Πολιτική

Φίλης για Ηριάννα: «Η αυστηρότητα και σκληρότητα που δείχνει το δικαστήριο πράγματι προβληματίζει»

Στην απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Ηριάννας αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης αφήνοντας αιχμές κατά δικαστών.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στον realfm 97,8 υπογράμμισε ότι δεν θέλει να πιστέψει ότι πρόκειται για βεντέτα.

Στο ερώτημα αν πρόκειται για βεντέτα με την κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Και αυτό επίσης, παρότι προκύπτει ως φόβος από πολλές πλευρές, δεν θα ήθελα και αυτό να το υιοθετήσω, διότι νομίζω ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα κράτος δικαίου, τέτοιες βεντέτες ανάμεσα σε θεσμούς ή ανάμεσα σε θεσμούς και κοινωνικούς χώρους υπονομεύουν τη Δημοκρατία».

«Δεν μιλάμε για αθώωση των κατηγορουμένων, που διεκδικούν οι άνθρωποι την αθώωσή τους, μιλάμε για τη δυνατότητα αναστολής της ποινής μέχρις ότου κριθεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. Άρα, αυτή η αυστηρότητα ή και σκληρότητα που δείχνει το δικαστήριο πράγματι προβληματίζει. Προβληματίζει και για αυτή καθ’ αυτή την υπόθεση, αλλά και σε σχέση με άλλες υποθέσεις, βαρύτερες εγκληματικές υποθέσεις που δείχνουν μια επιείκεια ή μια καλώς εννοούμενη, κατά τη γνώμη του δικαστηρίου, εφαρμογή του μέτρου της αναστολής της ποινής. Δεν θέλω να πιστέψω ότι πρόκειται για μία βεντέτα με κοινωνικό χώρο. Δηλαδή, ότι κάποιοι δικαστές, δεν λέω εν συνόλω η δικαιοσύνη, θεωρούν ότι μπορούν να αντιπαρατεθούν με έναν ολόκληρο κοινωνικό χώρο», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε την αίτηση αναστολής της ποινής των 13 ετών που έχει επιβληθεί στην 29χρονη Ηριάννα για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...