Αρχείο

Σοκ: Ο φόβος να βρεθεί το 19χρονο μοντέλο στη θέση των τριών Κινέζων που εκτελέστηκαν δημοσίως για διακίνηση κοκαΐνης (βίντεο)



Σοκ έχει προκαλέσει η εκτέλεση και μάλιστα δημοσίως στην Κίνα τριών ανθρώπων που κατηγορούνταν για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών. Ακόμη μεγαλύτερο σοκ ωστόσο έχουν υποστεί προφανώς βλέποντας το συγκεκριμένο βίντεο η οικογένεια και οι συγγενείς της 19χρονης Ειρήνης, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κόνγκ με την κατηγορία της διακίνησης κοκαΐνης.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο δικηγόρος της οικογένειας συμβούλεψε το μοντέλο να συνεργαστεί με τις κινεζικές αρχές και να δίνει ονόματα και διευθύνσεις. Κι αυτό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος το 19χρονο μοντέλο να έχει την τύχη των τριών Κινέζων, καθώς ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και για εμπορία ναρκωτικών υπάρχει και η θανατική καταδίκη.

Στην Κίνα η θανατική ποινή χρησιμοποιείται κατά κόρον και μάλιστα δημοσίως καθώς θεωρείται ως είδος σωφρονισμού της κοινωνίας ώστε τα μέλη της να μην διαπράττουν ανάλογες πράξεις. Έτσι δεν προκάλεσε καμία εντύπωση η απόφαση δικαστηρίου να καταδικάσει σε θάνατο τρεις εμπόρους ναρκωτικών.

Το δικαστήριο συνεδρίασε σε πλατεία στην πόλη Τζιεγιάνγκ στη Νότια Κίνα ενώπιον 1.000 πολιτών. Οι τρεις άνδρες, μάλιστα, εκτελέστηκαν λίγα λεπτά μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης.

Κατηγορούμενοι στη δίκη ήταν συνολικά οχτώ άτομα, αλλά οι ποινές των άλλων τριών δεν έγιναν γνωστές. Ανάμεσα στους «θεατές» της δίκης που διεξήχθη στις 28 Νοεμβρίου ήταν μαθητές και κάτοικοι της περιοχής. Οι κινεζικές αρχές πιστεύουν ότι με τέτοιες διαδικασίες θα καταφέρουν να περιορίσουν το εμπόριο ναρκωτικών που ανθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το 2017 στην επαρχία Γκουαντόνγκ στην οποία βρίσκεται η πόλη που στήθηκε το λαϊκό δικαστήριο, η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εξιχνίαση 13.000 υποθέσεων εμπορίας ναρκωτικών και έχει συλλάβει περισσότερους από 16.000 υπόπτους ενώ έχει κατάσχει 10,4 τόνους ναρκωτικών.

More than 1,000 people watch three drug dealers being sentenced to death in southern Chinahttps://www.youtube.com/embed/hp657hBkcu0
https://www.youtube.com/embed/bs9TT0a6jWQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ