Βόρεια Ήπειρος

Υπουργός παραδέχεται πως υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα με την Αλβανία - "Ξύπνησαν" μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Παραδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης πως η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρό ζήτημα με την Αλβανία, καθώς η γείτονα χώρα συνεχίζει να παρουσιάζει ελληνικές περιοχές ως αλβανικές στα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας. Yπενθυμίζεται ότι χτες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ παρουσίασε τα αλβανικά βιβλία (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).

Συγκκεριμένα, παρουσιάζονται ως περιοχές της Τσαμουριάς από τη Β. Ήπειρο, περιοχές, όπως η Καστοριά και η Κόνιτσα, αλλά και ολόκληρη η Ήπειρος, η Πρέβεζα, η Άρτα και η Ηγουμενίτσα.

Ο κ. Αμανατίδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου αποκάλυψε την πρόθεση του να θέσει το θέμα των βιβλίων Γεωργίας της Αλβανίας στη Σύνοδο της Unesco και κάλεσε την Αλβανία να εγκαταλείψει τις εθνικιστικές, μεγαλοϊδεατικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη Βουλή υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την Αλβανία, καθώς τα βιβλία της 9ης και 12ης τάξης στα σχολεία συνεχίζουν να περιλαμβάνουν το κεφάλαιο «Αλβανικές περιοχές της Ελλάδος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης