ΗΠΑ

Τα μυστηριώδη τηλεφωνήματα σε εφημερίδα λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία Κένεντι

Ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα 25 λεπτά πριν τη δολοφονία του JFK δέχθηκε δημοσιογράφος της αγγλικής εφημερίδας Cambridge Evening News, όπου η άγνωστη φωνή του είπε να καλέσει την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο για να πει ότι επίκεινται «μεγάλα νέα».

Η συνταρακτική αποκάλυψη προέκυψε από απόρρητα ντοκουμέντα που αποχαρακτήρισε τη νύχτα η αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το σημείωμα, η αστυνομία ανέφερε το περιστατικό στη βρετανική μυστική υπηρεσία MI5, η οποία με τη σειρά της υποσχέθηκε να συνδράμει τους Αμερικανούς «με κάθε δυνατό τρόπο» σε τυχόν έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με τη δολοφονία του Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Το σημείωμα, που είχε στείλει ο υποδιευθυντής της CIA, Tζέιμς Άνγκλετον στον τότε διευθυντή του FBI στην Ουάσιγκτον αναφέρει: «Το άτομο που τηλεφώνησε είπε μόνον ότι ο δημοσιογράφος της Cambridge News έπρεπε να καλέσει την Αμερικανική Πρεσβεία στο Λονδίνο για κάποια μεγάλη είδηση και μετά έκλεισε το ακουστικό.

Μετά την είδηση της δολοφονίας του προέδρου ο δημοσιογράφος ενημέρωσε την αστυνομία του Κέμπριτζ για το ανώνυμο τηλεφώνημα και η αστυνομία ειδοποίησε την MI5.

Το σημαντικό είναι ότι το τηλεφώνημα έγινε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της MI5 περίπου 25 λεπτά πριν δολοφονηθεί ο πρόεδρος.

Ο δημοσιογράφος της Cambridge News δεν είχε λάβει ποτέ στο παρελθόν τέτοιο τηλεφώνημα και η MI5 λέει ότι τον γνωρίζει και ότι είναι ένα αφοσιωμένο άτομο, χωρίς βεβαρημένο μητρώο.»

Το σημείωμα ανέφερε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά το τελευταίο έτος που άτομα στη Βρετανία είχαν δεχθεί παρόμοια παράξενα τηλεφωνήματα. Τα τηλεφωνήματα αυτά συνδέονταν κατά πώς φαίνεται εν μέρει με την «υπόθεση του Δρος Γουόρντ» - μ ια πιθανή αναφορά στον Δρα Στίβεν Γουόρντ, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της «υπόθεσης Προφιούμο», ενός κατασκοπευτικού, σεξουαλικού σκανδάλου που συγκλόνισε τη βρετανική καθεστηκυία τάξη εκείνη τη χρονιά-.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...