Κύπρος

Περίεργα παιχνίδια με τη Κύπρο: Δώσαμε οπλισμό της Eθνικής Φρουράς σε Κούρδους μαχητές μπροστά στα μάτια της Αγκυρας..

Η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες προσέφερε οπλισμό της Εθνικής Φρουράς στους Κούρδους του Ιράκ. Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος βρέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, για το θέμα του νέου προϋπολογισμού του Υπουργείου του για το 2018.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, αποκάλυψε ότι έστειλαν πρόσφατα αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στις δυνάμεις των Πεσμεργκά της Περιφέρειας Κουρδιστάν στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας για τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων

Ο ίδιος δηλώνει ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να παραδίδει πρόσθετες αποστολές όπλων στους Κούρδους και το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο , η πρόσφατη αποστολή αποτελείται από σερβικά τυφέκια όπλα  Zastava και πυρομαχικά .

«Όπως έχουν αποδείξει  για μια ακόμη φορά τα πρόσφατα γεγονότα στη Συρία και το Ιράκ, η θρησκεία χρησιμοποιείται ως μέσο κατά τις ένοπλες συγκρούσεις», ανέφερε ο Κασουλίδης στη Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Σύμφωνα με τον κύριο Κασουλίδη, η Τουρκία δεν κάνει πλέον περίπατο στην Ισλαμική Διάσκεψη καθώς δέχεται πιέσεις λόγω των διπλωματικών επαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας και λόγω της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων με ισλαμικές χώρες.

Παράλληλα, διαμήνυσε οτι η Λευκωσία δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα κεφαλαίων για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και σημείωσε οτι η Κύπρος έχει ενεργό συμμετοχή σε όλα τα θέματα που τίθενται στις Βρυξέλλες.

Αναμένονται σίγουρα αντιδράσεις από την Άγκυρα αλλά και την Βαγδάτη για το θέμα αυτό.

Ειδικοί  αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αντίδραση ειδικά του Ερντογάν στο θέμα αυτό θα είναι  "καταιγιστική" και θα έχουμε εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα στην κυπριακή ΑΟΖ.    

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=3WNQDl6f-Ug

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...