Κοινωνία

Τυφλός skater αποδεικνύει ότι η θέληση για ζωή υπερνικά όλα τα εμπόδια (βίντεο)

Μπορεί να έχασε την όρασή του αλλά αυτό δεν τον έκανε να χάσει την όρεξή του για ζωή. Κάνει skate και περνά ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους.

Ο Dan Mancina διαγνώστηκε σε νεαρή ηλικία με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, γεγονός που στα 29 του χρόνια στέρησε την όραση του. Αυτό όμως ήταν το μόνο που στερήθηκε…

Ο 29χρονος που είναι δεινός skater, δηλώνει: «Θέλω να αποδείξω στους ανθρώπους που σκέφτονται ότι οι τυφλοί δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, ότι αυτό είναι λάθος. Θεωρώ ότι όταν έχεις ένα τέτοιο πρόβλημα, δεν πρέπει να τα παρατάς. Πρέπει να κάνεις πράγματα που σε φοβίζουν και να δέχεσαι προκλήσεις, καθώς μόνο έτσι θα διαμορφώσεις έναν ισχυρό χαρακτήρα που θα μπορεί να στέκεται στα πόδια του».

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o Mancina αναρτά συνεχώς βίντεο όπου έρχεται αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, πέραν των απαιτητικών κόλπων στο skate. Παίζει μπιλιάρδο, δοκιμάζεται στον στόχο, κάνει πατινάζ, πετά την μπάλα στο bowling και γελά με τους φίλους του παίζοντας beer pong. 

Θέλει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αλλά και να αλλάξει την πεποίθηση που έχουν οι υπόλοιποι, για τους ανθρώπους αυτούς. «Δεν θέλω να με λυπούνται. Το σημαντικό είναι να αλλάξεις την σκέψη τους για να μπορούν και αυτοί να σε αντιμετωπίζουν αλλιώς. Έτσι θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο για όλους!»,καταλήγει ο τυφλός skater που περνά ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για όλους τους  ανθρώπους.

Η Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια, είναι η κύρια εκπρόσωπος των εκφυλιστικών παθήσεων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού που είναι κληρονομικές. Στην τελική της φάση έχει σαν αποτέλεσμα την προοδευτική απώλεια της όρασης.

Δείτε το βίντεο που συγκινεί:

https://youtu.be/4MQsenA4Jvk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ