Αρχείο

Φορτηγό με μπιτόνια βενζίνης και πυροκροτητή εντοπίστηκε στο Παρίσι

Νέος συναγερμός σήμανε στο Παρίσι, καθώς βρέθηκαν μπιτόνια βενζίνης κάτω από φορτηγά μεγάλης τσιμεντοβιομηχανίας, συνδεδεμένα με «συσκευή αργής ανάφλεξης».

Οι εργαζόμενοι βρήκαν έξι μπιτόνια βενζίνης συνδεδεμένα με μια «συσκευή αργής ανάφλεξης» κάτω από φορτηγά σε ένα εργοστάσιο στο Παρίσι, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην έρευνα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα φορτηγά, που βρέθηκαν στο βορειοανατολικό 19ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ανήκαν στην γαλλο-ελβετική τσιμεντοβιομηχανία LafargeHolcim.

«Οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν τα δοχεία την ώρα που πήγαιναν για δουλειά σήμερα το πρωί» ανέφερε μια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ πηγές της France Info αναφέρουν ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς αν η συσκευή λειτουργεί.

Η ανακάλυψη αναμφίβολα προκαλεί ανησυχία στις αρχές και το κοινό επειδή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακάλυψη μιας αυτοσχέδιας βόμβας στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στο πολυτελές 16ο διαμέρισμα στα δυτικά της πόλης.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα για την αποτυχημένη επίθεση, συμπεριλαμβανομένου ενός γνωστού στις υπηρεσίες πληροφοριών για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.

Να σημειωθεί πως η τσιμεντοβιομηχανία επικρίθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν επειδή  δήλωσε πως είναι έτοιμη να προμηθεύσει τσιμέντο στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το τείχος κατά μήκος των συνόρων της Αμερικής με το Μεξικό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...