Έκλεισε λόγω πάγου το αεροδρόμιο της Γλασκώβης

Δημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2017, 11:39 μμ | Ανανέωση: Νοέμβριος 25, 2017 στις 12:02 πμ

Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού τέθηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Γλασκώβης, το οποίο δόθηκε εντολή να κλείσει και να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις, αρχικά και οι περισσότερες στη συνέχεια, από και προς τις εγκαταστάσεις.


Στο διάδρομο προσγείωσης έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται τρία πυροσβεστικά οχήματα και δύο ασθενοφόρα.

Πολίτες που είχαν ήδη επιβιβαστεί σε αεροσκάφη έτοιμα να απογειωθούν, ανέφεραν ότι τους ανακοίνωσαν πως οι πτήσεις τους δεν θα πραγματοποιηθούν και τους οδήγησαν σε ξενοδοχεία για διανυκτέρευση.
Η αστυνομίας της Σκωτίας κάνει λόγο για «ένα περιστατικό», δίχως να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης είναι καλυμμένος από πάγο, ωστόσο, όπως παρατήρησαν εύστοχα, αυτό δεν δικαιολογεί την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο σημείο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, οι πτήσεις από και προς τη Γλασκώβη ματαιώθηκαν, καθώς ο διάδρομος έχει παγώσει και υπήρξε περιστατικό με αεροσκάφος που βγήκε εκτός πίστας.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν να γίνουν ορισμένες πτήσεις, ενεργοποιώντας σημεία του αεροδρομίου που δεν είναι καλυμμένα με πάγο.