Κόσμος

Mία θέση στον κυβερνητικό κύκλο βρήκε ο Κιμ Γιονκ Ουν στην πρώην σύντροφό του (εικόνες)

Mία θέση στον κυβερνητικό κύκλο της Βόρειας Κορέας φαίνεται να βρήκε ο Κιμ Γιονκ Ουν στην πρώην σύντροφό του και ποπ σταρ, Χιον Σονγκ Ολ.

Συγκεκριμένα, η πρώην ερωμένη του Κιμ άφησε το ποπ συγκρότημα όπου τραγoυδούσε, καθώς εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος των Εργαζομένων της Κορέας.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κορέας είναι το ανώτατο όργανο κόμματος μεταξύ των εθνικών συνεδριάσεων του WPK . Σύμφωνα με τους κανόνες του WPK, η Κεντρική Επιτροπή εκλέγεται από το συνέδριο του κόμματος και ανανεώνεται όποτε το συνέδριο αποφασίσει. Στην πράξη, η Κεντρική Επιτροπή έχει την ικανότητα να απολύει και να διορίζει νέα μέλη χωρίς να συμβουλεύεται το ευρύτερο συμβαλλόμενο μέρος κατά τις συνεδριάσεις της στην Ολομέλεια.

Η κίνηση αυτή έρχεται την στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποιεί ένα σύνολο αλλαγών στην κυβέρνησή του, προωθώντας στενούς του βοηθούς σε θέσεις εξουσίας.

Η Χιον εκτός από σύντροφος του Κιμ είχε γίνει γνωστή και το 2012, όταν σε επίσκεψή της στην Κίνα είχε αρνηθεί να τραγουδήσει σε προγραμματισμένη συναυλία, επειδή τότε Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν ζητήσει από την μπάντα της να αλλάξει το ρεπερτόριο της.

Μάλιστα η ίδια είχε σηκωθεί και είχε φύγει από την σκηνή, λέγοντας στα υπόλοιπα κορίτσια του συγκροτήματος να κάνουν το ίδιο, όταν οι Κινέζοι τους ζήτησαν να άλλαξουν το φόντο της σκηνής με τους πυραύλους.

«Προφανώς ενεργούσε με εντολές του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά το γεγονός πως είχε αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε αλλαγή αποδεικνύει πόσο αφοσιωμένη είναι στον Κιμ», είχε πει τότε μία πηγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...