Οικονομία

Φιάσκο: Ανάγκασαν τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν Σαββατοκύριακο αλλά η ΗΔΙΚΑ είναι κλειστή!

Να δουλέψουν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οι υπάλληλοι αποφάσισε η διοίκηση του ΕΦΚΑ, με σκοπό να ολοκληρωθεί η απονομή συντάξεων σε περίπου 5.000 δικαιούχους μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Ο λόγος, όπως εξήγησε ο διοικητής του ΕΚΑ Θωμάς Μπακαλέξης, είναι ότι αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία για να εγκριθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους που περιμένουν πάνω από ένα χρόνο, κινδυνεύει η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ!

Μπήκαν λοιπόν στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στις υπηρεσίες, όμως φαίνεται ότι οι συνεννοήσεις δεν είχαν γίνει όπως πρέπει. Διαπίστωσαν λοιπόν οι περίπου 500 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα που έλαβαν εντολή να δουλέψουν σήμερα αλλά και αύριο για να τρέξουν τις διαδικασίες απονομής συντάξεων ότι δεν μπορούσαν να μπουν στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ!

Κι αυτό διότι, όπως καταγγέλουν αρμόδιοι στο protothema.gr, κάποιοι δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τις υπηρεσίες ότι τα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ θα έπρεπε να λειτουργούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή!

Με απλά λόγια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να υπολογίσουν την ασφαλιστική κλάση για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες συνταξιοδότησης των δικαιούχων!

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ