Κόσμος

Τι είναι η βόμβα γραφίτη που ετοιμάζουν οι Νοτιοκορεάτες – Ποιες εγκαταστάσεις του Κιμ θα πλήξει (εικόνες)

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν επίσημα ότι κατέχουν πλέον την τεχνολογία για να κατασκευάσουν βόμβες γραφίτη, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πολέμου με την Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η βόμβα γραφίτη είναι ένα μη θανατηφόρο πυρομαχικό που χρησιμοποιείται για να αχρηστεύσει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του εχθρού.

Αναλυτές θεωρούν ότι σε περίπτωση επεισοδίου στην Κορεατική χερσόνησο, οι συγκεκριμένες βόμβες θα χρησιμοποιηθούν κατά μεγάλων εργοστασίων ενέργειας στην περιοχή της Πιονγιάγκ.

Με αυτό τον τρόπο, οι πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων σε όλη τη χώρα θα μείνουν χωρίς ρεύμα και ως εκ τούτου θα αχρηστεθούν πλήρως.

Το βλήμα είναι γεμάτο με λεπτές ίνες άνθρακα, οι οποίες με την πρόσκρουση σχηματίζουν ένα πυκνό σύννεφο. Οι ίνες κολλούν στα καλώδια προκαλώντας βραχυκυκλώματα και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Ωστόσο είναι άχρηστες απέναντι σε ειδικά προστατευμένα καλώδια.

Χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του κόλπου το 1990, στερώντας από το Ιράκ περίπου το 85% της ηλεκτροδότησης αλλά και το1999 κατά τη διάρκεια των Νατοϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης