Κυβέρνηση

Το ν/σ για την αλλαγή φύλου προκαλεί εσωκομματικούς τριγμούς και στη ΝΔ - Απειλεί τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης - Ποιοι βουλευτές θα καταψηφίσουν

Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15 χρόνια της ηλικίας δεν απειλεί μόνο την δεδηλωμένη της κυβέρνησης αλλά διχάζει και τη Νέα Δημοκρατία, η οποία για να εμφανιστεί συμπαγής και να μην διασπαστεί όσον αφορά στο θέμα αυτό, προκαλώντας νέους εσωκομματικούς τριγμούς, καταθέτει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δική της πιο αυστηρή τροπολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει πρόταση, η οποία μεταξύ άλλων θα προβλέπει ότι του δικαιώματος αλλαγής φύλου θα μπορεί να γίνεται χρήση μόνο μία φορά, θα απαιτείται ειδική ιατρική γνωμάτευση από αρμόδια επιτροπή, ενώ η σχετική απόφαση θα λαμβάνεται μετά την ενηλικίωση του ενδιαφερόμενου, άνω των 18 ετών, απορρίπτοντας έτσι το όριο των 15 ετών που θέτει η κυβέρνηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτει επίσης το ενδεχόμενο υιοθεσίας ή γάμου όσων αποφασίζουν να προχωρήσουν στην αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Με τον τρόπο αυτό η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει είτε να συρθεί η κυβέρνηση πίσω από την δική της πρόταση και να συμφωνήσει μαζί της, είτε να την απορρίψει, που είναι και το πιθανότερο και να δικαιολογήσει έτσι την καταψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής. Γιατί είναι βέβαιο πώς συγκεκριμένα άρθρα θα υπερψηφιστούν.

Κι αυτό γίνεται προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποφύγει να εμφανιστεί η ΝΔ ως «σκορποχώρι» με άλλους βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ του κυβερνητικού νομοσχεδίου και άλλοι κατά. Σημειώνεται πώς χθες ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Οικονόμου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της αλλαγής φύλου.

Στην ίδια γραμμή φέρονται να είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, η Νίκη Κεραμέως, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Κατερίνα Παπακώστα και αρκετοί ακόμη βουλευτές που υποστηρίζουν το κεντροδεξιό άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό της ΝΔ. Ορκισμένοι «εχθροί» είναι πολλοί άλλοι που θεωρούν πώς το κόμμα με τα συντηρητικά χαρακτηριστικά θα έρθει σε σύγκρουση με την Εκκλησία.

Κατά τα άλλα στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία, όχι μήπως και δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, αλλά μην χαθεί η δεδηλωμένη, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, καθώς συνεχίζουν να εκφράζονται σοβαρές διαφωνίες από βουλευτές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μάλιστα, σήμερα, θα πραγματοποιήσει ενημέρωση στους βουλευτές για τον επίμαχο νομοσχέδιο σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να προλάβει τα χειρότερα.

Με άλλα λόγια θα πρόκειται για ένα ακόμη ...μασάζ προς τους κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι προβληματίζονται σφόδρα για ορισμένες διατάξεις σχετικά με την αλλαγή φύλου, αλλά και με την τροπολογία που αφορά στην αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» (θα κατατεθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου).

Η βουλευτής Πειραιά Γεωργία Γεννιά έχει εδώ και μέρες δηλώσει ότι προτίθεται να καταψηφίσει το άρθρο για την αλλαγή φύλου, ενώ μεγάλες επιφυλάξεις εκφράζει και η βουλευτής Πειραιά Νίνα Κασιμάτη. Είναι δε πιθανό να υπάρξουν κι άλλες επιφυλάξεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι το νομοσχέδιο από πολλούς αντιμετωπίζεται με σοβαρές επιφυλάξεις.

Ταυτόχρονα στον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, δύο τουλάχιστον βουλευτές οι Κώστας Κατσίκης και Δημήτρης Καμμένος έχουν διαμηνύσει από την πλευρά τους ότι δεν θα υπερψηφίσουν. Ο κ. Κατσίκης επανήλθε χθες, δηλώνοντας αμετακίνητος από την απόφαση του τονίζοντας ότι για συνειδησιακούς λόγους θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Το πρότυπο της οικογένειας είναι παγιωμένο στον αξιακό μου πίνακα και μη δεκτικό μεταβολών», σημείωσε σε συνέντευξή του και πρόσθεσε «καμία απολύτως διόρθωση του πρώτου μέρους του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου δεν θα ήταν ικανή να με πείσει να υπερψηφίσω ένα νομοθέτημα που τορπιλίζει τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας».

Κοινώς το νομοσχέδιο για τους γκέι και τους τρανσέξουαλ κατάφερε να κάνει άνω κάτω το πολιτικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...