Πολεμική αεροπορία

Βόμβα Ν.Τραμπ για αγορά από Ελλάδα F/A-18 Super Hornet; - Αναρτήθηκε κιόλας το πρόγραμμα αναβάθμισης 123 F-16 της ΠΑ κόστους $2,4 δισ.

"Ψάχνουν να αγοράσουν επιπλέον μαχητικά από την boeing'' είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, και έριξε την βόμβα. Υπάρχει θέμα αγοράς F/A-18 Super Hornet; Το ΓΕΑ το γνωρίζει; Μπορείτε να το ακούσετε στο βίντεο παρακάτω στο 10.50.

Επιπλέον ο Ν.Τραμπ έκανε λόγο για αμερικανικές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν άρα η ΕΑΒ δεν αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο πρόγραμμα αναβάθμισης.

Ηδη στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Συνεργασίας Ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας (DSCA) των ΗΠΑ αναρτήθηκε  η ανακοίνωση για το πρόγραμμα αναβάθμισης 123 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε μια πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) στην Ελλάδα για την αναβάθμιση αεροσκαφών F-16 στο επίπεδο F-16 Block V, εκτιμώμενου κόστους $2,404 εκατ.

Το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει 125 APG-83 Active Electronically Scanned Array (AESA) ραντάρ, 123 Modular Mission Computers (MMCs), 123 συστήματα ζεύξης δεδομένων LINK-16, 123 συστήματα LN260 Embedded Global Navigation Systems (EGI)/Inertial Navigation Systems (INS) και 123 Improved Programmable Display Generators (iPDGs).

Περιλαμβάνονται ακόμη 123 συστήματα αναγνώρισης Φίλου ή Εχθρού APX-126 Advanced Identification Friend or Foe (AIFF), ένας προσομοιωτής πτήσεων F-16V και αναβάθμιση δύο υφισταμένων, αναβάθμιση συστημάτων επικοινωνιών και κρυπτογράφης, καθώς και αναβάθμιση του συστήματος αυτοπροστασίας Advanced Self-Protection Integrated Suite (ASPIS) I σε ASPIS II για 26 αεροσκάφη F-16 καθώς και εξοπλισμός υποστήριξης, βιβλιογραφία, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικό εξοπλισμό καθώς και λοιπά συναφή στοιχεία υποστήριξης εφοδιαστικής και προγράμματος.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin.

ΝΔ: Μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα η κοστοβόρα συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ αναφέρει ότι «όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται σε μια άκρως ευνοϊκή γεωπολιτική συγκυρία για την χώρα μας, λόγω της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις».

Για να σχολιάσει στη συνέχεια πως «και γι' αυτό επισήμανε την ελπίδα του να υπάρξουν συγκεκριμένα, απτά και κυρίως επωφελή για την Ελλάδα αποτελέσματα σε ένα σύνολο ζητημάτων ελληνικού ενδιαφέροντος», σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F 16».

«Συμφωνία που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελπίζουμε, ειλικρινά, να μην έχει χαθεί για τη χώρα μας μια τόσο σημαντική ευκαιρία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

https://www.youtube.com/watch?v=hMQ9dpGjQ40

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...