Περιβάλλον

Οι φονικές πλημμύρες της Αττικής - Δεκάδες νεκροί, τεράστιες καταστροφές από το 1961 έως σήμερα

Δεκάδες ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί, σε φονικές πλημμύρες που έχουν πλήξει την Αττική τις προηγούμενες δεκαετίες, ιδιαίτερα τον Νοέμβριο.

Στις 6 Νοεμβρίου 1961 έγινε η πλημμύρα με τα περισσότερα θύματα στην Αττική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Η θεομηνία άφησε πίσω της 40 νεκρούς και περίπου 4.000 άστεγους, ενώ μετέτρεψε σε λίμνη το μεγαλύτερο μέρος της Αθήνας.

Δεκαέξι χρόνια αργότερα, στις 2 Νοεμβρίου 1977 μία άλλη ισχυρή βροχόπτωση είχε τραγικό απολογισμό 24 νεκρούς μόνο το πρώτο 24ωρο. Τις επόμενες ημέρες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια και τις λάσπες άλλοι 16 νεκροί.

Στις 21 Οκτωβρίου 1994 καταιγίδα 9 ωρών προκάλεσε θανάτους και μεγάλες υλικές ζημιές. Το ρέμα του Ποδονίφτη υπερχείλισε και έχασαν τη ζωή τους 9 άνθρωποι. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια, καταστήματα, αλλά και τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.

Πιο πρόσφατα, στις 22 Φεβρουαρίου 2013 χάθηκε μία ακόμη ανθρώπινη ζωή, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που προκάλεσε πλημμύρες. Μία νεαρή κοπέλα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της, το οποίο παρέσυρε χείμαρρος στην οδό Αμαρουσίου στο Χαλάνδρι, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Το Θριάσιο Πεδίο θρήνησε ανθρώπινες ζωές και τον Ιανουάριο του 1996. Τότε, δύο άτομα είχαν πνιγεί στις πλημμύρες που μετέτρεψαν την περιοχή σε μία απέραντη λίμνη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...