δεν μπορεί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους συγκεκριμένους «βουλευτές», καθώς δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Την επόμενη ημέρα έγινε προσπάθεια να σχεδιαστεί ξανά η συνεδρίαση, ωστόσο οι Ρώσοι επέμειναν ότι οι τέσσερις «βουλευτές» της Κριμαίας θα κάθονται στο τραπέζι. Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά σταμάτησε οποιαδήποτε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και η Διυπουργική ανεβλήθη για άγνωστη ημερομηνία.

Η απόσταση αυξάνεται

Η επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων δεν περιορίζεται μόνο σε επεισόδια όπως αυτά που μόλις προαναφέρθηκαν. Μετά το «ινδιάνικο καλοκαίρι» του πρώτου εξαμήνου του 2015 (όταν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συμμετείχε ακόμα η ρωσόφιλη πτέρυγα Π. Λαφαζάνη, Νάντιας Βαλαβάνη κ.ά.), άρχισε να γίνεται σαφές ότι η απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από τη Μόσχα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο φαίνεται. Η συγκεκριμένη απόσταση προέκυψε παρά τις αρχικές, σοβαρές προσπάθειες της Αθήνας να διαδραματίσει κατά το δυνατόν ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη Μόσχα και τις Βρυξέλλες.

Στη διάρκεια αυτής της προσπάθειας στην Αθήνα προσπαθούσαν να διαχειριστούν όσο πιο διπλωματικά γινόταν υψηλού συμβολισμού ρωσικές κινήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, όπως η δραστηριοποίηση συλλόγων παλιννοστούντων, προκειμένου να φανεί το ρωσικό αποτύπωμα στην περιοχή μέσω εορτασμού αμφιβόλου ιστορικής πραγματικότητας, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Δυτική Μακεδονία.

Ήδη τότε για την ελληνική διπλωματία δημιουργούσε πολύ σοβαρά προβλήματα και το «σκληρό» παιχνίδι που παίζεται με επίκεντρο το Πατριαρχείο της Μόσχας εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη. Υπενθυμίζεται ότι τον κ. Πούτιν στο Αγιον Ορος και στη Μονή Παντελεήμονος συνόδευε τον Μάιο του 2016 και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Εκπαίδευση πιλότων

Ωστόσο, τα σοβαρά προβλήματα για την Αθήνα άρχισαν μετά τον Ιούλιο του 2016 και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία. Η προσέγγιση Αγκυρας – Μόσχας έχει φθάσει σε ένα τέτοιο σημείο που προκαλεί ενόχληση στην Αθήνα. Η πιθανή πώληση πυραύλων S-400 στην Τουρκία ανησυχεί την Αθήνα, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε καμία προκαταβολή, καθώς ζητούν και τεχνολογία, κάτι το οποίο οι Ρώσοι αρνούνται να παρέχουν, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Αντιθέτως, οι Ρώσοι έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμοι στους Τούρκους στον τομέα της εκπαίδευσης. Οι Τούρκοι πιλότοι που έχουν απομείνει στην Πολεμική Αεροπορία της γειτονικής χώρας εκπαιδεύονται στη Συρία από τους Ρώσους. Οι πιλότοι αυτοί επιστρέφουν μετά στο Αιγαίο πέλαγος, έχοντας αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις και ικανότητες, εκπαιδευμένοι στο πλευρό μιας από τις πιο σημαντικές αεροπορίες του κόσμου.

Επίσης, δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι η Μόσχα εκπαιδεύει και περίπου 600 Τούρκους επιστήμονες στην πυρηνική τεχνολογία. Αν και η πρόοδος στον σχεδιασμό και, πολύ περισσότερο, στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στον βορρά και τον νότο της Τουρκίας είναι ακόμη πολύ αργή, πρακτικά η Αγκυρα ήδη αρχίσει να επιμορφώνει την πρώτη γενιά δικών της πυρηνικών επιστημόνων.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να γίνεται δέκτης πιέσεων από τη Μόσχα και για τον σχεδιαζόμενο Turkish Stream. Οι Ρώσοι προφανώς έχουν θορυβηθεί από τη σχεδιαζόμενη αμερικανική επένδυση στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα έχει διαμηνύσει στην Αθήνα ότι η αναβλητικότητα στη λήψη μιας οριστικής απόφασης για τη στάση που θα ακολουθήσει έναντι του Turkish Stream θα οδηγήσει στον ανασχεδιασμό του αγωγού και τη στροφή του προς βορρά και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία.

Η γειτονική χώρα, βέβαια, όπως και ακόμη βορειότερα, η Ρουμανία, είναι στενά προσδεδεμένες στο άρμα του ΝΑΤΟ και δύσκολα θα προχωρούσαν σε μια συμφωνία που θα οδηγούσε σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ. Ακόμη περισσότερο, η Αθήνα δεν μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση ερήμην της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται πως και οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι το εγχείρημα του Turkish Stream είναι μη βιώσιμο. Ακόμη ένα στοιχείο έντασης ανάμεσα στην Μόσχα και την Αθήνα είναι και τα Ναυπηγεία της Σύρου, για τα οποία –θεωρητικά τουλάχιστον– υπήρχε ρωσικό ενδιαφέρον. Δεδομένου ότι αυξάνονται οι πιθανότητες απόκτησης των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων από μια εταιρεία ελληνοαμερικανικών συμφερόντων, η ρωσική εμπλοκή έχει πρακτικά ακυρωθεί.

 • Η κυβέρνηση Τσίπρα υπέκυψε στους ωμούς ερπετοσιωνιστικούς εκβιασμούς αποδεχούμενη όλες τις απαιτήσεις των άπληστων χαρτογιακάδων της Goldman Sachs!

 • GrandRus

  Ρε παιδια εχουν κοπει τα γραμματα στα αριστερα και οι λεξεις εμφανιζονται μισες.

  • Καπρίτσια του disqus.

   • GrandRus

    Α το disqus φταιει? Νομιζω πως δεν το ειχαν ανεβάσει καλά το κειμενο.

  • skeptomenosellin

   Και δεξιά επίσης… Καλημέρα GrandRus…

   • GrandRus

    Καλημέρα Σκεπτομενε Ελλην

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   καλημερα φιλαρακι αυτο για παρτη σου δεν σταματω να τον ακουω απο χτες!τι καλλιτεχνης!!!!!!https://www.youtube.com/watch?v=HWKdZa2RVrE

   • GrandRus

    Καλημερα Harald!
    Ναι αυτος ειναι ο Μαλινιν, σπουδαιος τραγουδιστης. Οντως τα περισσοτερα τραγουδια του ειναι πολυ ωραια.

    Ενα αλλο συγκροτημα (Λιούμπε) είναι επίσης του ιδιου ρυθμου

    • Harald Hardrada MERCYLESS

     ωραιοι και απιθανα τοπια,θαθελα να τα βλεπα απο κοντα

     • GrandRus

      Και οχι μονο! Η Ρωσια τα εχει ολα φιλε μου, και δεν μιλω μονο για τις πεδιαδες, την αγρια φυση, τα ποταμια κλπ.
      Θες μπανια, θαλασσια σπορ και τετοια? Πας στην νοτια Ρωσια (Σοτσι κλπ) ή στην Κριμαια (ή σε επιλεγμενα μερη της Σιβηριας)
      Θες βουνα για αναρριχησεις κλπ? Περα απο τα Ουραλια ορη, η Ρωσια εχει 50+ βουνα για τετοιες καταστασεις.
      Θες νυχτερινη ζωη? Πας στα μεγαλα αστικα κεντρα (Μόσχα κλπ) τα οποια ανετα ανταγωνιζονται το Λας Βεγκας, ντουμπαϊ κλπ. Η Μοσχα επισης οργανωνει καποιες απο τις μεγαλυτερες (πολυπληθεστερες) συναυλιες παγκοσμιως.

      Το μονο θεμα ειναι οτι πρεπει να διανυσεις μεγαλη αποσταση για ολα αυτα.

 • Βικτώρια Νούλαντ, Τζέφρι Πάιατ και Ουέσλι Μίτσελ πανυγηρίζουν για τ’ αυτονόητα!

 • ACBOC o ANAΦENTOC

  Ποιος θα ηθελε να συνεργαστει με ανθρωπους που δεν κρατουν τον λογο τους? Ο Τσιπρας ειναι ενας απ αυτους!!

 • skeptomenosellin

  Παιδιά τα περιθώρια στο κείμενο φτιάξτε…

  • Εγώ πάντως δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα στην εμφάνιση του κειμένου.

   • skeptomenosellin

    Ο μοζίλα έχει πρόβλημα…

    • Χρησιμοποιώ Safari.

     • skeptomenosellin

      οκ. ίσως μόνο ο μοζίλα έχει πρόβλημα…

     • Χρησιμοποιούσα τον Firefox λίγο προτού εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα με το πρόσθετο του Flash.

    • A B

     Δεν πρέπει να είναι θέμα περιηγητή εγώ χρησιμοποιώ chrome και είναι το μοναδικό θέμα που έχει αυτό το πρόβλημα.

     • skeptomenosellin

      Και εγώ αυτό πιστεύω ΑΒ…

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ…
  ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ.

 • Γιώργος fs.

  Πάει χάσαμε και τον σύντροφο Πούτιν;

  • Ο κοντός τα έψαλε στον τραμπάλα για την Ελλάδα.

 • Assurbanibal

  Φούσκωσε το κείμενο ξαφνικά

  • Γιώργος fs.

   Σύντροφε ποιον θα στηρίξουμε στο δεύτερο γύρο;

   • Assurbanibal

    Φώφη για σίγουρη εκσπερμάτωση σύντροφε.

    • Lalakis ο αργικέραυνος

     κολοκυθοπιτα

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Θα φτιάξω σήμερα, έτσι για να σκάσεις …

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      αν ειναι γλυκεια, θελωωωωωω !

    • skeptomenosellin

     Αν σε ακούσει ο Σπάρτακος κάηκες… ;-))

     • Πού ν’ ακούσει τώρα που αποχώρησε οριστικά από το disqus;

     • skeptomenosellin

      χαχαχα Οριστικά για τρεις ημέρες… :-)

     • Λες άραγε να επιστρέψει;

     • skeptomenosellin

      Θα δούμε.
      Ντισκάς χωρίς Σπάρτακο δεν έχει αξία…

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      Ντισκάς χωρίς Σπάρτακο ειναι παπας χωρις ποδηλατο.

     • Γιώργος fs.

      Σύντομα θα είναι κοντά μας ο Σπαρτακος !!

    • Spyros Spyropoulos

     Σωστος…..ο Ανδρουλακης δεν λεει……

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      ΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑ

  • Lalakis ο αργικέραυνος

   τρωει λεξεις.

   • Δεν παρατήρησα αυτό το πρόβλημα στον Safari.

    • Lalakis ο αργικέραυνος

     ο safari που εχω δεν εχει αναβαθμιστει εδω και 6 μηνες, οποτε δεν εχω εικονα αξιοπιστη.

     • Χρησιμοποιείς El Capitan ή Sierra;

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      δεν αναβαθμιζει πια, ειναι μακ μινι τελη του 2009 ιντελ.
      δεν θυμαμαι ποιο εχει, νομιζω 10.11 ειχε σιγουρα καπιταν καποια στιγμη.

     • Ο δικός μου σηκώνει τη τελευταία έκδοση του macOS.

      Διαμόφωσα τον σκληρό δίσκο σε APFS.

  • Μάλλον θα φταίει ο Firefox.

   • Lalakis ο αργικέραυνος

    και απο chromium τα ιδια ειναι.

    • Δεν εγκατέστησα ακόμα τα Windows και δεν ξέρω αν οι Internet Explorer και Edge παρουσιάζουν παρόμοιες δυσλειτουργίες.

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      δεν τα χρησιμοποιω ποτε.
      δεν χρησιμοποιω Μ$ γενικως.

     • George Voyajakis

      τα ιδια

 • Alexander the Greatest

  Καλά, ας ξε-αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία», ας ακυρώσουν καμιά πώληση όπλων ή πυρηνικών στην Τουρκία, που όποτε μας συμφέρει θυμόμαστε ή ξεχνάμε το αδερφιλίκι και την ομοδοξία, και ξανασυζητάμε μετά για να τα βρούμε.

  • Μαυρος Καβαλάρης

   ΕΤΣΙ

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   +++++++++++++++++++++++++++

 • Γατονι

  Η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση όλων των εποχών.

  • Για όλα φταίει ο διεθνής ερπετοσιωνισμός!

 • Μαυρος Καβαλάρης

  Μετανοειτε και στραφειτε στο Πασοκ για συγχωρεση!

  • Γατονι

   προβλέπω μαζική επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Αμα βγει ο Ανδρουλάκης οι απώλειες θα είναι ακόμα πιο μεγάλες για το τσίρκο των αναρχικών.

  • Lalakis ο αργικέραυνος

   ΕΥΛΟΓΗCOΝ +

   • Μαυρος Καβαλάρης

    Ευλογημενος τεκνο μου.

    • Assurbanibal

     Δώσε σε όλους ευκαιρίες μεγάλε Πασόκε ιερέα!

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      η αληθεια ειναι οτι «αρχι-ιερεις» ειχε μονο το πασοκ.

    • Ευλόγηcον σημαίνει συγχώρα με

  • Γιές κομαντάντ!!

 • Γιώργος fs.
 • George Voyajakis

  χασαπηηηηηη γραμματα

  • Lalakis ο αργικέραυνος

   το εκαναν για να εκτιμησουν το ποσοι διαβαζουν το αρθρο :-))))))

 • Alexander the Greatest

  Στα λόγια είστε πολύ καλοί φίλοι και σεις. Από τη μιά κεράκια και προσκύνημα στο Άγιο Όρος, από την άλλη περιορισμοί στους χριστιανούς εντός Ρωσίας και όπλα στους Τούρκους (που σας ρίξαν και ένα αεροπλανάκι για ενθύμιο), και μετά φταίμε και μεις από πάνω. Ο ορισμός του «ό,τι να ‘ναι».

  • Assurbanibal

   Δεν έχεις κι άδικο, τούμπανο μας τα έχουν κάνει κι αυτοί…

   • Alexander the Greatest

    Χορτάσαμε φιλία και από αυτούς.

   • Lalakis ο αργικέραυνος

    και νομιζα οτι εφταιγαν οι βιταμινες.

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   τα χουμε ξαναπει,πολιτικη με θρησκειες κανουν οι οπισθοδρομικοι

   • Alexander the Greatest

    Δεν είναι θέμα οπισθοδρόμησης, η θρησκεία ανέκαθεν υπήρξε μέσο της πολιτικής, είτε για προσέγγιση, είτε για σύγκρουση.

    • Harald Hardrada MERCYLESS

     στην προκειμενη περιπτωση τι θα μπορουσε να κανει η ρωσσια ?να κατστρεψει την γεωπολιτικη της για χαρη μιας ομοδοξης χωρας που ανηκει σε αντιπαλο στρατοπεδο και φερεται εχθρικα?οι ρωσσοι αγωνιζονται για να μην εξαλειφθουν,αν εχαναν κριμαια ηταν τελειωμενοι αν εχαναν και Συρια ηταν παντελως τελειωμενοι,αποκλεισμενοι γωστρατηγικα και γεωπολιτικα

     • Alexander the Greatest

      Έτσι είναι όπως τα λες, απλά πάνε να μας φορτώσουν εμάς με τύψεις και ενοχές

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      τα πραγματα ειναι 1κι 1 κανουν δυο,σκεπτομαστε με λογικη,ενοχες και τυψεις ειναι για την καψουρα ή για αλλα πραγματα

 • Spyros Spyropoulos

  Ολα τα ωραια δεν μας τα λετε εγκαιρα…….

 • Πολύ παχύ το άρθρο δεν χωράει στην σελίδα

  • Assurbanibal

   Το παρατάισαν φαίνεται…

   • Ναι με συριζόγαλα του Καρα(μπινέ)νίκα

 • Γιώργος fs.
  • Alexander the Greatest

   Αυτή στο να κρατάει πράγματα ψηλά είναι πρώτη (εξαιρείται η ευθύνη)

  • Lalakis ο αργικέραυνος

   απο τσοντα παμε καλα.
   (για μαγαζι στην εθνικη οδο)

 • Κωνσταντινος Χατζης

  Οι ηλιθιοι ψευτοπολιτικαντηδες Δεξιοι-Σοσαλ-λησται και Κομμουνισται,ακολουθουν πιστα το δογμα του ψευτοεθναρχου, Ανικουμε στην Δυση .Οχι βεβαια στα συμφεροντα της Ελλαδος.Γνωμη μου; Γιατι να μην το θελουν αυτο;Οτι ξαφριζουν απο την Ελλαδα το τοποθετουν στην Δυση και Οχι στην Ελλαδα και περαν τουτου οι πλειοψηφια αυτων ειναι μελη της Μασονιας και αν τυχον οχι μονο στραφουν προς ανατολας,η εστω και μια ουδετοροτητα να τηρησουν που δεν εξυπηρετουν τα ανομα συμφεροντα των Αμερικανων και των Ευρωπαιων,χανουν την πρωθυπουργικη καρεκλα. Βεβαιως και η Ρωσια το συμφερον της επιδιωκει.Νομιζω ομως εστω και με μια διακριτικη ουδετεροτητα απο τα λαμογια της Δυσης που θα ικανοποιει και την Ρωσια τα Ελληνικα συμφεροντα θα εχουν καλυτερο αποτελεσμα.
  Τωρα ως αναφορα για τον ΤΣΙΠΡΑ,οταν εγινε το δημοψηφισμα και πηρε το ΟΧΙ απομασχαλα για τις Βρυξελλες η ΝΔ φοβουμενη μην τυχον ο ΤΣΙΠΡΑΣ επιμεινει στην θεληση των Ελληνων και βγει η Ελλαδα απο την Νομισματικη απατη του ειπε ο Μεϊμαρακης (Αρχηγος της ΝΔ)Να μην γυριση χωρις συμφωνια πραγμα οπερ και επραξε ο ΤΣΙΠΡΑΣ,υπακουοντας στον συνεταιρον του της ΝΔ.Αυτοι ειναι οι πολιτικοι μας που η Ελλαδα περιμενη να προκοψει.
  Γιαυτο και πολλοι της ΝΔ πηγαν και ψηφισαν στις εκλογες της Κεντροαριστερας μεταξυ αυτων νομιζω και ο Κωστικας το θηριο της Θεσσαλονικης.

 • Γατονι

  Ποιός θα το περίμενε ότι το πεθαμένο πασόκ θα τρυπούσε τον σύριζα σαν ξιφίας. Αλέξη και νεκρούς ανασταίνεις

  • Assurbanibal

   Πασόκοι είναι κι ο Σύριζα, μην μπερδεύεσαι.

   • Γιώργος fs.

    Αν οι συνδικα ληστές φύγουν από τον Σύριζα και επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ ….αμέσως θα διαλυθεί ο Σύριζα!!

   • Lalakis ο αργικέραυνος

    η Ελλας 85% πολιτες πασοκ εχει.

    Οπως λεω εδω και 20 χρονια το πασοκ δεν ειναι πολιτικο κομμα αλλα μια εκφραση της κοινωνιας. Ειναι πραγματι κοινωνικο κινημα. Ντεκαντανς, αλλα αυτο ειναι.

    • Assurbanibal

     Δεν θα το χαρακτήριζα ως αμιγές κοινωνικό κίνημα. Πασόκοι είναι οι 1.500.000 περίπου συνταξιούχοι του δημοσίου και δημόσιοι υπάλληλοι των τελευταίων 40 ετών. Μιλάμε για μια ξεχωριστή Ελληνική φυλή πλέον…

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      σαν την θεια ενος φιλου«θεια παλι πασοκ ψηφισες?γιατι? -γιατι μουδωσε συνταξη»!!!!!λες και δεν δικκαιουνταν να την παρει!με τετοια μυαλα αντε να πας μπροστα,οταν ψηφιζουν οι ανω των 65 για το μελλον με μυαλα παρελθοντος τι να πεις!

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      συνδικαληστες του ιδιωτικου τομεα;
      νομος το δικιο του εργατη που δεν ειναι ΚΚΕ; (οσο ειχαμε εργατες)
      ειναι περαν του δημοσιου και ειναι πολλοι.

 • Assurbanibal

  Οι Ρώσοι πιλότοι εκπαιδεύουν τους Τούρκους στη Συρία? Στα F16?

  Πόσο σίγουρα είναι αυτά που γράφονται ρε παιδιά?

  • Γιώργος fs.

   Έχουν F16 οι Ρώσοι;

   • Assurbanibal

    Το αυτόν αναρωτιέμαι…

   • Lalakis ο αργικέραυνος

    πιθανοτατα να εχουν, οπως απεκτησαν το πρωτο συστημα πολλαπλων πυρηνικων κεφαλων μεσω Κυπριου εμπορου και μετα εβγαλε ο Ρηγκαν τις απαγορευτικες διαταξεις στην πωληση τεχνολογιας.

    ωραιες εποχες :-))

    • Lalakis ο αργικέραυνος

     (τον κομπιουτερ που ελεγχε το συστημα, οχι τον πυραυλο)

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      με λειτουργικο RSX-11M… η μεγαλη μου αγαπη :-))))

  • Harald Hardrada MERCYLESS

   πιθανον συνεκπαιδευση ο καθεις με τα δικα του εργαλεια

 • DisqussioneR Νεμέτωρ

  216.000 πράϊτα του κεντροαριστερού χώρου σύμφωνα με τη singular logic πλήρωσαν το 3ευρο εις μνήμην του παλιού καλού πασόκ. Μέχρι και οι ουρανοί άνοιξαν από τη συγκίνηση. Καταιγίδα στο λεκανοπαίδιο…

  • Γιώργος fs.

   Καταιγίδα και στην Κόρινθο!!

   • Harald Hardrada MERCYLESS

    ωραια βροχουλα Γιωργαρε,επι τελους!!!!!!κρανιου τοπος ειχαμε γινει

    • Γιώργος fs.

     Ευτυχώς αδερφέ Harald, γιατί είχαμε τεράστιο πρόβλημα…κόντευαν να ξεραθουν οι ελιές !!!

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      πολλοι τις μαζεψαν κιολας,κριμα φετος αν ειχε νερα θαχε μεγαλη παραγωγη

   • Spyros Spyropoulos

    Και στην Αθηνα το ιδιο!

  • Πολίτης δέλτα κατηγορίας

   Σε παρακαλω πες στον αρμοδιο να φτιαξει το πλατος του κειμενου και να φαινεται ενταξει… (στο αρθρο,οχι στα σχολια).

  • TheELLINAS1 .
 • Γατονι

  Διαφορά πασόκ-σύριζα

  http://fanpage.gr/pictures/2016/05/16328.jpg

 • Πολίτης δέλτα κατηγορίας

  Αυτο το συγκεκριμενο αρθρο εχει προβλημα στην εμφανιση του στα πλαινα αριστερα και δεξια και σε σας; Εχουν εκαφανιστει λεξεις ή φρασεις; Στα υπολοιπα αρθρα ειναι ολα ενταξει.
  Αν διαβαζει καοποιος MOD να τους πει να το φτιαξουν,να μαζεψουν το πλατος του κειμενου.Δεν μπορουμε να το διαβασουμε…

  • George Voyajakis

   Κανε copy paste sτο wordpad

   • Πολίτης δέλτα κατηγορίας

    Ευχαριστω,δεν το ειχα σκεφτει.Εκανα οντως δουλεια με το copy/paste.

    • Πολίτης δέλτα κατηγορίας

     Αλλα ειδα οτι το εφτιαξαν προ ολιγου…

 • George Voyajakis

  «Υπενθυμίζεται πως και οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι το εγχείρημα του Turkish Stream είναι μη βιώσιμο»…
  μεχρι ν’αρχισει ο Βλααδιμηρος να σηκωνει τις τιμες – ή οι γερμαναραδες – οποτε η ευρωπη θα κανει τη γνωστη κωλοτουμπα….

 • George Voyajakis

  Οι Ρώσοι προφανώς έχουν θορυβηθεί από τη σχεδιαζόμενη αμερικανική επένδυση στην Αλεξανδρούπολη….. και εχουν κανει τις αναλογες στοχοποιησεις. Αλλα…. μασαει ρε ο ελληναρας.

  • Παλιουρας

   Την ειχαν βαλει στο ματι , για την μοιρασια με τους Τουρκους…
   Παει τωρα, μαλλον «χαλασε»

 • TheELLINAS1 .

  Καλημέρα συνΕλληνες !!

  Εάν πράγματι θέλανε οι Ρώσοι να προσφέρουν μια υπηρεσία στον Ελληνικό λαό θα καλούσαν όλο το υπουργικό τσίρκο στην θαλαμηγό θα σαλπαρανε και μεσοπέλαγα και θα την βυθιζανε να γλιτώσουμε μια και καλή αλά που τέτοια τύχη !!!

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα αδερφέ Έλληνα.
   Ο Βλαδίμηρος εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας και πολύ καλά κάνει για τη χώρα του.
   Όποιος περιμένει βοήθεια δωρεάν απλώς τρέφει αυταπάτες. 😆😆😆😆

   • TheELLINAS1 .

    Καλησπέρα αδερφε δεν σου απάντησα γιατί ήμουν στην δουλειά μόλις γύρισα :+))

 • George Voyajakis

  Αν και η πρόοδος στον σχεδιασμό και, πολύ περισσότερο, στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στον βορρά και τον νότο της Τουρκίας είναι ακόμη πολύ αργή….στην ελλαδα περιοριζεται στο εργαστηριο Δημοκριτος στην Αγια ΠΑρασκευη….

 • George Voyajakis

  «Υπενθυμίζεται ότι τον κ. Πούτιν στο Αγιον Ορος και στη Μονή Παντελεήμονος συνόδευε τον Μάιο του 2016 και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.»
  Τουλαχιστον ο Κυριλλος ειναι original Ρωσσος. Ο αλλος ειναι μουφα ελληνας -σα τους δικους μας- και στη πραγματικοτητα Τουρκος αξιωματικος οργανο της τουρκικης εξωτερικης πολιτικης. Τι δε καταλαβατε ρε?

 • Deadpool_Nikeus

  «εμείς» στρεφόμαστε στη «Δύση»… η Δύση το ξέρει? στρέφεται σε εμάς?

  • Lalakis ο αργικέραυνος

   οπως μας βομβαρδισε τον Πειραια δυό φορες.
   ετσι στρεφεται προς εμας.

 • Διγενης ακριτας

  Ασχετο. Απο τους 360 στον κλαδο των φοροτεχνικων,οι 340 ητανε της κλαδικης ΠΑΣΚΕ. Σε ομιλια του λιγο πριν τις εκλογες του 2000. Ετσι να μην ξεχνιομασται, και καταφευγω σε υπεκφυγες.https://www.youtube.com/watch?v=QAMhDuhj9AU

 • George Voyajakis

  Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν αποβιβαζόταν στις Καρυές του Αγίου Aρους από την πολυτελή θαλαμηγό «Κύκνος 1» του Πολεμικού Ναυτικού……αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Ελλήνων αξιωματούχων, συνοδευομένων από τη φρουρά τους, επιχείρησε να επιβιβαστεί στη θαλαμηγό η οποία θα μετέφερε τον κ. Πούτιν …

  Μη μου πεις οτι δεν υπηρχε πρωτοκολο για το ποιος θα ανεβει στη θαλαμηγο και ποια θα ειναι ακριβως η ασφαλεια του Πουτιν…… εκτος αν θελουμε να πιστευουμε οτι προκειται για μακακες……
  Οταν ηρθε η Μερκελ και ο POTUS εκλεισε ολη η Αθηνα …..

 • Παπαγαλος ο Παιχταρας


  Τραγουδακι αφιερωμενο στον συντροφο πασοκατζη και συριζομουρηδες

 • skeptomenosellin
  • Πολίτης δέλτα κατηγορίας

   Μην ακους τον Τουρκικο τυπο και τους Τουρκους πολιτικους.Λενε ψεματα.Αν τους δωσουν κατι οι Ρωσοι θα ειναι οι 300-σαρηδες και μαλιστα το παλιο μοντελο.Σιγα μην τους δωσουν σοβαρη τεχνολογια οι Ρωσοι… Για αυτο το τελευταιο καυγαδιζουν τωρα με τους Ρωσους.

   • Πολίτης δέλτα κατηγορίας

    Το κακο ειναι οτι οι Ρωσοι πιλοτοι εκπαιδευουν τους Τουρκους πιλοτους…ΑΝ αληθευει αυτο και δεν ηταν κατι μεμονωμενο και τυχαιο…

 • Peggy

  Χαχαχαχαααα, καλά τους έκανε ! Μπράβο, Πούτιν ! Τους άξιζε !

  • φοβερο

   • Lalakis ο αργικέραυνος

    ναι ! εκανε φλος ρουαγιαλ με κουπες.

    • Και να χαιρόμαστε όταν μπαίνουμε σε περιπέτειες, ε? πολύ πατριωτικό

   • Peggy

    Δηλαδή ; Δεν κατάλαβα, επιδοκιμαζεις τα λεγόμενά μου ή τα αποδοκιμάζεις ; Συμφωνείς ή διαφωνείς ;

 • Μόλις τώρα ξεκίνησαν τα αμερικανικά αντίποινα στην Αττική.

  Χωρίς σήμα οι τηλεοράσεις σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου εξαιτίας αλλεπάλληλων διακοπών ρεύματος σε Υμηττό και Πάρνηθα.

  • Peggy

   Αντίποινα πάλι, γιατί, αλήθεια ; Τι τους κάναμε πάλι ;

   • Για τη διήμερη άδεια που δώθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

    • Peggy

     Α ναι, το διάβασα, έχουν λυσσάξει και δεν έχουν κι άδικο ! Εδώ μιλάμε, για έναν βαρυποινίτη, που σκότωσε τόσο κόσμο !

     • Ο πραγματικός λόγος δεν είναι ο «Λουκάς» της 17 αλλά ο βρώμικος πόλεμος λάσπης που δεχόμαστε από τους ερπετοσιωνιστές για τον αγώνα που δίνουμε ως έθνος για ένωση με Σερβία και Ρωσία.

     • Παλιουρας

      μην μας τσουβαλιαζεις και εμας μεσα στις παρανοικες χρυσαυγητικες (νεοκομμουνιστικες?) ονειρωξεις σου (σας, αφου λες οτι ειστε πολλοι)..

     • Assurbanibal

      Ο Γιαννάκης είναι νεοκουμουνιστής χρυσαυγίτης?

     • Παλιουρας

      Δεν ξερω τι ειναι, αλλα φαινεται να εχει καταλοιπα που δεν καταφερε η Ελλαδα τελικα να μπει πισω απο το «σιδηρουν παραπετασμα» – iron curtain στο χωριο μου και θελει να το πετυχει τωρα, με χρονοκαθυστερηση.
      Κανει αγωνα λεει να ενωθουμε με τους Σλαβους….τους «φιλους» μας…

     • Assurbanibal

      Φίλε πάρ΄το αλλιώς γιατί μπήκες με φόρα και θα γλιστρήσεις…

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Να βάλουμε αντιολισθητικό χαλάκι ;-)

     • Peggy

      Βεβαίως αγαπητέ μου, συμφωνώ απόλυτα ! Μήπως είσαι ο Γιάννης ;

     • Peggy

      Χα, χα, από τον τρόπο που μιλάς ! Έχεις ένα ιδιαίτερο στυλ ! Και 100 άλλα προφίλ να κάνεις, θα σε καταλάβω ! Χαίρομαι που επανήλθες, γιατί αναρωτιόμουν που να χάθηκες, αν είσαι καλά ! Άλλο προφίλ πάλι ;

     • Ναι.

      Το προηγούμενο δεν άρεσε στον διαχειριστή του site και το έσβησα.

     • Peggy

      Μη μου πεις, ότι σε μπάναρε κι εσένα ! Εσύ ούτε βρίζεις, ούτε είσαι επικριτικός και ενοχλητικός προς τους άλλους σχολιαστές, είσαι ευγενέστατος ! Πολλοί διαμαρτύρονται, ότι και στο 5, μπανάρουν αλύπητα, για λόγους μηδαμινούς ή άλλοι μου είπαν, ότι θέλουν να διώξουν τους Χριστιανούς ! Αλλά κι εδώ, μπάναραν πολλούς, ακόμη κι εμένα, που είχα ένα προφίλ 7 ετών, χωρίς να μου δώσουν καμιά δικαιολογία, γιατί έγινε ! Ούτε έβρισα, ούτε ενόχλησα κάποιον, ούτε μάλωσα ! Τέλος πάντων ! Εγώ νομίζω ότι φταίει το Discuss, που πιάνει κάποιες απαγορευμένες λέξεις και σε εκτοπίζει, κατ’ ευθείαν !

     • Όχι.

      Το avatar με τη χαρούμενη παιδική φατσούλα και το username ήταν ασύμβατα με το TOS του disqus. Μου ζητήθηκε ευγενικά να σβήσω τον λογαριασμό και να φτιάξω ένα άλλο userID, όπως και έγινε.

     • Peggy

      Χαχα, δεν πειράζει, καλή καρδιά ! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι, με άλλο !

  • Lalakis ο αργικέραυνος

   το voltage regulator που εχω, φωναζει καθε λιγο.
   υπαρχει ταλαντωση στο δικτυο που αν επεκταθει μπορει να οδηγησει σε βλαβες και διακοπες.

   • Ο τεχνητός υπερτυφώνας φταίει για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

 • Πολίτης δέλτα κατηγορίας

  Ε,επομενο ηταν να χαλασουν οι σχεσεις.Απο τη μια δεν τους διαυκολυνουμε,απο την αλλη υποστηριζουμε τους Νατοϊκους,καποια στιγμη θα μας λεγανε το αι σιχτιρ… Αλλα κι αυτοι δερν το ηξεραν; Δεν το περιμεναν; Ετσι ευκολα αλλαζει μια χωρα στρατοπεδο; Το ηξεραν απο την αρχη οτι η Ελλαδα δεν εφευγε απο ΕΕ και ΝΑΤΟ.Οποτε ολα τα υπολοιπα ηταν αναμενομενα…

  • Αυτή την ώρα που μιλάμε πολλές περιοχές της Αττικής είναι χωρίς ρεύμα λόγω της τεχνητής υπερκακοκαιρίας που πλήττει εδώ και ένα μισάωρο όλο το νομό.

   • skeptomenosellin

    Και χωρίς ιντερνετ και χωρίς τηλέφωνο……

   • Γιώργος fs.
    • Με τέτοια δήλωση μετεωρολόγου Γιωρίκα πως να μην το βάλεις στην κατηγορία “Εμπόλεμη Ζώνη” μου λες;

     Τακτικό δελτίο οπλοποίησης του καιρού με χαλαζοπτώσεις και ΥΠΕΡ, υπερκαταστροφικούς κεραυνούς!!!

     https://uploads.disquscdn.com/images/3732ae0add565ba1737240be21403c7a76dfa034b0ac29b9b9a85cf9395a8e80.jpg

     Επιδείνωση (σ. σ. χειραγώγηση) του καιρού από τα ξημερώματα της Δευτέρας, προβλέπει σε έκτακτη ανακοίνωση της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – είπαμε φίλε μου στα έκτακτα είναι… τακτικοί!

     Η τεχνητή υπερκακοκαιρία θα εκδηλωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και καταστροφικές ηλεκτρομαγνητικές εκκενώσεις.

  • Παλιουρας

   Ο ιδιος δεν το ειπε? Οταν του ζητησαν λεφτα οι Λαφαζανηδες?

   (πρεπει να τον πληγωσαν πολυ με αυτο, καθοτι μολονοτι ο ιδιος ειναι παμπλουτος, η χωρα του……μεγαλη ψωμολα)

 • ὁ ἐθνικιστής ®

  《…η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να κάνει στροφή προς τη Δύση και να παίζει το «παιχνίδι» των ΗΠΑ σε βάρος της Μόσχας και των συμφερόντων της στην περιοχή》
  Ο Πουτιν δεν ελεγε οτι η Ελλαδα ανοικει στην δυση και στην Ε.Ε;
  Σαν να ελεγε δλδ οτι εμεις δεν μπορουμε να κανουμε κατι (οικονομικα) εμεις.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

 • lion 77

  Εγω παντως εδω στον Πειραια που ειμαι εχει λιακαδα…

  • Γιώργος fs.

   Πάντα λιακαδα υπάρχει δίπλα στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ!!!😆😆😆😆😆😆😉

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Γι’ αυτό η Πανάθα το έχει κάνει εξοχικό και έρχεται για διασκέδαση/διακοπές χαχαχα

    • lion 77

     Ναι.Επειδη ειμαστε πολυ προοδευτικοι,μερικες φορες φιλοξενουμε για διακοπες την κοινοτητα ΛΟΑΤΚΙ.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Αυτό είναι παραδοχή του ότι ανέχεστε και δέχεστε να ικανοποιεί πάνω σας τα όποια βίτσια της χαχαχα

     • lion 77

      Ναι.Μερικες φορες το ανεχομαστε.
      Υπαρχει σοβαρος λογος…..

 • Για να παίρνουμε τα πράγματα ως έχουν:
  1) Ο Τσίπρας δεν στρέφεται στην Δύση. Ο Τσίπρας στρέφεται εναντίον της Ελλάδος κάνοντας ό,τι μπορεί για να το βαθύνει και το κάνει μη αναστρέψιμο αυτό.
  2) Οι δηλώσεις του Τσίπρα και η επίσκεψή του στην Κριμαία ήταν ένα τεράστιο λάθος, όπως τεράστιο ήταν και η επίσκεψή του στην Κούβα. Ποια Δύση? Ένας σκιτζής άσχετος και ενδεχομένως εκ του πονηρού βαλτός να μας καταστρέψει είναι.
  3) Ο Πούτιν δεν περίμενε το σήμερα για να μας αγνοεί, του ήταν αρκετός ο Στρατούλης και ο Λαφαζάνης του πάλαι ποτέ. Είναι πανέξυπνος και εχέφρων, είδε φάτσες και λάκισε καιρό τώρα.
  4) Ο Πούτιν δεν θα έκανε ποτέ μια άμεση συμμαχία με την Ελλάδα διότι δεν είναι μέσα στο παιχνίδι του κάτι τέτοιο- ας μην το ξεχνάμε, βέβαια, οι ισορροπίες της «καλής σχέσης» έχουν διαταραχθεί όπως ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΚΤΟΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ .

  • Παλιουρας

   Εισαι μακρια πολυ.
   Η Ελλαδα στο ΝΑΤΟ ειναι πληρως ενσωματωμενη. Οπως και η Τουρκια.
   Ο Πουτιν μπορει να αρκεστει σε συμμαχιες με τα διαφορα λιμα που μαζευει απο εδω και απο εκει.
   Μεχρι και οι Σερβοι θα την …κανουν…

   • No 4

    • Είναι σαφές για μένα οτι η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ και οτι με την Ρωσσία δεν πάει κανείς

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Και η Ρωσία με το νατο είναι… (η Ρωσία του πούτιν, δεν ξέρω τι θα γίνει αν αλλάξει κεφαλή…) ;-)

     • ΄Με κάποιον τρόπο, ναι. Ξέρεις, είμαστε ίσως οι μοναδικοί που είμαστε εμμονικοί με τον ομόδοξο Βλαδίμηρο, και έχω πολλάκις εξηγήσει τι εστί Ρωσσία , η οικονομία της και οι συμμαχίες της κλπ. Αλλά πουυυ να βρίκσω τι έγραψα και που

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Εννοείται «με κάποιον τρόπο», όχι ανοιχτά φόρα παρτίδα στα όμματα της κοινής γνώμης.
      Η κοινή γνώμη χρειάζεται αυτό τον «ειδικό» τρόπο να πεισθεί… Κάποιοι το λένε «κοινωνική μηχανική» (επειδή όλα έχουν αναχθεί σε επιστήμη και επιστήμονες δεν είναι όλοι… ;-)

     • Φυσικά

 • Γιώργος fs.
  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Ζούμε τα ίδια πράγματα σε επαναλήψεις εκατομμύρια+ χρόνια ;-)

 • © Proud to be Greek

  Η Δύση δεν περίμενε κάνεναν Τσίπρα για να κάνει η Ελλάδα στροφή προς αυτήν.
  Η στροφή προς την Δύση χρονολογείται 6 (έξι) δεκαετίες τώρα.

  Και το οτι έχουμε στο οπλοστάσιο μας ρωσικά αντιεροπορικά πρέπει νε θεβωρηθεί αθλος δεδομένης τοης δουλικότητας όλων των Κυβερνήσεων μας.
  Οι ρώσοι το γνωρίζουν, και καλά θα κάνουν αν εστιάσουν στις δηλώσεις Ερντογάν περι παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας απο την Ρωσία.

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
  το γεγονός οτι η Ντόρα την στιγμή που ο Καραμανλής έιχε εκδηλώσει την προθεση για αγορά BMP3 πήγε στην Μόσχα και αρχισε να τους λεει κατάμουτρα για την αναγκαιότητα της αντιπυραυλικής ασπίδας για προστασία απο το……………..Ιράν.

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Και εκείνοι που ψήφισαν τον τσίπρα και από το 1,5% τον έκαναν κυβέρνηση, το ίδιο είχαν καταλάβει για τους προηγούμενους και πίστεψαν ότι φέρνοντας αυτόν θα τα αλλάξει όλα….

   • © Proud to be Greek

    Και εκείνοι που ψήφισαν τον Τσίπρα και από το 1,5% τον έκαναν κυβέρνηση για δευτερη φορά όμως ηξεραν τι ερχεται.
    Το αποτέλεσμα θα ηταν το ιδιο και με 52% Σύριζα.

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες δεν είναι διάστημα να συνέλθουν και να αντιληφθούν το τί έρχεται. Οι εκλογέςς μέσα σε έξι μήνες είχαν σκοπό την «εδραίωσή» του ώστε χωρίς απώλειες και πίεση χρόνου να περνάει τα ανθελληνικά νομοσχέδια σε ταχείς ρυθμούς. Με πρώτο εκείνο το περί ιθαγένειας.. Και ακολούθησαν τα άλλα…
     Και ύστερα ήρθε η ανάπτυξη… Και ζήσανε αυτοί καλά και μεις τάβλα!…

     • © Proud to be Greek

      Τα δημοσιονομικά μετρα είναι προϊόν πειθαναγκασμού.

      Τα κοινωνικά νομοθετήματα είναι προϊόν της προσπάθειας τους να δείξουν οτι είναι αριστεροί επειδή τα δημοσιονομικά μέτρα κάνουν τους πάντες (και ιδίως τους αριστερούς) να πιστεύουν οτι οι συριζαίοι δεν είναι αριστεροί.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Δηλαδή όλοι τους μια ζωή μαθητούδια του μαρξ και του λένιν και τώρα χρειάζεται προσπάθεια να μας πείσουν ότι είναι αριστεροί ?..

      Η προσπάθεια μου θυμίζει πειράματα στου κασιδιάρη το κεφάλι. Μόνο που ο κασιδιάρης δεν έχει μαλιά…

     • © Proud to be Greek

      Ναι.
      Χόρεψαν τελικά θέλοντας και μη στον χορό που είχε αρχίσει ο ΓΑΠ και ο Σαμαροβενιζέλος.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Τουτέρστιν μια από τα ίδια, μην πούμε και χειρότερα (που έτσι πιστεύω εγώ)…. Που σημαίνει, ράους και σεις!

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Το «και σεις» είναι ρητορικό, όχι προς εσένα ;-)

     • © Proud to be Greek

      Μια απο τα ιδια αλλα καλύτερα (ετσι πιστεύω εγώ)
      Οι αλλοι παραήταν δουλικοί και εθελούσια πεσμένοι στα 4.
      Ο Σύριζα έπεσε στα 4 κατόπιν ξύλου (καπιταλ κοντρόλς κλειστές τραπεζες κτλ) και ακόμα παλέυει ΜΠΑΣ και καταφέρει να περισώσει τίποτα, γι αυτό βλέπουμε τις αξιολογήσεις να τραβάνε σε βάθος χρόνου.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Χα χα χα! Το γέλιο κάνει καλό ξέρεις ;-)

     • lion 77

      Τωρα βουρκωσα.Τετοια προσπαθεια ο καημενος ο Τσιπρας για την πατριδα και εμεις να τον βριζουμε?
      Μα τι αχαριστοι ανθρωποι ειμαστε επιτελους?

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Συμπάσχω αδερφέ!… Τρέχω για χαρτομάντηλα, αυτά που έχω δε βλέπω να μου φτάσουν…

     • © Proud to be Greek

      Δεν είσατε αχάριστοι.
      Είστε δογματικοί.

     • lion 77

      Δεν ξερω για τους αλλους,αλλα εγω ειμαι δογματικος.Το παραδεχομαι.Βλεπω αβαπτιστους και βγαζω καντηλες…..

     • © Proud to be Greek

      «Αμαρτία ομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία»

      Αρα η αποψη σου δεν είναι αντικειμενική αφού είσαι δομγατικός αλλα υποκειμενική μέσα απο το πρίσμα του δογματισμού σου.

     • © Proud to be Greek

      Τουλάχιστον εσύ είχες το σθένος να το παραδεχθείς.

     • lion 77

      Το πρωτο τριμηνο του 2018 θα εχουμε καλπες.

     • © Proud to be Greek

      Μακάρι για να πάρουν δρόμο οι αληταράδες που μας κατέστρεψαν (και να ερθει ο Κούλης)

     • lion 77

      Το ξερω απο εναν φιλο ψιλοσυριζαιο χωμενο.Ο συριζα κατρακυλαει δημοσκοπικα και αυτοι που τον ψηφησαν επιστρεφουν σιγα σιγα στο πασοκ…..

     • Αυτά που ονομάζεις «κοινωνικά νομοθετήματα» είναι «ωρολογιακές βόμβες» που τοποθετεί ο Σύριζα σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ στα θεμέλια του έθνους, ή οτι έχει απομείνει από αυτό και θα το βρούμε μπροστά μας σύντομα, πριν καν ξεπεραστεί αυτή εδώ η ψευτοκρίση…επιτακτική ανάγκη απομάκρυνσης της κυβέρνησης αυτής όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      ++++
      Και …ΧΤΕΣ!!!!

     • Δυστυχώς η εναλλακτική της δεν θα είναι καλύτερη, αλλά τουλάχιστον σε κάποια θέματα εσωτερικά και θέματα επιβίωσης εθνικά,θα είναι πιο αποτελεσματικοί όπως και να το κάνουμε….ξαναλέω δυστυχώς!
      (και σιχαίνομαι που το λέω DisqussioneR, πίστεψε με)

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Το κατανοώ απολύτως! Όλα όμως δείχνουν ότι θα είναι η …εξέλιξη του παρόντος… Αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη λέξη «εξέλιξη» για το χειρότερο… ;-)

     • © Proud to be Greek

      επιτακτική ανάγκη απομάκρυνσης της κυβέρνησης αυτής όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
      (για να ερθει ο Κούλης………)

     • Προτιμητέος σε σχέση με εθνομηδενιστές…

     • © Proud to be Greek

      Κάνεις ΜΕΓΑΛΟ λάθος.

     • Το λέω με βαριά καρδιά αυτό…αλλά το λέω!
      ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν την ευκαιρία τους, εμετρήθησαν και βρέθηκαν ελλιπείς…

     • lion 77

      Το ιδιο επικινδυνος ειναι.

     • Όπως τούτοι εδώ; Μπορεί τι να σου πω…

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Και ο οποίος να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αφού η κατωφέρεια θα συνεχίσει, τουλάχιστον να επισπευσθεί ο τερματισμός της…. ;-)

     • © Proud to be Greek

      Για να ξαναέρθει ο Αλέξης…………………..

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Ο Ιωάννης… ποιός Αλέξης?..

     • Ο Αλέξης δεν πρόκειται να ξαναέρθει επειδή πολύ απλά θα εξαφανιστεί εκλογικά-πολιτικά, το δεκανίκι του, οι ΑΝΕΛ…τόσο απλά!

     • © Proud to be Greek

      Περίμενε εσύ ΚΑΤΙ αλλο……………………….

     • Δεν δέχομαι τεχνητά αδιέξοδα!

     • Ακόμα καλύτερο αυτό που έγραψες! Να αλλάξουμε σελίδα γενικώς…

  • lion 77

   Η Ρωσια μπορει να υποστηριξει συμμαχους μονο οσους μοιραζεται κοινη συνοριογραμμη.Οι υπολοιποι κειτονται μακραν….

   • © Proud to be Greek

    Το βλέπω στην Συρία…………….

    • lion 77

     Μονο επειδη το επετρεψαν οι Αμερικανοι.

     • Μην μπερδεύεσαι, η Ρωσία επέστρεψε ως δύναμη, μην παραμυθιάζεσαι με το παλιό «οι παντοδύναμοι αμερικανοί», ο κόσμος έχει προχωρήσει πολύ απ’ αυτό το σημείο πια…
      Στη Συρία οι αμερικανοί έσπασαν τα μούτρα τους…

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Μα αφού η Ρωσία δεν έχει συνορα!… Συνορεύει με όποια χώρα γουστάρει… ;-)

    • αχαχα, αυτό το θέλω πριντ σκριιν και μπάννερ εισόδου στο σάιτ

    • lion 77

     Λαθος.Θα μπορουσα να σου αναπτυξω το σκεπτικο μου,αλλα χρειαζεται σεντονι.
     Απλα ψαξε για τις ναυτικες και ηπειρωτικες πατροπαραδοτες δυναμεις….

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Περίμενε να βρει ο σύγγαυρός σου fs το ανάλογο εικονίδιο να το αναρτήσει και θα δεις πόσο αλήθεια λέω ;-)

 • Παλιουρας

  Ρωσια- Τουρκια, το ντουετο στουτζες !!
  Βεβαια αμφιβαλλω αν οι Τουρκοι θα πιαστουν κοροιδα να απομονωθουν διεθνως με μονη παρεα τον Πουτιν….

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Η «Γαληνοτάτη», (Serenissima Repubblica di Venezia) όπως ονομαζόταν η
  Δημοκρατία της Βενετίας για περίπου 1.000 χρόνια, αντιμετωπίζει την
  μεγαλύτερη απειλή στην ιστορία της. Δεν πρόκειται για την άνοδο της
  στάθμης της θάλασσας, αλλά για τους….τουρίστες.

  Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τουρίστες, οι περισσότεροι Κινέζοι,
  Ινδοί και Αμερικανοί αποφέρουν έσοδα περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ.
  Ωστόσο η πόλη σταδιακά καταστέφεται. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα
  του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», οι παλαιοί κάτοικοι
  εγκαταλείπουν την πόλη. Αναγκάζονται να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες,
  είτε σε άλλες πόλεις της Ιταλίας, είτε της Ε.Ε., για να αποφύγουν την
  μετατροπή της πόλης τους σε ένα μεγάλο μουσείο.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκατοντάδες οικίες έχουν αγοραστεί από
  μεσιτικές εταιρίες και χρησιμοποιούνται για να στεγάσουν τους τουρίστες
  που επισκέπτονται την πόλη για μόλις 24 ώρες. «Κρουαζιερόπλοια μήκους
  300 μέτρων μετέφεραν έως και 1,6 εκ τουρίστες»

  «Basta! Ως εδώ!»

  Οι Βενετοί που έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στην πόλη τους
  διαμαρτύρονται με κάθε τρόπου για τον «υπερ-τουρισμό» που καταστρέφει,
  όχι απλώς τον χαρακτήρα της πόλης τους, αλλά και την καθημερινότητά
  τους. Οι δημοτικές αρχές της Βενετίας απευθύνθηκαν στην Unesco, ζητώντας
  βοήθεια για να καταπολεμήσουν την πλημμύρα των τουριστών.

 • Assurbanibal

  Είμεθα νεοκουμουνισταί και Χαχαυγίται Ευρωπέοι,

  που λέει κι ο Νικόλας…

  • Κατεστραμμένοι απλώς, για να μην κουράζεσαι το λέω

 • Διγενης ακριτας

  Toso αγνωστο.

  • ΝΑΙ

  • Assurbanibal

   Ο Καραμανλής φταιει για ολα.

   • skeptomenosellin

    Όλοι μαζί τα φάγαμε…

    • Assurbanibal

     Ο Καραμανλής έφαγε τα πιο πολλά μαζί με τον Πάγκαλο.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Σουβλάκια?…

     • skeptomenosellin

      Κρέμασμα στους σουβλακοφάγους….

   • Διγενης ακριτας

    Οχι, μας την λεει κιολας.

    • Assurbanibal

     Δεν του φτάνει που του δώσαμε την Αλεξανδρούπολη τότε… τώρα ας έρθει να κοιτάζει τα ελικόπτερα των ΗΠΑ και να του τρέχουν τα σάλια!

     • Διγενης ακριτας

      Μην να χαρεις. Μην ανοιγεις κουβεντες.

     • Assurbanibal

      Τόση ώρα προσπαθώ, πες κάτι να γουστάρουμε, έστω να μαλώσουμε ρε αδερφέ!

     • Διγενης ακριτας

      Ο Παπασταθοπουλος ακουσες τι ειπε?

     • Assurbanibal

      Για πες.

     • Διγενης ακριτας

      Φταιμε ολοι για την ηττα. Πρωτα οι παικτες, και μετα ο κοουτς.

     • Assurbanibal

      Αυτό να λέγεται! Παίζαμε σε άδειο γήπεδο και χάσαμε…

     • Διγενης ακριτας

      Τι αδειο γεματο ηταν. γιουχαρανε και τους κροατες. Λες κα ηρθαν να χασουν.

     • Assurbanibal

      Εγώ για την πολιτική μιλάω. Σκτά τα κάναμε πάλι…

     • Διγενης ακριτας

      Κι αποσκατα.

 • skeptomenosellin

  Είμαστε Έθνος Ανάδελφον….

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Ευτυχώς ακόμα το λέμε στον Ενεστώτα και όχι στον Αόριστο==> «Ήμασταν»…

   • skeptomenosellin

    Αν έλεγα ότι κατά εκεί βαδίζουμε θα ακουγόμουν απαισιόδοξος?

    • ΟΧΙ

     • Για να ξεκαθαρίζω, ο παρελθοντικός χρόνος θα αφορά το «έθνος» και ουχί το ανάδελφον…εκεί φτάσαμε

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Ρεαλιστής, απλά…

  • © Proud to be Greek

   Γι’ αυτό είπαμε να ενώσουμε τις μοναξιές μας με ένα αλλο Εθνος Ανάδελφον (ονόματα δεν λέεμε επειδή στεναχωρεί)
   μπας και αρχίσει να κινείται τίποτα.

   • skeptomenosellin

    χααχαχα. Βρήκες ευκαιρία έτσι?

    • © Proud to be Greek

     Θα θυμίζω αυτά που «ξεχνάτε»

     • skeptomenosellin

      Πάνσοφε γέροντά μου εσύ…….. :-))

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Θύμισέ μας λοιπόν την προέλευση του Ελληνικού Γένους, τί ακριβώς είναι αυτό και πού και για ποιό λόγο έφτασε ως εδώ !…

     • όού μάϊ Γκοντ..πάρε μια θετική και πάμε νέο θέμα

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      3 mod και δεν ειδοποιησε κανεις για νεο θεμα;

      μονο μια θεοτητα μπορεσε;

     • ΝΑΙ

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Αρέσεις, επειδή δεν αποποιείσαι των ευθυνών σου! ;-)

   • Είναι κομματάκι πιο περίπλοκο από ένα προξενιό δεσποινίδος «ετών 39» που έλεγε και η ταινία- και που εκεί, ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΓΙΝΕ , μην νομίζεις

    • © Proud to be Greek

     Αν και δεν κατάλαβα, θετική.

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      ΛΟΛ (με ελληνικά, αγγλικά και ό,τι άλλο προκύψει)

     • Να μην εξηγήσω τότε, κρατάω την θετική και την αίγλη :-))

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Τα Ανάδελφα δεν ενώνονται, είναι Νόμος της φύσης… όπως τα ομώνυμα ένα πράμα… ;-)

    • Δεν βλέπει παλιές Ελληνικές ταινίες

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Όχι, είμαι πάντα του καινούριου!…

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      εχθες ειχε εκεινη με το «ασμπετα»

     • Είδες? Όλα είναι δομημένα σ’αυτό το Σύμπαν

    • © Proud to be Greek

     Υπάρχει κόλα δύο συστατικών. Τα συστατικά της είναι:
     α) μαρούλι – πετροδόλαρο
     β) Αμερική

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Παραγγέλνω νταλίκες να φορτώσουμε τα πετροδόλλαρα που θα σου δώσουν οι αμερικάνοι

     • Ψηλέ, ξεφορτώνει ο στόλος στον Πειραιά, με τα τελάρα το δολλάριο λέω!

     • Lalakis ο αργικέραυνος

      τελλαρα τα ταλληρα.

     • Καλώς τα τα παιδιά! Βρε καλώς τα παληκάρια!
      (Αλέφαντος, τρία μηδέν)!

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Ετσι!.. Το …»μαρούλι» σε τελάρα συσκευάζεται χαχαχαχα

 • skeptomenosellin
 • Jorge Melissas

  Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!!!

  http://oimos-athina.blogspot.gr/2017/11/blog-post_13.html

  • Καλησπέρα Τζωρτζ, τι γίνεται εκεί σε σένα; Βρέχει; Εδώ ρίχνει καρέκλες λεκανοπέδιο Αττικής:)

   • Jorge Melissas

    Μα κι εγώ εντός του λεκανοπεδίου βρίσκομαι, και βέβαια βρέχει

    • Α ναι; Σε είχα για βόρειο φίλε!

     • Jorge Melissas

      Άνω Πατήσια που πάει ο δρόμος ίσια:-)))

     • Χαχαχαχαχαχαχα βόρεια Πατήσια!!!!

     • Harald Hardrada MERCYLESS

      εκει μεγαλωσα,στην πλατεια διπλα στο κεντρο του «Καλαμποκα»

  • RunnerRunner

   ε ναι να την αγορασει παει

 • Giorgos Markou

  χαχαχα στη θάλασσα να τους πετούσαν τους ανθέλληνες τους συριζαιους!

 • Ταξίαρχος

  Oι ξεφτίλες πουλάνε S-400 σε μουσουλμάνους και πουλάνε φούμαρα οτι είναι ενοχλημένοι; Οι τούρκοι που τους έριξαν ένα αεροπλάνο και σκότωσαν τον πρέσβη δε τους πείραξε;

 • RunnerRunner

  Ευκολο-να τους ριξουμε κανενα αεροπλανακι και τα βρηκαμε.

 • fthenakis marcos

  Μεγαλο λαμογιο ο Πουτιν …Να μηνξαναπατησει στο Αγιο Ορος , να παει σε κανενα τζαμι με τους τουρκους …Δεν τον θελουμε στην Ελλαδα ωξο…

  • ιωαννης

   ουστ βρομορωσοσκυλο ουυυυυυστ…..

 • ιωαννης

  ΣΩΩΩΩΩΠΑΑΑΑΑ…απο το κακο στο χειρότερο ε?…αααααα! τι ξαφνικο αυτο ε?….ποοοοσο απροσδόκητο ε?…αααχχαχαχχαααα.α..α.

  ρε ουφα Ρε ουφα….πως πρεπει να χαρακτιρησουμε την πορεια μιας διπλωματικής σχεσης οπου ο ενας εκ των δυο ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΕΞΟΠΛΊΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
  δηλαδη τι αναμενει ο βρομοπουτιν να του κανουμε και καμια λιπα απο πανω?

  • ιωαννης

   ολα αυτα εινια μια σφαλιάρα του τραμπ εναντιων των ελληνων …και μας αξίζει…!..διοτι η ελλαδα οτι απέκτησε ..και ΑΠΕΚΤΗΣΕ παααααρα πολλα…. τα απέκτησε τα χρονια της αμερικάνικης κηδεμονίας
   η ελλαδα οσα εχασε …κια μαλλον τα εχασε ΟΛΑ…τα εχασε υπο γερμανική κηδεμονια

   τωρα η ελλαδα θα χασει κυριαρχο εδαφος στην τουρκια….χαρη της ρωσικης κηδεμονίας επι αυτης.