Μέση Ανατολή

Το Ιράν έχει ήδη πυρηνικά όπλα μέσω Β.Κορέας: Στο στόχαστρο Ισραήλ και US.ARMY στο Β.Ιράκ - Λίμπερμαν: "Χτυπάμε και χωρίς τις ΗΠΑ" - Που είναι η πυρηνική βάση (εικόνες)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Νέος πονοκέφαλος για τις ΗΠΑ από την τρομερή  αποκάλυψη των Ιρανών αντικαθεστωτικών ότι η Τεχεράνη στην ουσία "κατέχει"  ήδη  πυρηνικές κεφαλές "μέσω" Β.Κορέας, θέτοντας έτσι Ισραήλ και Αμερικανούς στην περιοχή ως άμεσους στόχους .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  η ισραηλινή πολεμική μηχανή προετοιμάζεται τώρα για πόλεμο με την Τεχεράνη μέσω ''αέρος" ( βαλλιστικούς πυραύλους  και αεροσκάφη F-35) διότι κάθε μέρα που περνάει οι Ιρανοί αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη πυρηνική ισχύ.    

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας θα μεταβεί στο Ισραήλ, ενώ το Ιράν και η Συρία αναμένεται να λάβουν κεντρική θέση στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Ha'aretz.

Ο Σεργκέι Σόιγκου θα επισκεφθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα το Τελ Αβιβ για να συναντηθεί με τον ισραηλινό υπουργό άμυνας Avigdor Lieberman και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανέφερε σήμερα Κυριακή ο τύπος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το Τελ Αβίβ, ο Σοιγκού  θα μεταφέρει τις ανησυχίες του στη Μόσχα για την αύξηση της «δύναμης» του Ιράν στη Συρία, πρόσθεσε η ισραηλινή εφημερίδα, αλλά μάλλον εννοεί ότι η μετάβαση του Ρώσου αξιωματούχου έχει να κάνει με τα πολεμικά  σχέδια του Ισραήλ κατά του Ιράν ακριβώς λόγω της ύπαρξης πυρηνικών όπλων .

Το Ισραήλ διαθέτει όλα τα μέσα να αντιμετωπίσει το Ιράν χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και πιστεύει ότι η Τεχεράνη αντιπροσωπεύει έναν πραγματικό κίνδυνο, δήλωσε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

«Πάντα γνωρίζαμε πώς να τα καταφέρνουμε μόνοι μας, το κράτος μας είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να τα βγάζει πέρα από μόνο του. Έχουμε πολλά σημαντικά μέσα, διαθέτουμε έναν εξαίρετο Α/ΓΕΕΔ , ενώ οι ΕΔ μας  είναι σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας και  είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις στα βόρεια σύνορα χωρίς τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λίμπερναν  .

Σημείωσε ότι εκτός από το Ισραήλ και άλλες χώρες στην περιοχή κατανοούν ότι το Ιράν θέτει μια «υπαρξιακή απειλή», κατέληξε ο ίδιος.

Το Ιράν έχει δημιουργήσει ένα «βαρύ» οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων σε μυστικές εγκαταστάσεις με τη βοήθεια επιστημόνων της Βόρειας Κορέας, ισχυρίζεται μυστική νέα έκθεση αντικαθεστωτικών επιστημόνων του Ιράν.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν αναφέρει ότι η ιρανική κυβέρνηση δεν έχει σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα παρά τη συμφωνία του 2015 με τις ΗΠΑ και τις άλλες πέντε διεθνείς δυνάμεις.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα ισχυρίζεται ότι υπάρχουν τέσσερις σημαντικές τοποθεσίες που «με υψηλό βαθμό βεβαιότητας», οι οποίες  χρησιμοποιούνται  για συνεχιζόμενες πυρηνικές δοκιμές .

Το Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης Ιράν τονίζει  ότι η ιρανική κυβέρνηση δεν έχει σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα ενώ ισχυρίζεται ότι αυτό το έχει διαπιστώσει  με την μέθοδο της  διείσδυσης και της ενδελεχούς  συλλογής πληροφοριών στα ιρανικά  ερευνητικά κέντρα.

Ένα από τα κέντρα που πιστεύει ότι χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων είναι το στρατιωτικό συγκρότημα Parchin 30 μίλια νοτιοανατολικά της Τεχεράνης.

Αυτή είναι η έδρα της στρατιωτικής Ακαδημίας Ερευνών της χώρας και χωρίζεται σε περιοχές γνωστές ως «Σχέδια».

Ένα από τα Σχέδια και συγκεκριμένα το «Σχέδιο 6»  είναι 500 στρέμματα, περιφραγμένα και φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας . Είναι επίσημα ένα συγκρότημα χημικών βιομηχανιών, αλλά η ιρανική αντίσταση  NCRI πιστεύει ότι αυτό είναι «βιτρίνα»  για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Η έκθεση της ομάδας αναφέρει:

«Για να αποκρύψει την αληθινή φύση του έργου της, η Ιρανική Ακαδημία Ερευνών διεξάγει την έρευνα και τις δραστηριότητές της υπό την κάλυψη της συμβατικής έρευνας. Ωστόσο, η ίδια η Ερευνητική Ακαδημία είναι απόλυτα ανεξάρτητη και κλειστή".

Η έκθεση των 52 σελίδων με τίτλο «Πυρηνικός εξοπλισμός του Ιράν: Απειλή στρατιωτικού χώρου»,  αντιφάσκει με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ, η οποία επιμένει ότι το Ιράν έχει σταματήσει την πυρηνική έρευνα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης  του Ιράν είναι ένας ευρύς συνασπισμός δημοκρατικών ιρανικών οργανώσεων που είναι πολύ επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση των Μουλάδων και θέλει η χώρα να γίνει ξανά μια κοσμική δημοκρατική δημοκρατία.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Alireza Jafarzadeh δήλωσε στο Fox News: «Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το Ιράν έχει δύο πυρηνικά προγράμματα,  το ένα είναι πολιτικό και το άλλο στρατιωτικό, ο στρατός, έχει ως στόχο να δώσει στο Ιράν την πρώτη πυρηνική βόμβα.                   

Ο μη στρατιωτικός τομέας του πυρηνικού προγράμματος παρείχε συστηματικά λογική κάλυψη στον στρατιωτικό τομέα και ενεργεί ως αγωγός γι 'αυτό. Η στρατιωτική πτυχή του προγράμματος υπήρξε και παραμένει στο επίκεντρο των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν ».

Η NCRI ( ιρανική αντιπολίτευση) υποπτεύεται επίσης την κατασκευή όπλων στη βιομηχανική περιοχή Nouri στο στρατιωτικό συγκρότημα Khojir, ένα συγκρότημα 75 μιλίων νοτιοανατολικά της Τεχεράνης.

Η έκθεση αναφέρει: «Το έργο για την ενεργό διεξαγωγή της παραγωγής πυρηνικών κεφαλών διεξάγεται στο Khojir από την ομάδα πυραυλικών βιομηχανιών Hemmat".

«Λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας της κατασκευής πυρηνικών κεφαλών, η Nouri Industry έχει τη δική της ασφάλεια και την ισχυρή παρουσία της στρατιωτικής αστυνομίας. Τα άτομα που έχουν άδεια για άλλα μέρη του συγκροτήματος δεν επιτρέπεται να μεταβούν σε αυτό το τμήμα.

Λέει ότι το συγκρότημα διαθέτει πολλές μεγάλες υπόγειες σήραγγες για «τη δυνατότητα και την ευελιξία κάλυψης των δραστηριοτήτων του έργου των πυρηνικών κεφαλών ή την μεταφορά τους σε διαφορετική τοποθεσία στο συγκρότημα».

Οι Ιρανοί αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν  επίσης ότι οι εμπειρογνώμονες της Βόρειας Κορέας συνεργάζονται με το καθεστώς και έχουν βοηθήσει στην «σχεδίαση των αεροδυναμικών πτυχών, του σχήματος της κεφαλής και έχουν παράσχει επίσης τη σχεδίαση του χώρου του συγκροτήματος  Hemmat, των σηράγγων του και των υπόγειων κέντρων».

Οι άλλες τοποθεσίες που αναφέρει η έκθεση είναι η περιοχή Hafte Tir κοντά στο Isfahan και το συγκρότημα  Sanjarian ανατολικά της Τεχεράνης που πιστεύεται  ότι ήταν μέχρι πρόσφατα ο κεντρικός σταθμός δοκιμών αλλά τώρα είναι μόνο «ημιενεργός».

Η έκθεση έρχεται λίγες πριν ημέρες ο Τραμπ αποφασίσει την απόσυρση του από την  συμφωνία πυρηνικής ενέργειας του 2015.

«Το Ιράν θα αντιδράσει απότομα σε οποιαδήποτε αμερικανική κίνηση εναντίον της πυρηνικής διαπραγμάτευσης με τις παγκόσμιες δυνάμεις», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Χαβάτ Ζαρίφ στο ιρανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Τα σχόλια ήταν τα τελευταία σε μια σειρά δύσκολων δηλώσεων από την ηγεσία του Ιράν, παρουσιάζοντας ένα ενιαίο μέτωπο μεταξύ των περιθωριοποιημένων και σκληροπυρηνικών φατριών, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ προετοιμάζεται να σκληρύνει την πολιτική του προς την Τεχεράνη αυτή την εβδομάδα.

Η απειλή της αυξημένης πίεσης των ΗΠΑ αντιμετωπίστηκε από ένα ενιαίο μέτωπο κριτικής από το εσωτερικό του Ιράν, με μέλη της «ρεαλιστικής φατρίας» που επιδιώκει μεγαλύτερη κόντρα με τη Δύση, δείχνοντας την υποστήριξή της προς τους σκληροπυρηνικούς φρουρούς.

Ήδη οι Ιρανοί φρουροί κινητοποίησαν του χιλιάδες σιιτικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ και την Συρία και τους στέλνουν κατά των Κούρδων για να συγκρουστούν σε ένα πόλεμο που θα τινάζει τα πάντα στην περιοχή. 

Αλήθεια ή προπαγάνδα της δύσης, οι Ιρανοί σίγουρα θα επιχειρούσαν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και να τοποθετήσουν σε κεφαλές , αν δεν το έχουν κάνει ήδη,  ειδικά στους βαλλιστικούς πυραύλους Sejil 2 με βεληνεκές άνω των 2000 χλμ, τινάζοντας στον «αέρα» την Μ.Ανατολή, το Ισραήλ και τις αμερικανικές δυνάμεις στο Β.Ιράκ, αδιαμφισβήτητα και χωρίς κανένα δισταγμό.  

Άλλωστε όποιος κατέχει πυρηνικά αποκτά αυτόματα και τον διεθνή σεβασμό ακόμα και από υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, αυτή είναι η ωμή αλήθεια στον κόσμο αυτόν που "κατασκεύασαν" οι ίδιοι .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...