Κόσμος

EKTAKTO - Eν αναμονή αμερικανικής επίθεσης, η Β.Κορέα αναγνώρισε την Κριμαία ως αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας!


Ένα βήμα πιο κοντά στη Ρωσία φαίνεται ότι θέλει να κάνει η Βόρεια Κορέα εν μέσω της έντασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αναγνωρίζοντας την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Όπως έκανε γνωστό η πρεσβεία της Ρωσίας στη Πιονγκγιάνγκ, η Βόρεια Κορέα εξέδωσε χάρτες στους οποίους η Κριμαία ανήκει στη Ρωσία.

Μάλιστα σημειώνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας γνωστοποίησε τη θέση του επί του θέματος στα Ηνωμένα Έθνη υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί την Κριμαία ως «αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η Πιονγκγιάνγκ ανέφερε μάλιστα ότι αναγνωρίζει πως τα νησιά Kuril ανήκουν στη Ρωσία.

«Ο εκδοτικός οίκος "Επιστημονική εγκυκλοπαίδεια" της Βόρειας Κορέας εξέδωσε έναν νέο πολιτικό άτλαντα του κόσμου. Παρατηρήσαμε η Κριμαία έχει ζωγραφιστεί με τα χρώματα της Ρωσίας. Όπως μας εξήγησε το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, η Πιονγκγιάνγκ σέβεται τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στην Κριμαία και τα θεωρεί νόμιμα και απολύτως συμβατά με τα διεθνή νομικά πρότυπα» ανέφερε η πρεσβεία της Ρωσίας σύμφωνα με το Sputnik.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

https://www.facebook.com/RusEmbDPRK/posts/674423199398139&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ