Κυβέρνηση

Τσίπρας: Αυτά τα παράπονα ακούει ο Ευκλείδης στο καφενείο…

Στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή την καταγωγή του υπουργού Οικονομικών από την Πρέβεζα, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 5ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο για την Ήπειρο, στα Ιωάννινα.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος του έχει μεταφέρει παράπονα πολιτών από το καφενείο της Πρέβεζας.

«Λένε στον Ευκλείδη «υπουργέ, πολύ μεγάλοι οι φόροι». Και τους λέει: Τι προτιμάτε; Να κόψουμε 10% φόρους στον καθένα σας, αφαιρώντας 10 νοσηλευτές από κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα; Ή να στηρίξουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, τις υπηρεσίες, στις οποίες έχουν ανάγκη πρόσβασης ανήμποροι και φτωχοί; Εγώ αμφισβητώ την απάντηση που μου δίνει ο Ευκλείδης, αν και επιμένει ότι προτιμούν τα νοσοκομεία. Οπότε είμαστε σε καλό δρόμο…».

Και συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας:»Θα έλεγα ότι στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα σχολεία, να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, να μειώσουμε την ανεργία. Και να μπορέσουμε στο τέλος να είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας, για να μειώσουμε την φορολογία. Αυτή είναι η απάντησή μου στον Ευκλείδη. Δεν ξέρω ποια θα είναι η δική του…».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ