Κόσμος

Τουρκία: Ανακάλυψαν σφραγίδα που πιθανόν άνηκε στον βασιλιά Σολομώντα

Σφραγίδα που πιθανόν άνηκε στον βασιλιά Σολομώντα εντοπίστηκε σε επιδρομή της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στην πόλη της Αμάσειας…

Η θρυλική σφραγίδα του αρχαίου βασιλιά του Ισραήλ Σολομώντα, που θεωρείται προφήτης από τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους, ίσως να βρέθηκε σε μια επιχείρηση των τουρκικών Αρχών Ασφαλείας την Τρίτη, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Ενεργώντας με βάση μια πληροφορία, μονάδες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής μπήκαν σε ένα σπίτι στην περιοχή της Χαμαμοζού στην κεντρική Αμάσεια, κατάσχοντας 11 ιστορικά τεχνουργήματα και συλλαμβάνοντας τον φερόμενο ως λαθρέμπορο.

Ένα από τα αντικείμενα ήταν μια χάλκινη σφραγίδα που θεωρείται πως ανήκε στο βασιλιά Σολομώντα. Τα υπόλοιπα αντικείμενα, ήταν δύο πεντασέλιδες και τρεις τετρασέλιδες χρυσές πινακίδες, ένα χρυσό αγαλματίδιο ταύρου και ένα χρυσό φυλακτό. Όλα ήταν με επιγραφές και εβραϊκά σύμβολα. Ένα εξασέλιδο μεταλλικό πινάκιο θεωρείται πως είναι μια «Τορά».

Ο κυβερνήτης της Αμάσειας δήλωσε πως οι αρχικές εξετάσεις έδειξαν πως πρόκειται για πολύ αρχαία αντικείμενα αλλά η ακριβής ιστορική περίοδος θα προσδιοριστεί μετά από επιπλέον εξετάσεις από ειδικούς. Όλα τα αντικείμενα παραδόθηκαν στην Διεύθυνση Μουσείων της Αμάσειας για φύλαξη και περαιτέρω εξέταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...