Κόσμος

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε τη βόρεια Γερμανία -7 νεκροί (βίντεο)


Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι πέντε εκ των οποίων μέσα στα οχήματα τους, από το πέρασμα της φονικής καταιγίδας «Ξαβιέ» στη βόρεια Γερμανία.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Βερολίνο και το Αμβούργο έλαβε εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια και μέσω Twitter προειδοποίησε τους κατοίκους του Αμβούργου: «Μη βγαίνετε αυτή την ώρα από τα σπίτια σας. Μείνετε σε προστατευόμενες περιοχές».

Μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν έπεσε ένα δέντρο στο αυτοκίνητό της στο Αμβούργο κι ένας οδηγός καταπλακώθηκε επίσης από δέντρο μέσα στο φορτηγό του στο ανατολικό κρατίδιο του Μέκλεμπουργκ – Δυτικής Πομερανίας.

https://www.youtube.com/embed/S1OWOwA8Qd4

Η αστυνομία στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου κοντά στο Βερολίνο ανακοίνωσε αργότερα ότι συνολικά τέσσερις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους μέσα στα οχήματά τους.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στις συγκοινωνίες. Εκατοντάδες ταξιδιώτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της γερμανικής πρωτεύουσας καθώς ακυρώθηκαν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων από και προς το Βερολίνο, αλλά και στην Κάτω Σαξονία, το Σλέσβιχ Χόλσταϊν, τη Βρέμη και το Αμβούργο.

Αρκετές διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια του Ανόβερου και της Βρέμης, ενώ ταξιδιώτες που έφθασαν στο Βερολίνο παρέμειναν μέσα στα αεροσκάφη μέχρι να περάσει η καταιγίδα από τα αεροδρόμια του Τέγκελ και του Σένεφελντ. Τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στο Βερολίνο αποκαταστάθηκαν μόλις σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία (DWD) η καταιγίδα συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας ταχύτητας έως 115 χιλιομέτρων την ώρα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, στέγες κτιρίων καταστράφηκαν σε τρία κρατίδια, ενώ ένας μεγάλος γερανός έπεσε μέσα στο ποτάμι στο λιμάνι του Βίλχελσμχαβεν.

(Φωτογραφίες: ΑΡ)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...