Πολιτική

Τσίπρας για αλλαγή φύλου στα 15: Είναι πράξη γενναιότητας - Μόλις 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες

Με επιφανείς εκπροσώπους της ΛΟΑΚΤΙ κοινότητας στα θεωρεία (Πάολα, Βαλλιανάτος κ.α.) αλλά με την παρουσία μόλις 50 περίπου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως αυτονόητη πράξη γενναιότητας το ν/σ για την αλλαγή ταυτότητας φύλου στα 15 έτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «έχουμε γίνει όλοι κοινωνοί των πιέσεων που ασκούνται από διάφορες πλευρές, και που επιδιώκουν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, εν ονόματι της παράδοσης, της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας» για να προσθέσει: «Καμιά παράδοση, όμως, καμιά θρησκεία, καμιά αντίληψη οικογένειας, δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο, ή να πετιούνται σε ένα θεσμικό και κοινωνικό Καιάδα».

Ο πρωθυπουργός επετέθη κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι «κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του»

Ιδεολογικοποιώντας μάλιστα το ν/σ ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε την πρόσφατη ρήση ενός «επιφανούς νεοφιλελεύθερου» όπως είπε ότι "το λιοντάρι δεν είναι ίσο με τη ζέβρα" για να απαντήσει: «Εμείς, λοιπόν, τι να κάνουμε αγαπητοί φίλοι, είμαστε με τις ζέβρες κι όχι με τα λιοντάρια. Είμαστε με αυτούς που δεν έχουν φωνή ή πνίγεται η φωνή τους.

Με τους στιγματισμένους, με τις καταπιεσμένες μειονότητες, με τους ανθρώπους που βιώνουν κάθε είδους ανισότητα και απομόνωση».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι «ήταν ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης που πριν λίγες εβδομάδες μετά από συνάντηση με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στις 12 Ιουλίου, είχε δεσμευτεί ότι θα στηρίξει και θα ψηφίσει επι της αρχής, τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης» για να διερωτηθεί: «Τι έγινε ξαφνικά και άλλαξε γνώμη; Δε σας άφησε ο κος Γεωργιάδης; Και για να χρυσώσετε το χάπι μετά, του πήρατε και το χαρτοφυλάκιο της άμυνας;... Εμ, δε του χρειάζεται το χαρτοφυλάκιο της άμυνας του αντιπροέδρου, γιατί έχει το χαρτοφυλάκιο του καθορισμού της γραμμής και της πολιτικής σας...». Κατηγόρησε δε την ΝΔ ότι «στην προσπάθεια σας να διατηρήσετε τη συνοχή σας, κάνετε διαρκώς παραχωρήσεις όχι μόνο στον αντιπρόεδρο, αλλά και στην ατζέντα ακροδεξιάς. Και έχετε μετατρέψει την Νέα Δημοκρατία σε ένα υβρίδιο νεοφιλελεύθερου φανατισμού στην οικονομία και ακραίου δεξιού λαϊκισμού στα ζητήματα του κράτους δικαίου και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε το «άνοιγμα» που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι. «Χαίρομαι ειλικρινά που δεν σας ακολουθούν οι συνήθεις σύμμαχοί σας, από το χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς» είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε απευθυνόμενος στα έδρανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Κάποια στιγμή, όμως, και το ΠΑΣΟΚ, που διαρκώς μας εγκαλεί για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, θα πρέπει να παραδεχτεί ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πράξη μια σειρά από σημαντικές και δύσκολες προοδευτικές τομές. Εσείς παρά τον αδιαμφισβήτητο προοδευτικό χαρακτήρα των κυβερνήσεων σας, κυβερνήσατε 24 χρόνια τη χώρα,

αλλά δεν τολμήσατε να προχωρήσετε σε αυτές τις μεγάλες δικαιωματικές τομές. Αλλά είναι αυτή η κυβέρνηση, που έχει κάνει πράξη το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, είναι αυτή η κυβέρνηση που έχει νομοθετήσει για την απόκτηση ιθαγένειας των παιδιών της δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννιούνται στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...