Τεχνολογία

Το γνωρίζατε; Δείτε τι θα συμβεί στο email σας μετά το θάνατό σας!

Σίγουρα οι περισσότεροι έχουν σκεφτεί και γνωρίζουν το τι θα γίνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα μετά το θάνατό τους. Βέβαια δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τέτοιες καταστάσεις.

Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν ,κυρίως για τη δουλειά τους, τα email τους και μάλιστα είναι σαν... περιουσία γι' αυτούς. Γνωρίζετε όμως το τι γίνεται με τον λογαριασμό σε περίπτωση θανάτου;

Η απάντηση δόθηκε στις 16 Οκτωβρίου μετά από δικαστική απόφαση. Σύμφωνα με αυτή οι συγγενείς του αποθανόντα έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στα email του, ακόμα και χωρίς άδεια. Ο λόγος είναι ότι μπορεί μέσα σε αυτά να ανακαλύψουν κάποια επιθυμία του όσον αφορά τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων.

Στην υπόθεση Yahoo εναντίον Αχεμιάν, ο 43χρονος Ρόμπερτ Αχεμιάν πέθανε μετά από δυστύχημα που είχε με το ποδήλατο του, χωρίς να αφήσει διαθήκη, οπότε τα αδέλφια του ζήτησαν να έχουν πρόσβαση στα emails του. Η αίτηση για πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έγινε για το ενδεχόμενο να υπάρχει εκεί κάτι που δείχνει τις προθέσεις που είχε ο Αχεμιάν όσον αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η Yahoo έχασε τη δίκη, παρότι υποστήριξε πως παραχωρώντας πρόσβαση στα emails ήταν παραβίαση της προσωπικής ζωής.

Το δεδικασμένο όμως πλέον υπάρχει, οπότε όταν δεν συμπεριλαμβάνεται στην διαθήκη κάποιου εάν επιθυμεί να αφήσει κάπου και τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει, τότε αυτός μπορεί να είναι προσβάσιμος στους συγγενείς. Ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει διαθήκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ