H νύχτα της σφαγής των Μεγάλων Δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν – Το «μπαλάκι» στο Κογκρέσο των ΗΠΑ – Ανω κάτω ο πλανήτης

Δημοσίευση: 14 Οκτωβρίου 2017, 8:27 πμ | Ανανέωση: Οκτώβριος 14, 2017 στις 8:48 πμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην επιβεβαιώσει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τους όρους της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα και κάλεσε το Κογκρέσο να επιβάλει αυστηρότερους όρους στη διεθνή συμφωνία που στοχεύει να αποτρέψει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Αυτή η απόφαση «μη επικύρωσης» ρίχνει το «μπαλάκι» στο αμερικανικό Κογκρέσο: οι κοινοβουλευτικοί θα έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες για να αποφασίσουν να επιβάλουν ή όχι εκ νέου τις κυρώσεις που είχαν αρθεί από το 2015. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσης την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ορισμένων ηγετικών στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την εν λόγω συμφωνία ως τη χειρότερη που έχουν διαπραγματευτεί ποτέ οι ΗΠΑ, αποκάλεσε δικτακτορικό το ιρανικό καθεστώς και δήλωσε ότι δεν θα «επιβεβαιώσει» τη συμμόρφωση της Τεχεράνης στις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας, παρά τις διαβεβαιώσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Η Μόσχα κατήγγειλε τη στρατηγική του Τραμπ στο θέμα. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι προειδοποίησε από την πλευρά της κατά οποιασδήποτε απόπειρας να «διαλυθεί μια συμφωνία που λειτουργεί».


Σε μια διπλωματική, αλλά έντονη, ανακοίνωσή τους η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισαν ότι παραμένουν «δεσμευμένοι» στη συμφωνία, ζητώντας «την πλήρη εφαρμογή της από όλες τις πλευρές».

Ο Μακρόν μάλιστα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ροχανί για να τον διαβεβαιώσει για «τη δέσμευση της Γαλλίας» στη συμφωνία του 2015 και να του δηλώσει ότι «εξετάζει το ενδεχόμενο» να επισκεφθεί την Τεχεράνη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter το βράδυ ο Τραμπ σχολίασε ότι «οι συμμετέχοντες στη συμφωνία βγάζουν πολλά χρήματα από τις συναλλαγές τους με το Ιράν».

Μόσχα εναντίον Τραμπ για Ιράν: Η απειλητική ρητορική δεν έχει θέση στη διεθνή διπλωματία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό» το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εγείρει και πάλι ζητήματα που διευθετήθηκαν όταν υπογράφτηκε η διεθνής συμφωνία για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Σύμφωνα με τον Ριαμπκόφ, η Μόσχα θεωρεί ότι πλέον βασικό έργο της είναι να αποτρέψει την κατάρρευση της συμφωνίας. Κάλεσε επίσης όλες τις πλευρές να παραμείνουν δεσμευμένες στη συμφωνία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τη στάση του Τραμπ απέναντι στο Ιράν, υπογράμμισε ότι η επιθετική, απειλητική ρητορική δεν έχει θέση στη διεθνή διπλωματία. «Τέτοιες μέθοδοι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», πρόσθεσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Μόσχα εξέφρασε επίσης τη λύπη της για το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επιβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη τηρεί τα συμπεφωνημένα, ωστόσο πιστεύει πως η ενέργεια αυτή δεν θα έχει άμεσες επιπτώσης στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Το υπουργείο υπογράμμισε ότι το Ιράν συμμορφώνεται πλήρως με τη συμφωνία και ότι η στάση του Τραμπ δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα της. Όποια και αν είναι η στάση των ΗΠΑ, δεν θα υπάρξει επιστροφή στην επιβολή κυρώσεων από τα Ηνωμένα Έθνη σε βάρος του Ιράν, προειδοποίησε.

Άλλα λόγια από Ρεξ Τίλερσον

Στο μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός. «Αναμένω οι σύμμαχοι και φίλοι μας στην Ευρώπη και την περιοχή θα στηρίξουν πλήρως τις προσπάθειές μας να αντιμετωπίσουμε τις ιρανικές απειλές», δήλωσε.

Ωστόσο οι ΗΠΑ δεν θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία που σύναψε η Τεχεράνη με τη διεθνή κοινότητα, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

«Πρόθεσή μας είναι να παραμείνουμε εντός της συμφωνίας όμως ο πρόεδρος δεν θα την πιστοποιήσει» δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Δεν ζητάμε από το Κογκρέσο να επιβάλει εκ νέου κυρώσεις, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε de facto με αποχώρηση από τη συμφωνία» εξήγησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος είναι να εμποδιστεί η Τεχεράνη από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Πιστεύουμε ότι η συμφωνία έχει κενά και δεν καλύπτει πολλά σημαντικά ζητήματα» επισήμανε ο Τίλερσον, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναφθεί μια νέα συμφωνία στο μέλλον που δεν θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα αλλά θα την ολοκληρώσει.

«Αυτό που εμείς προτείνουμε είναι αυτό που πιστεύουμε ότι αποτελεί την καλύτερη οδό για τη βελτίωση αυτής της συμφωνίας. Εάν δεν τα καταφέρουμε, θα μπορούσαμε εν τέλει να αποχωρήσουμε από τη συμφωνία» τόνισε.

Κάλεσε τις άλλες χώρες να δείξουν πιο αποφασιστική στάση

Απειλώντας ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία «ανά πάσα στιγμή», ο Τραμπ κάλεσε τους Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς όπως και τις υπόλοιπες χώρες που τη συνυπέγραψαν –τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία– να επιδείξουν αποφασιστικότερη στάση απέναντι στην Τεχεράνη.

«Εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε μια λύση (…) θα μπει τέλος στη συμφωνία» προειδοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε διάρκειας 20 λεπτών, σε εχθρικό τόνο κατά της Τεχεράνης, την οποία χαρακτήρισε «δικτατορικό» καθεστώς.

«Ποιο είναι το νόημα μιας συμφωνίας που το μόνο που προσφέρει είναι να καθυστερεί τη δυνατότητα του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα;» διερωτήθηκε ο Αμερικανός ηγέτης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησή του θέλει κυρίως να καταργήσει το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται σχετικά με την άρση των κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα μετά το 2025.

Συγχαρητήρια από Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν μεταξύ αυτών που συνεχάρησαν τον Αμερικανό πρόεδρο για την απόφασή του. Ανάλογη στάση κράτησε και η Σαουδική Αραβία, η οποία χαιρέτισε «τη σταθερή στρατηγική» του.

Πλέον, το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει αν θα επιβάλει εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν. Προς το παρόν οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν την πλειοψηφία, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το πράξουν και άρα να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την υπονόμευση της συμφωνίας.

Μια λύση που προτείνουν δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές σε στενή συνεργασία με τον Λευκό Οίκο είναι να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που θα ανοίγει μια νέα πόρτα για την επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Στόχος των Αμερικανών κοινοβουλευτικών είναι να καταστούν μόνιμοι οι περιορισμοί στην ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

«Προτείνουμε έναν δρόμο που θα διορθώσει τα κενά της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, διατηρώντας παράλληλα τις ΗΠΑ στη συμφωνία», εξήγησε ο Μπομπ Κόρκερ πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων της Γερουσίας.

«Οτιδήποτε μοιάζει με νέους όρους» που προστίθενται στη συμφωνία θα θεωρηθεί «μονομερής παραβίασή της», προειδοποίησε από την πλευρά της η Γουέντι Σέρμαν, η επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αυτή.

«Τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και των πιο στενών τους συμμάχων», τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τζον Κέρι που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.

«Πιο μόνες από ποτέ οι ΗΠΑ»

Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τεχεράνης. Οι ΗΠΑ «είναι πιο μόνες από ποτέ εναντίον του ιρανικού λαού», σχολίασε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

«Οι δηλώσεις (του Τραμπ) είναι ένα κουβάρι προσβολών και αβάσιμων κατηγοριών», τόνισε ο Ροχανί.

«Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα δεν μπορεί να τροποποιηθεί, δεν μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτή ούτε ένα άρθρο ούτε μια υποσημείωση», επανέλαβε ο Ιρανός πρόεδρος.

«Για όσο καιρό εξυπηρετούνται τα συμφέροντά μας, θα παραμείνουμε στη συμφωνία και θα συνεργαζόμαστε με την ΙΑΕΑ, όμως αν μια ημέρα δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά μας, δεν θα διστάσουμε ούτε δευτερόλεπτο και θα αντιδράσουμε».

Εξάλλου στην επίσημη ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι «οι Φρουροί της Επανάστασης είναι εθνικοί ήρωες και κάθε λάθος από την αμερικανική κυβέρνηση ή το Κογκρέσο θα προκαλέσει την οργή και το μίσος του ιρανικού λαού και μια απάντηση που θα τους κάνει να το μετανιώσουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα είναι ο μόνος υπεύθυνος για αυτή την επικίνδυνη ενέργεια».

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα είναι η πρώτη που θα αποχωρήσει από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα όμως αν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της δεν γίνονται σεβαστά στο πλαίσιο της, θα αναστείλει όλες τις δεσμεύσεις της και θα ξεκινήσει και πάλι τις ειρηνικές πυρηνικές δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισμό», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

 • Spyros Spyropoulos

  1ος! Ο Τραμπας θα μας βαλει σε περιπετειες……..

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ
  • Spyros Spyropoulos

   Καλημερα φιλε Προ και καλο Σαββατοκυριακο!

  • Koutroulis

   Καλημερα

  • American Kotal

   Καλημερα Προκρουστη!

 • skeptomenosellin

  Καλημέρα και καλό ΣΚ παιδιά…
  Τελικά ακόμα υπάρχουμε… :-)

  • Koutroulis

   Καλημερα και καλο ΣΚ
   Μου αρεσει η αισιοδοξια σου

   • Δωριεύς

    Θαρσεῖν χρή. Ταχ’ αὔριον ἔσσετ΄ ἄμεινον. Καλημέρα, ἀδελφέ.

  • Spyros Spyropoulos

   Και θα υπαρχουμε!!! Καλημερα Χαρουλη!!!

   • skeptomenosellin

    Καλημέρα αδελφέ. Σπύρο.
    Έτσι αισιοδοξία όπως λέει και ο αδελφός Κουτρούλης…

  • © Proud to be Greek

   Καλημέρα γαπητέ Χάρη.
   Λίγο πριν φύγω σου δείχνω αυτό:
   «ΤΣΟΥΖΕΙ! ΑΠΟΓΗΤΕΥΜΕΝΟΙ οι ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΙ Βουλευτές… Ο ΟΡΟΣ του ΥΠΕΘΑ τους ΕΤΣΟΥΞΕ Πολύ το… Πίσω Σύστημα!!!»
   Με τον νόμο αυτό οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα καθίστανται απειλή για την εθνική ασφάλεια

   O βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά στην δήλωση του, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος νόμος είναι καλός μεν για σε διεθνές επίπεδο για την
   Ελλάδα αλλά καθώς ενέχει κάποια μειονεκτήματα για τα δικαιώματα της μειονότητας, ο ίδιος ψήφισε ¨ΟΧΙ¨.

   Ο Μουσταφά είπε πως «με τις αλλαγές που έγιναν την τελευταία στιγμή, ο νόμος κατέστη ιδιαίτερα αμφιλεγόμενος» και μπορεί να τραβηχτεί σε κάθε κατεύθυνση και ανέφερε: «Η τροπολογία επιφέρει υπερβολικούς όρους για την πραγμάτωση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ. Oι όροι αυτοί κατά κάποιο τρόπο κατηγορούν την μειονότητα και δημιουργούν την αντίληψη πως στην περιοχή υπάρχει κάποιος κίνδυνος, κάποιο πρόβλημα. Εμείς ως εκπρόσωποι της μειονότητας δεν θέλουμε να αποδεχτούμε αυτό το περιβάλλον. Ως ελάχιστη αντίδραση σε αυτή την τροπολογία αποφασίσαμε να μη την ψηφίσουμε και ψηφίσαμε «ΟΧΙ».

   «Η μειονότητα μας και η ΤΕΞ ποτέ δεν απετέλεσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας»

   Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε πως «ο νόμος που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να προσαρμοστούν τα ελληνικά δικαστήρια στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ ουσιαστικά ρίχνει στάχτη στα μάτια»

   Ο Αχμέτ ανέφερε πως η Ελλάδα κατ΄εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να ψηφίσει κανέναν νέο νόμο, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και είπε: «Η κυβέρνηση για να εξαλείψει τις αντιρρήσεις των ΑΝΕΛ, με σκοπό να αποτρέψει την αναγνώριση της ΤΕΞ που προβλέπεται από την απόφαση του ΕΔΑΔ, πρόσθεσε τον όρο της ¨Εθνικής ασφάλειας¨, κάτι απαράδεκτο. Η μειονότητα μας και η ΤΕΞ ποτέ δεν απετέλεσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Η στάση αυτή της κυβέρνησης προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στην μειονότητα»
   https://national-pride.org/2017/10/13/%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b3%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf/

   • skeptomenosellin

    Δώρο άδωρο δλδ Γιωργάρα το νομοσχέδιο?
    Μακάρι αδελφέ μου. Και μπράβο στους Ανέλ… :-)))

    • © Proud to be Greek

     Ψηφίστικε για να κλείσει το στόμα του ΕΔΑΔ, αλλα για να ΜΗΝ εφαρμοστει λόγω του ορου περι Εθνικής Ασφάλειας.

   • Spyros Spyropoulos

    Για να ψηφιζουν οι μουσουλμανοι ΟΧΙ, σιγουρα κατι δεν ειναι καλο γι’αυτους…..αρα καλο για μας!!!

 • Δωριεύς

  ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΑΥΤΟΙ ΧΤΥΠΙΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΓΑΛΛΙΟΜΕΘΑ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ..ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ…

  • skeptomenosellin

   Καλημέρα Τιτάνα Γιατρέ μου… :-)))

   • Δωριεύς

    ΧΑΡΗ ΑΔΕΛΦΕ. ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ…ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ…

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Faux bijoux είναι μη ψαρώνεις..! 😁😁😁

     • skeptomenosellin

      χαχαχαχα. Άτιμο ναυτάκι πειραχτήριον…. :-)))

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Ωχ…ξεσκεπάστηκα…😂😂😂

     • Δωριεύς

      Χαχαχαχαχα !!! Καλημέρα, ναυτάκι ἀγαπημένο…

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Γιατράρα μας έφτιαξες πρωινιάτικα! Καλημέρααα!

   • Δωριεύς

    Καλημέρα ἀγαπημένε μου, Πατριώτη. Ὁ Ζορμπᾶς , γιὰ νὰ δεῖ ὁ ἀδελφός μου Χρονοταξιδιώτης ὅτι, ἐγώ ὁ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ἐκτιμῶ τὴν ΕΛΛΗΝΙΚΗ μουσική, ἀνεξαρτήτως πολιτικῶν πεποιθήσεων…

 • ΚΩΝΚΑΡ
  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Θα σέβεστε…👍

 • Alexander the Greatest

  Μια χαρα τα λεει ο Τραμπ. Ολος ο πλανητης ξερει πως πισω απο την κουρτινα της συμφωνιας με τον θλιβερο Ομπαμα, οταν φευγουν οι επιθεωρητες της ΙΑΕΑ, αρχιζει ο πραγματικος εμπλουτισμος και παραγωγη πυρηνικων. Κατα τ´αλλα ολοι κανουν πως δεν βλεπουν, ξαφνικα το Ιραν εγινε καλη και δημοκρατικη χωρα, και τα κρυμμενο σιλο στη μεση της ερημου ειναι για ενεργεια με ειρηνικο σκοπο. Επιτελους καποιος λεει τα πραγματα με το ονομα τους.

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Ο πυρηνικός εξοπλισμός είναι μονοπώλιο των Αμέρικλανς δηλαδής;

   • Alexander the Greatest

    Οχι φυσικα. Στην τραγικη συμφωνια αναφερομαι και στο ποσο εθελοτυφλουν ολοι. Το προβλημα με αυτες τις χωρες ειναι οτι εχουν τοσες διασυνδεσεις με τρομοκρατια, με τη βρωμια της ανατολης, που ενας Θεος ξερει ποιος μπορει να εχει προσβαση σε πυρηνικα με μια καλη συμφωνια.

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Διαπλεκόμενα συμφέροντα. Όλοι, αλλά συμφωνούν για τα μάτια του κόσμου και άλλα κάνουν από πίσω…

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΟΠΟΥ ΙΡΑΝ ΙΣΟΝ ΡΩΣΙΑ…

  • Alexander the Greatest

   Οπου συμφερον ισον ο οποιοσδηποτε…

   • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

    Ισχύει επίσης…

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Και Β.Κορέα και Κίνα εξίσου.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ.. (Βίντεο)

  Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ Κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ…

  ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ 2003…
  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ…
  ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Η ΟΜΟΦΙΛΟΦΥΛΟΣ ΔΕ Σ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ…

  Διαβάστε περισσότερα »https://ellaniapili.blogspot.gr/2017/10/blog-post_620.html#more

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Ειναι και χριστιανος

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Και είναι απαγορευμένο??…..

  • Δωριεύς

   ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΡΩΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΕΥΚΕΣΤΑ.

 • Παπαγαλος ο Παιχταρας

  -My name is Trump, Donald Trump
  -Ομας. Στονπουτς ομας

  • Δωριεύς

   Καλημέρα, ἀγαπημένο μου πτηνό.

   • Παπαγαλος ο Παιχταρας

    Καλημερα Δωριευς!

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Την εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού ενημερωτικού σταντ που θα δίνει πληροφορίες για τα μνημόνια θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Καστελόριζου,
  στο σημείο όπου το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου εκφώνησε την ιστορική ομιλία του
  ανακοινώνοντας την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης !

  Η κίνηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αξιοποίησης του λεγόμενου ‘μνημονιακού τουρισμού’
  που γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση στη χώρα μας !
  «Έχουμε πολύ κόσμο που έρχεται να δει το σημείο που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ το 2010.
  Αυτό και το σημείο όπου εμφανίστηκε γυμνή η Βάνα Μπάρμπα στην ταινία Mediterraneo» λέει ο δήμαρχος του νησιού…!

  Στο σημείο που στάθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου θα τοποθετηθεί ειδικό κιόσκι
  στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν πόσο χρονών θα είναι τα δισέγγονα τους όταν βγει η χώρα από το μνημόνιο,
  να δουν ζωντανά το χρέος της χώρας να αυξάνεται καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες !

  Τέλος, δίπλα ακριβώς από το κιόσκι θα λειτουργεί πωλητήριο, στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν αναμνηστικά μπλουζάκια
  και τζόκεϊ με φράσεις όπως ‘λεφτά υπάρχουν’ ‘θα σκίσουμε τα μνημόνια’ και άλλα καλοκαιρινά είδη…!

  http://tovatraxi.com/politics/mnimoniako-kioski-sto-kastelorizo/#.WeGsmI-0M2w

  https://uploads.disquscdn.com/images/14c9d0db1b2000f05576e404b49b40dc3b79074475fb460a1250498a97a3ac6c.jpg

  • skeptomenosellin

   χαχαχα. Ανεκδιήγητο…

  • Δωριεύς

   Καλημερίζω, τὸν πλέον άπαραίτητο τῶν ΕΛΛΗΝΩΝ.

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  Καλημερα παιδοπουλα!!

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα παιχταρά μου !!

   • Δωριεύς

    Καλημέρα Γιώργαρε, ἀδελφέ.

    • Γιώργος fs.

     Καλημέρα όλη μέρα αδερφέ Δωριέα!!

  • Δωριεύς

   …ἤ Παπαδοπουλα ; …Καλημέρα, Πατρίδα ἀγαπημένη.

   • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Καλημέρα αδελφέ μου!!!

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Ένας επιθεωρητής πηγαίνει στο σχολείο μπαίνει στην τάξη και ρωτάει τα παιδιά:
  – Ποιος έκλεψε τα μήλα των Εσπερίδων;
  – Όχι εμείς απαντούν τα παιδιά !
  Τότε ο δάσκαλος των παιδιών , λέει:
  – Κύριε επιθεωρητή δεν γίνονται τέτοια πράγματα στο σχολείο μας ! !
  Απογοητευμένος ο επιθεωρητής φεύγει και στέλνει ένα γράμμα στο Υπουργείο Παιδείας:
  – Επισκέφθηκα το καλύτερο σχολείο της χώρας και στην ερώτηση μου ποιος έκλεψε τα μήλα των εσπερίδων δεν ήξερε κανένα παιδί να μου απαντήσει
  και το χειρότερο δεν ήξερε ούτε ο δάσκαλος τους…
  Και το Υπουργείο Παιδείας του απαντά:
  – Κύριε επιθεωρητή, εσείς να κοιτάζετε την δουλειά σας ,,, αυτή είναι υπόθεση της αστυνομίας ! ! !

  https://uploads.disquscdn.com/images/04ecfb8f8ef2907a3a98d34dce7ed14e5d6764366032510ee4bd3fc7272e218f.jpg

 • DisqussioneR Νεμέτωρ

  Καλημέρα πενταποσταγμένοι νόες του διαδικτύου ;-))))

  • skeptomenosellin

   Καλημέρα Ντισκ…..

   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    Καλημέρα Χάρη… ακόμα υπάρχουμε χαχαχαχαχα

    • skeptomenosellin

     Ε τι να πω? Αισιοδοξία… :-)))

     • DisqussioneR Νεμέτωρ

      Πολύ καλά τα λες. ΑΛλά η μπαρούτη έχει αρχίσει να μυρίζει… από μακριά μεν, αλλά…

     • skeptomenosellin

      Κάτι μου λέει ότι εμείς θα την βγάλουμε καθαρή… :-))

   • Γιώργος fs.

    Καλημέρα φίλε Χάρη!

    • skeptomenosellin

     Καλημέρα Γεώργιε… :-))

  • Γιώργος fs.
   • DisqussioneR Νεμέτωρ

    χαχαχαχαχα καλημέρα Γιώργο!!!

   • ACBOC o ANAΦENTOC

    Εγω το Εκωψα !!!!

    • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

     Απεργία ;;;

     • firestormLouis

      Νηστια!

     • firestormLouis

      Θα αγιασουμε!!

     • ACBOC o ANAΦENTOC

      Οχι ,εχω μικρο κοριτσι και δεν θεω να πληρωσει τις αμαρτιες μου.

     • ACBOC o ANAΦENTOC

      Θελω

   • firestormLouis

    μαλλον on line και αυτο?

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Η Ελληνική Γλώσσα είναι η αρχαιότερη στον κόσμο

  Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα.

  Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της
  είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων
  υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς).Η
  Ελληνική και η Κινέζικη… είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία
  από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη.

  Όλες οι γλώσσες θεωρούνται
  κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από την μητέρα των γλωσσών, την
  Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

  Tο πρώτο μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε η
  Ελληνική γλώσσα ήταν η μεταρρύθμιση του 1976 με την κατάργηση των
  αρχαίων Ελληνικών και η δια νόμου καθιέρωση της Δημοτικής και του
  μονοτονικού, που σήμερα κατάντησε ατονικό.

  Το διαβάσαμε από το: Η Ελληνική Γλώσσα είναι η αρχαιότερη στον κόσμο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/10/blog-post_777.html#ixzz4vSio9EQ0

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Και καταντήσαμε να χρησιμοποιούμε 500 περίπου ως γνήσιες μαϊμούδες, με το να χρησιμοποιούμε παραφρασμένες λέξεις των βαρβάρων ..

  • Π.Π.

   Η «γλωσσα» των σημερινων Ελληνων, εχει 100 (το πολυ) λεξεις, εκ των οποιων οι πενηντα ειναι ιδιες : «μαλ…κα, μαλ…κα, ……..»
   Οι σημερινοι Ελληνες νεοι, δεν ειναι σε θεση να διαβασουν τον Παπαδιαμαντη ή τον Ρο’ι’δη απο το πρωτοτυπο. Ποσο μαλλον τους Αρχαιους.

   • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

    ++++++++++++++++++++++++

    • Δωριεύς

     Καλημέρα, ΕΛΛΗΝΑΡΑ μου, Περικλῆ.

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Καλημέρα Σπύρο, να είσαι καλά !!!

   • Δωριεύς

    Χαχαχαχαχαχα !!! Πάντα σωστὸς ὁ ἀδελφός Π.Π. Καλημέρα, ἀγόρι μου. Ἡ παρουσία σου μᾶς δίνει δύναμη. Μὴν μᾶς ξεχνᾶς.

 • Π.Π.

  Πριν ενα μηνα, ο Γ΄Π.Π. θα αρχιζε στην Κορεα: «Ο Κιμ ηταν ετοιμος να πατησει το κουμπι», «ο Τραμπ θα εκανε την Κορεα, Κρανιου τοπο», «η Ρωσια, Η Κινα κ.λ.π.»
  Αυτο τον μηνα «ο Ροχανι θα πατησει το κουμπι», «ο Τραμπ …….», «η Ρωσια, η Κινα κ.λ.π., κ.λ.π.»(*)

  (*) Στα σημερινα σεναρια, εχει προστεθει και το Ισραηλ και η ……»συμμαχος του» Σαουδικη Αραβια (γραφτηκε κι΄ αυτο).

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Ζεσταίνονται οι μηχανές….

   • Lalakis ο αργικέραυνος

    προς το παρον, παγωσε η τσιμινιέρα

    • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

     Σκάρτο κάρβουνο ;;
     Καλημέρα Σέριφ !!!

  • pentapostagma

   και γραφτηκε και ισχύει.

 • Γιώργος fs.

  Όταν ανοίγει το στόμα του ο Τραμπ δημιουργεί πρόβλημα….. https://uploads.disquscdn.com/images/308879f3407dbea63db09bfb4d0235504e1fefd4b4092c4e06e50a8df428c35d.gif

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Ο πρώτος άνθρωπος ήταν ο Πελασγός που ξεπήδησε από το έδαφος της Αρκαδίας (Παυσανίας Η 1,2). Οι απόγονοί του και μετέπειτα κάτοικοι της περιοχής θεωρούνται ως Προσέληνοι. Δηλαδή, προΰπαρχαν της Σελήνης!

  Η Ελλοπία –μία περιοχή γύρω από την Δωδώνη (Σοφοκλή, Τραχινίαι 1174)– θεωρείται κοιτίδα των αυτόχθονων Ελλήνων.

  Την ίδια περιοχή ο Αριστοτέλης αποκαλεί ως «Ελλάς» όπου «κατοικούσαν οι Σελλοί
  και οι τότε ονομαζόμενοι Γραικοί τώρα δε Έλληνες» (Αριστοτέλης,
  Μετεωρολογικά Ι-352). Οι «Σελλοί» ήταν ιερείς του Δωδωναίου Πελασγικού
  Δία (Ομήρου, Ιλιάς, Π 233-235).

  Είναι, μάλιστα, προφανής η γλωσσική παραφθορά που δημιουργεί και παράγει τα «Ελλοί» και «Έλληνες», οπότε λογικά αναρωτιέται ο Στράβων (Γεωγραφικά, Ζ΄ VI 10) πως θα έπρεπε να λέγονται τα ονόματα σωστότερα.

  • skeptomenosellin

   Πέστα γίγαντα.
   Κατά τα άλλα άνθρωπος υπάρχει μόνο 5000 χρόνια……
   χαχαχαχα

 • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

  Καλημέρα σας Έλληνες !!!

  • skeptomenosellin

   Καλημέρα καρντάσι…..

   • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

    Καλημέρα Ευγενικέ Χάρη …

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα Περικληηηηηηηηηηηηηηηη!!

   • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

    Καλημέρα Γιώργηηηηηηηηηηηηηηηηηη !!

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Ήρθε η ώρα για τη δεκατιανή μπουγάτσα? Καλημέρα!!!

   • Γιώργος fs.
    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Παίζετε με τον πόνο μου εσείς τώρα… (έχω μια λιγούραααααα χαχαχα)

   • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

    Καλημέρα Βαζέλιον !!!
    Δεκατιανό=Πρόγευμα, Μεσημεριανό=Γεύμα, Βραδυνό=Δείπνο
    (Για να θυμηθούμε και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ …. )

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Ωωωω!!!!! δε το γνώριζα

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Άσε τα σάπια ρε …

   • PatmosI

    Καλημέρα!!!!!!!!!!
    Μπουγάτσα με γύρο! ιδανικό και ισορροπημένο πρωίνο!
    http://www.healthynews.gr/wp-content/uploads/2016/08/sovl.jpg

    ΥΓ… Οι πατάτες εντός πρέπει να απαγορευθούν δια νόμου!

    • DisqussioneR Νεμέτωρ

     Σαν πολύ πρωί βρε Πάτμιε για τέτοια! χαχα

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  «Όσο για την αρχαιότητα του γένους, όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και πολλοί βάρβαροι θεωρούν τους εαυτούς τους αυτόχθονες…»

  (Διόδωρος ο Σικελιώτης, Ιστορική Βιβλιοθήκη, Α΄, 9.3)

  «Ποιος άλλος έχει πει για την πατρίδα του τόσο ωραίο εγκώμιο όσο ο Ευριπίδης: Στ’ αλήθεια, λαός που δεν ήρθε απ’ αλλού, αλλά γεννηθήκαμε αυτόχθονες».

  (Πλούταρχος, Περί Φυγής, 604D-E, 13)

  «Του Θησέα το πατρικό γένος φτάνει ως τον Ερεχθέα και τους πρώτους αυτόχθονες».

  (Πλούταρχος, Βίοι Παράλληλοι, Θησεύς 3)

  • skeptomenosellin

   Γιατί και ο Ισοκράτης τι λέει? Ταύτην γαρ οικούμεν…………… Ταύτην έχοντες άπαντα τον χρόνον διατελούμε αυτόχθονες όντες……..

 • Διγενης ακριτας

  Καλημερα. Ντοναλτ Τραμπ.

  • skeptomenosellin

   Καλημέρα Διγενή….

  • Γιώργος fs.

   Καλημέρα φίλε Διγενή!!

 • Γιώργος fs.
 • firestormLouis

  Καλημερα!
  Να δουμε ποιος ειναι ποιος τρελος απο ολους, γιατι επειτα καληνυχτα!!

  • ACBOC o ANAΦENTOC

   Τουλαχιστον θα προλαβουμε να δουμε ποιος ειναι ο πιο τρελος.

   • firestormLouis

    Θα μας ενημερωσουν στον αλλο κοσμο
    Μην σε νοιαζει
    Οργανωμενα πραματα!

 • Nostradamos

  προφητεία : απο το 2018 έως το Πάσχα του 2014 θα ζήσουμε σημαντικά Ιστορικά γεγονότα.

  • Τρισκατάμαυρος Καβαλάρης

   Aναποδα παμε?

   • Jorge Melissa

    Υποθέτω εννοεί 2024

  • skeptomenosellin

   2024… :-))

  • Peacemaker reloaded

   που να δεις τι εχει να γινει το καλοκαιρι του 1998….

   • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχααααα
    Τρελλάρα …

 • ACBOC o ANAΦENTOC

  Στ αρχεια μας ας κοουν τα καρβουνα!!

 • Π.Π.

  Απλη απορια του γραφοντος, προς τους mod:
  Τι το μεμπτον ειχε η καλημερα μου προς τον φιλτατο Δωριεα, και ετεθη σε αναμονη για ελεγχο;;;;.

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Κάποια λέξη «έπιασε» το κατηραμμένον φίλτρον …

   • Π.Π.

    Επιλεκτικον το «κατηραμμενον».
    Δι’υ’λιζει τον κωνωπα και καταπινει την καμηλον, ενιοτε. .

  • firestormLouis

   Μηπως σκεφτηκες κατι μεμπτον?
   Ειναι προχω τωρα τα μοντ
   Και να σκεφτεις «βρωμικα» σε κοβουν! Αμε!!

   • Π.Π.

    Δεν σκεφομαι ποτέ βρωμικα.
    Ακολουθω το ρητο της Αγγλικης δυναστειας : «να παθουν κακο, οσοι σκεφτονται κακά»
    («Παρασημον της Περικνημιδος»)

    • firestormLouis

     Ωραιον!Κατσε να το γραψω!

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      χαχαχαχαχαχαχαχαχααα

    • Peacemaker reloaded

     Μια τετοια ρηση εγραφε και ενας γυφτος σε ενα φορτηγο με καρπουζια…απλα το εγραφε ως…»οτι σκεφτεσαι για μενα το ευχομαι για σενα»….τωρα ποιος εκλεψε πνευματικα δικαιωματα απο ποιον δεν ξερω…

     • firestormLouis

      Φαντασου μαπα καρπουζι!

     • Π.Π.

      Η σωστη διατυπωση ειναι : «»ντροπή σε αυτόν που σκέφτεται άσχημα» και το ειχε πει ο Εδουαρδος ο Γ΄ πριν 7 αιωνες. Ο γυφτος ηλθε καθυστερημενος.

     • Peacemaker reloaded

      Το διο θεωρω και εγω…ομως δεν μοπορουμε να αγνοησουμε το γεγονος οτι και ο γυφτος το σκεφτηκε μονος του για τι να ηξερε τον Εδουαρδο τον Γ΄ πριν 7 αιωνες λιγο χλωμο…!

     • firestormLouis

      «Αλλοιμονον σε αυτον που θα ξαναψηφΙσει Τσιπρα»
      Αυτο το ειπα ΕΓΩ

  • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

   Μπανάρεται οποιοδήποτε σχόλιο προς το συγκεκριμένο σχολιαστή καθότι ελέγχεται η φυλετική του ταυτότητα προσωρινά…😂😂😂

   • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

    Έτσι και σε πιάσει σε βλέπω στην σούβλα αντί του Ασσουρ …
    χαχαχαχαχχαχαα

   • Peacemaker reloaded

    Ο συγκεκριμενος δεν ειναι μονο σχολιαστης αλλα και Μοντ…

    • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

     Ωπ… Κι αυτός; Από πότε;

 • Διγενης ακριτας

  Ρε παιδες. Το πηρα αποφαση το 1995 θα παω ισπανια. Αλλαξτε θεμα. Δεν τραβαει

 • clickys

  Δεν καταλαβαν ακομη το αμερικα οτι έχει να κανέι με ενα εθνος που ιστορικα υπάρχει εδω και χιαλιαδες χρονια .

  • makis2105 .

   Αυτό είναι που τους ενοχλεί φίλε μου. Από τα παλιά έθνη θένε να αφήσουνε μόνο τους Εβραίους και για αυτούς αμφιβάλλω. Στην παγκοσμιοποίηση δεν χωρούν αυτούσια έθνη και ανεξάρτητες κρατικές οντότητες.

 • Peacemaker reloaded

  Ελαχιστοι το εχουν αντιληφθει στην πραγματικη του διασταση αλλα τελικα ολοι για μας δουλευουνε χωρις να το ξερουν…!

 • Συγκαμενος Κωλοτουμπας

  Kαιρο ειχα να μυρισω ψητο americlan chicken στη Συρια,καλη αρχη αμερικλανακια.

 • Σκληροτράχηλος Πουτινάρας KGB

  Σύνθημα τους είναι ένα…
  Θα σας εξαφανίσωμεν …. κατα κει πάμε….!!!