Διατροφή

Τα θαυματουργά οφέλη της κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο) που λίγοι γνωρίζουν έως τώρα

Αν ψήνετε , τότε πιθανότατα να έχετε συναντήσει σε κάποια συνταγή να αναφέρετε η κρέμα ταρτάρ. Αλλά ξέρετε τι είναι η κρέμα ταρτάρ; Σύμφωνα με το The Kitchn, η κρέμα ταρταρ είναι ένα υποπροϊόν του κρασιού. Όταν ο χυμός σταφυλιών ζυμώνεται μέσα στα βαρέλια για να γίνει κρασί, ένα ίζημα μένει πίσω.Αυτή η ουσία καθαρίζεται και μετατρέπεται σε λευκή σκόνη γνωστή ως κρέμα ταρτάρ. Το όνομα «κρέμα ταρτάρ» προέρχεται από τη χημική ονομασία: τρυγικό υδρογόνο καλίου.Στο ψήσιμο χρησιμοποιείται για να σταθεροποιήσει το ασπράδι των αυγών και να εμποδίσει το σχηματισμό κρυστάλλων ζάχαρης.

Αλλά έχει πολλές ακόμα χρήσεις. Μπορεί να καταπολεμήσει την καούρα και να θεραπεύσει τη λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Ωστόσο, εάν έχετε νεφρική νόσο ή αδύναμο στομάχι, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτές τις θεραπείες στο σπίτι.

1. Καταπραΰνει την αρθρίτιδα. 

Ο Ted Harper στην ιστοσελίδα του  Eric Bakker, N.D. μοιράζεται μια θαυματουργή συνταγή από την πατρίδα του , την Αυστραλία , που βοηθάει ενάντια την επώδυνη αρθρίτιδα. Το μείγμα περιλαμβάνει , πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ,  άλατα Epsom , και νερό ,μαζί με την κρέμα ταρτάρ.

2.Θεραπεία της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος.

Μία κλασική λαϊκή θεραπεία για τέτοιου είδους λοιμώξεις,φτιάχνεται με την κρέμα ταρτάρ. Το  Everyday Roots εξηγεί ότι είναι αποτελεσματικό γιατί η κρέμα ταρτάρ μετατρέπει το pH των ούρων και κάνει το ουροποιητικό σύστημα αφιλόξενο σε βακτήρια. Για να γλιτώσετε από τη λοίμωξη , αναμίξετε 1 1/2 κ.γ. κρέμα ταρτάρ μέσα σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.Προσθέστε ένα στυμμένο λεμόνι ή λάιμ για επιπλέον βιταμίνη C. Πιείτε αυτό το μείγμα 1 ή 2 φορές την ημέρα.

3. Διακόψετε το κάπνισμα.

Λίγα  πράγματα είναι πιο δύσκολα από το να κόψετε το κάπνισμα. Αλλά σύμφωνα με το WikiHow, η κρέμα από ταρτάρ είναι απίστευτα αποτελεσματική στην αφαίρεση της νικοτίνης από την κυκλοφορία του αίματος.Όταν δεν υπάρχει νικοτίνη στο σώμα, είναι ακόμα πιο σπάνιο να έχετε στερητικά νικοτίνης. Αυτό το σπιτικό μείγμα είναι πιο αποτελεσματικό αν η κρέμα ταρτάρ αναμειχθεί με χυμό πορτοκάλι και το πιείτε πριν το βραδινό ύπνο. Αυτό συμβαίνει γιατί η βιταμίνη C στο χυμό πορτοκαλιού λειτουργεί μαζί με το κάλιο από την κρέμα ταρτάρ για να διώξουν τις τοξίνες και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα .

4. Θεραπεύστε τις καούρες.

Αν υποφέρετε από καούρες,δεν χρειάζεται να στηριχτείτε σε φαρμακευτικά σκευάσματα . Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας. Το Home Remedies For Life προτείνει ένα μείγμα από  1/2 κ.γ. κρέμα  tartar και 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό. Μόλις νιώσετε καούρα πιείτε 1 κ.γ. από το μείγμα αυτό.

5. Αντιμετωπίστε την ακμή.

Η  Bukisa λέει πώς η κρέμα από tartar βοηθάει να καθαρίσει η ακμή και να θεραπευτούν τα σημάδια της ακμής, γιατί έχει ιδιότητες , που αφαιρούν τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες . Για να θεραπεύσετε την ακμή , ξεκινήστε κάθε πρωί , πίνοντας 1 κ.σ. κρέμα ταρτάρ μέσα σε 8 ουγγιές νερό. Μέσα σε ένα μήνα , θα προσέξετε λιγότερα ξεσπάσματα ακμής και γενικότερα πολύ πιο καθαρή επιδερμίδα.

6. Εμποδίζει τη δημιουργία πέτρας στη χολή.

Σε ένα τετράγωνο βάζο ανακατέψτε το χυμό από 6 λεμόνια με 1 κ.σ. αλάτι  Epsom και 3 κ.σ. κρέμα ταρτάρ. Γεμίστε το υπόλοιπο με νερό και διατηρείστε το στο ψυγείο. Αποκτήστε τη συνήθεια να πίνετε ένα μικρό ποτήρι από αυτό το μείγμα κάθε βράδυ. Η δεσποινίς Lena Brown λέει στο Cure Zone ότι αυτό βοηθάει ακόμα και τους πιο επιρρεπείς σε χολόλιθο να μπορούν να φάνε ότι θέλουν.

7. Θεραπεύει τις βακτηριακές μολύνσεις.

Οι βακτηριακές λοιμώξεις μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα και συνήθως εκδηλώνουν συμπτώματα όπως φλεγμονή, οίδημα και πυρετό. Εάν έχετε μια βακτηριακή λοίμωξη, πίνετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ταρτάρ αναμεμειγμένο με 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αυτή η  θεραπεία κάνει το σώμα σας αλκαλικό και δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον για τα βακτήρια.

8. Ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση .

Το Richters εξηγεί πώς αν έχετε έλλειψη καλίου ,είναι πολύ πιθανό να εμφανίσετε υψηλή πίεση. Αν συμβαίνει αυτό ,τότε μπορεί να σας βοηθήσει πολύ η κατανάλωση 1 κ.σ. κρέμα ταρτάρ αναμειγμένη με νερό.Μια εξέταση αίματος στο γιατρό σας θα σας πει αν έχετε χαμηλό κάλιο ή όχι.

Fumara.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ