Κόσμος

Συνάντηση Τσίπρα με τον δήμαρχο του Σικάγο -«Σημαντική η συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην ανάπτυξη της πόλης» (εικόνες)

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο του Σικάγο Rahm Emmanuel. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος του Σικάγο δήλωσε χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «σημαντικό προοδευτικό ηγέτη» ενώ παράλληλα τόνισε ότι είναι σημαντικό οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να προωθούν την κοινωνική ατζέντα.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ιδιότητα του πρωθυπουργού ως πολιτικού μηχανικού με ειδίκευση στη χωροταξία, ο δήμαρχος του Σικάγο ανέλυσε το σχέδιο ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Σικάγο καθώς και το διευρυμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης με έμφαση στο πράσινο και τους χώρους κοινωνικής ωφέλειας, γεγονός που έχει αναβαθμίσει και την πόλη και το επίπεδο ζωής.

Αναφέρθηκε επίσης στο μοντέλο ήπιας αναψυχής το οποίο έχει επιλέξει η πόλη του Σικάγο με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε τη συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην ανάπτυξη της πόλης του Σικάγο, αναφέρθηκε εκτενώς στην δυναμική που έχει η ελληνική ομογένεια.

Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας η οποία βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ