Κόσμος

Αγριο ξύλο με Πλωτάρχη του ΝΑΤΟ - Ξεσάλωσαν οι ΝΑΤΟϊκοί υπάλληλοι μετά την άνευ όρων παράδοση της χώρας μας

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στα Χανιά με «πρωταγωνιστή» έναν αξιωματικό νατοϊκού πλοίου στα Χανιά ο οποίος επιτέθηκε άγρια και χωρίς λόγο σε οδηγό ταξί.

Πιο συγκεκριμένα, ο αξιωματικός, περίπου 35 ετών, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα επιβιβάστηκε σε ταξί από την πιάτσα που βρίσκεται στα «Νέα Καταστήματα» με προορισμό το λιμάνι της Σούδας, όπου ήταν αγκυροβολημένο το πλοίο στο οποίο είναι πλωτάρχης.

Στη Λεωφόρο Σούδας και ενώ οι δύο επιβαίνοντες, δεν είχαν ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα, ο αξιωματικός, έβγαλε το σακάκι του, το άφησε στο πίσω κάθισμα και στη συνέχεια έκανε ένα «ρεσάλτο» προς τα μπροστινά καθίσματα, τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιμό του οδηγού και προσπάθησε να τον πνίξει.

Ο οδηγός, ο οποίος δεν μπορούσε να ανασάνει, δεν ακινητοποίησε το όχημα και συνέχισε την πορεία του, προσπαθώντας να βρει βοήθεια από διερχόμενο όχημα.

Για καλή του τύχη από το αντίθετο ρεύμα, διέρχονταν ένα άλλο ταξί και τότε ο οδηγός, στην κυριολεξία με κομμένη την ανάσα, αναβόσβησε τα φώτα του αυτοκινήτου του ενώ κινήθηκε και προς την αντίθετη κατεύθυνση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γίνει αντιληπτός από τον συνάδελφό του.

Πράγματι, ο οδηγός του δεύτερου ταξί, απεγκλώβισε από τα χέρια του αξιωματικού, τον συνάδελφό του και στη συνέχεια ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές.

Ο αξιωματικός φέρεται να είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ ενώ σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκαν οι δύο οδηγοί ταξί, βρίσκονταν σε κατάσταση αμόκ.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ ενώ η συνέχειά της είναι αυτή που έχει εξοργίσει ακόμα περισσότερο τους επαγγελματίες οδηγούς.

Δράστης και θύμα οδηγήθηκαν στην αστυνομία και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με τον αξιωματικό να συλλαμβάνεται στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Το θύμα, αποχώρησε από το Αστυνομικό Μέγαρο, και επέστρεψε στο σπίτι του πριν τη λήξη της βάρδιας, προκειμένου να συνέλθει από το σοκ και ήσυχος ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί για την πράξη του, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Όμως την επόμενη ημέρα το μεσημέρι, σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκε στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος του Ραδιοταξί «Ερμής» κ. Αντώνης Παπαδάκης, το θύμα δέχτηκε τηλεφώνημα προκειμένου να παραστεί στο τριμελές πλημμελειοδικείο όπου διεξήχθη δίκη για το περιστατικό.

Εκεί δικηγόρος του ζήτησε να αναφέρει το κόστος της διαδρομής και της μπλούζας που φορούσε - η οποία σκίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης - ώστε να αποζημιωθεί και το θέμα να λήξει εκεί.

Η πρόταση αυτή είναι που εξόργισε ακόμη περισσότερο τον οδηγό ταξί, ο οποίος ένιωσε διπλά απροστάτευτος τόσο κατά τη διάρκεια της επίθεσης όσο και στη συνέχεια, από την ενδεχόμενη «βελούδινη» επιβολή της δικαιοσύνης.

«Απαξιώνουν τις ζωές μας»

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης στο Flashnews.gr οι επαγγελματίες ταξιτζήδες νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

«Ο συνάδελφός μας παραλίγο να πνιγεί και του λένε πόσο στοιχίζει το μπλουζάκι και η διαδρομή. Μας απαξιώνουν τελείως, τις ζωές μας, απαξιώνουν τη χώρα μας. Αν η επίθεση είχε γίνει σε ζώο καλύτερα θα του φέρονταν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδάκης, επεσήμανε ότι το περιστατικό αυτό, είναι το δεύτερο που συμβαίνει μέσα σε ένα χρόνο, καθώς πέρυσι, πάλι νατοϊκός υπάλληλος επιτέθηκε σε οδηγό, τον απομάκρυνε από το ταξί του και στη συνέχεια οδηγώντας το, βρέθηκε μέσα σε ένα χαντάκι στο δρόμο της Αγιάς, με το αυτοκίνητο να έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Μέχρι και σήμερα, η δίκη για την υπόθεση δεν έχει γίνει και δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης στον οδηγό που έχασε το εργαλείο της δουλειάς του.

Η τελευταία επίθεση, έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών στα Χανιά και σίγουρα αναδεικνύει θέματα ασφάλειας και ενδεχόμενης ανοχής απέναντι σε παρόμοια περιστατικά με υπαίτιους νατοϊκούς υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...