Κόσμος

Die Welt: Πάνω από 600 υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία

Οι «εκκαθαρίσεις» του Ταγίπ Ερντογάν, που ξεκίνησαν με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος και συνεχίζονται, οδηγούν ολοένα περισσότερους Τούρκους αξιωματούχους μακριά από τη χώρα τους.

Σύμφωνα με την Die Welt, 250 διπλωμάτες και 380 υψηλοί κρατικοί αξιωματούχοι από την Τουρκία υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία φέτος. Το άσυλο έχει ήδη χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό διπλωματών.

Συνολικά περισσότεροι από 600 υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι από την Τουρκία υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία είναι διαθέσιμα στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, 250 άτομα με διπλωματικά τουρκικά έγγραφα και 380 με υπηρεσιακά έγγραφα για ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Προηγούμενες εκθέσεις του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ότι οι 249 αιτούντες άσυλο με τουρκικό διπλωματικό διαβατήριο έλαβαν θετική απάντηση στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο αριθμός περιλαμβάνει επίσης μέλη της οικογένειας - δηλαδή συζύγους και παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ