Περιβάλλον

Όταν έβγαλαν αυτό το τρομακτικό ψάρι από την θάλασσα, πάγωσαν - Μόλις όμως κατάλαβαν τι πραγματικά ήταν, έπαθαν σοκ! (εικόνες)

Στα βάθη του ωκεανού, υπάρχουν μερικά εξαιρετικά περίεργα πλάσματα που θα ήταν οι πρωταγωνιστές στους χειρότερους εφιάλτες μας. Δεν είναι περίεργο που τα αυτά ζώα της θάλασσας μας φαίνονται τόσο παράξενα, καθώς οι συνθήκες στα χιλιάδες πόδια κάτω από τη θάλασσα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που επικρατούν στην γη.

Ωστόσο, πλάσματα όπως αυτά είναι μερικές φορές κρύβονται στα ρηχά νερά. Οι ψαράδες στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού βρήκαν πρόσφατα ένα πολύ ωραίο δείγμα που θα μπορούσε να πάρει μέρος στην επόμενη ταινία τρόμου.

Κανείς στο σκάφος δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό το ζώο ούτε αν ήταν ψάρι.

Το περίεργο πλάσμα είχε χοντροειδές δέρμα, τρεις σειρές μικροσκοπικών δοντιών και τρεις χνουδωτές σχισμές σε κάθε πλευρά του κεφαλιού του.

Οι σοκαρισμένοι ψαράδες το αποκαλούσαν «εξωγήινο ψάρι».

Οι θαλάσσιοι βιολόγοι, προσδιόρισαν αυτό το παράξενο πλάσμα από το ροζ χρώμα του ως ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος φουσκωμένου καρχαρία αλμπίνο, τα Swellsharks.

Τα Swellsharks είναι μια υποομάδα της οικογένειας catshark. Όταν αισθάνονται ότι απειλούνται, γεμίζουν το σώμα τους με νερό ή αέρα για να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καρχαρίας φαινόταν περίεργος.

Αφού τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες, οι αλιείς απελευθέρωσαν το περίεργο καρχαρία πίσω στη θάλασσα. Ας ελπίσουμε ότι το πλάσμα δεν ήταν πολύ τρομαγμένο από την αυτή εμπειρία!

Πηγή: Hefty, fanpage.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...