Κόσμος

Carpathian Eagle-17: Στα Καρπάθια Όρη οι Ειδικές Δυνάμεις με Chinook (εικόνες)

Από 14 έως 21 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Τίργκου Μούρες, στη γεωγραφική περιοχή της Τρανσυλβανίας, στη Ρουμανία, η πολυεθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «Β-9, CARPATHIAN EAGLE-17», με τη συμμετοχή μονάδων των κρατών της Διαβαλκανικής Συνόδου των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της προαγωγής της στρατιωτικής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης των συμμετεχόντων χωρών.

Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις από Ελλάδα, πΓΔΜ, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, και Μαυροβούνιο. Η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και η Τουρκία δεν συμμετείχαν στην άσκηση.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν μέρος με προσωπικό μονάδων της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και με 1 ελικόπτερο CH-47D και προσωπικό της Ι Μεραρχίας Πεζικού.

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα περιελάμβαναν βολές φορητού οπλισμού και βολές μάχης ταχείας αντίδρασης ημέρα και νύκτα, αεροκίνητες επιχειρήσεις, καταρρίχηση από ελικόπτερο, άλματα στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ορεινό αγώνα και Α΄ Βοήθειες.

Επισημαίνεται ότι η ευρεία χρήση του ελληνικού ελικοπτέρου CH-47D, συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη των εκπαιδευτικών αντικειμένων της άσκησης.





onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ