Κοινωνία

Στη φυλακή οι απαγωγείς Λεμπιδάκη - Ψάχνουν τα τέσσερα κρησφύγετα για να βρουν τους «εγκεφάλους»

Την ώρα που οι επτά συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη, πήραν το δρόμο για τη φυλακή χωρίς στις απολογίες τους να δώσουν κάποιο επιπλέον στοιχείο που θα βοηθήσει τις έρευνες, οι αστυνομικοί ψάχνουν τα τέσσερα οικήματα που η εγκληματική ομάδα κρατούσε αλυσοδεμένο τον 54χρονο επιχειρηματία.

 

Ο φόβος των επτά συλληφθέντων να αποκαλύψουν τα βαριά ονόματα και η περίεργη «ομετρά» που καλύπτει την υπόθεση, οδηγούν τους αστυνομικούς σε εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων από τα κρησφύγετα που θα τους οδηγήσουν και σε άλλα πρόσωπα.

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι στην απαγωγή πήραν μέρος περισσότερα από 17 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις που δεν έχουν συλληφθεί είναι τα βαριά ονόματα και ένας ο ιθύνων νους. Μέχρι στιγμής, εκτός από τα σπίτια των συλληφθέντων έχουν γίνει έρευνες σε έξι οικήματα στην Κρήτη, ένα στην οδό Αιόλου στην Αθήνα και ένα στη Γλυφάδα. Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, λαπ τοπ, τάμπλετ, σημειώσεις, βιβλιάρια τραπεζών και κάρτες τηλεφώνων έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για ανάλυση.

Μάλιστα, η προσαγωγή του Μ.Σ από την οδό Αιόλου και του Λ.Γ από τη Γλυφάδα εκτιμάται ως κίνηση που έχει να κάνει με την πεποίθηση των αρχών ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα εμπλέκονται στην απαγωγή Λεμπιδάκη χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάλογη τεκμηρίωση. Τις αποδείξεις τις αναμένουν από τα Εγκληματολογικά προκειμένου να τις στείλουν στον Εισαγγελέα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται επίσης τα πέντε ταξίδια που έκαναν κάποιοι από τους συλληφθέντες στην Αθήνα, οι επαναλαμβανόμενες συναντήσεις σε μονοκατοικία στο Βρασκά ανάμεσα σε τρεις από τους συλληφθέντες και τέσσερα ακόμη άτομα αλλά και ένα ραντεβού σε κατάστημα της λεωφόρου Συγγρού στο Νέο Κοσμο στις 17 Αυγούστου.

Τα δύο πρόσωπα που συναντήθηκαν είναι γνωστά ενώ το τρίτο αποτελεί τον μυστηριώδη άγνωστο που εκτιμάται ότι έδωσε κατευθύνσεις για το τι πρέπει να γίνει στην υπόθεση μετά την αποχώρηση του πρώτου πυρήνα. Σκοπός του ραντεβού στο κατάστημα της λεωφόρου Συγγρού ήταν να κλείσουν τα στεγανά και να μην αποκαλυφθούν τα άτομα που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο της μεγαλύτερης σε χρονική διάρκεια απαγωγής που καταγράφεται στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά. Άλλωστε, έχουν στείλει ήδη τα μηνύματα στους προφυλακισμένους ότι κινδυνεύουν τόσο οι ίδιοι όσοι και οι οικογένειές τους, αν ανοίξουν το στόμα τους και δώσουν καθοριστικά στοιχεία για το ξεσκέπασμα του πρώτου πυρήνα στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ