Κόσμος

«Συγγνώμη» της Μαδρίτης στην Αθήνα για τις δηλώσεις του Ισπανού Πρέσβη

Έλληνας Πρέσβης στη Μαδρίτη έγινε δεκτός την Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, από Υφυπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, σε μια κίνηση που και μόνο από τον υψηλό βαθμό του Ισπανού αξιωματούχου δείχνει την σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση Ραχόι στην εξομάλυνση της κατάστασης που δημιουργήθηκε, εξαιτίας των δηλώσεων του Πρέσβη της Ισπανίας στην Αθήνα.

Ο Ισπανός Υφυπουργός φέρεται να δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τις δηλώσεις του Πρέσβη στην Αθήνα ότι «η συμπεριφορά του δεν προσιδιάζει σε πρέσβη κύρους του επιπέδου του. Είναι εντελώς εκτός γραμμής. Δεν επιθυμούμε να διαταραχθούν οι σχέσεις μας. Ελπίζουμε αυτό το μεμονωμένο περιστατικό να μην προκαλέσει βλάβη στις πολύ καλές σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγκέρα, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, από το οποίο είχε κληθεί για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε σε ελληνική κυριακάτικη εφημερίδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διπλωμάτης εμφανίστηκε απολογητικός και ότι επέρριψε τις ευθύνες στον δημοσιογράφο της εφημερίδας, ο οποίος, κατά τον ίδιον, δεν απέδωσε ορθά τις δηλώσεις του.

Εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών του ζητήθηκε να ανασκευάσει τις τουλάχιστον «ατυχείς» δηλώσεις του, κάτι που, αν και συμφώνησε να κάνει, δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής, καίτοι έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ