Κόσμος

Το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο στον… ορίζοντα (εικόνα)

Ενώ στην ελληνική πλευρά αυξάνονται συνεχώς τα προβλήματα εφοδιασμού και οπλικών συστημάτων στις ένοπλες δυνάμεις λόγω της μνημονιακής κατοχής, στην άλλη πλευρά του Αιγαίου συνεχίζεται ο ξέφρενος ρυθμός της εξοπλιστικής κούρσας με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στον τουρκικό προϋπολογισμό.

Η τελευταία σημαντική εξέλιξη είναι, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι μέχρι το 2021 η Τουρκία θα έχει αποκτήσει το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο.

 


 

 

 

 

 

 

Όπως αναφέρεται, το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο θα είναι παρόμοιο με το ισπανικού τύπου Juan Carlos-1 και θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει ελικόπτερα Landing Helicopter Dock, αλλά και εδώ είναι το ενδιαφέρον και μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία της Τουρκικής Πολεμικής Βιομηχανίας, έχουν γίνει ήδη οι προεργασίες με την στήριξη της ισπανικής φίρμας Navantia, για την ναυπήγηση του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα αποτελεί μια ακόμα δραματική ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων και θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Πηγή:nikosxeiladakis

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ